Start

kedd, október 04, 2011

Körülbelül 1 évvel ezelőtt kezdett el motoszkálni a fejemben, hogy én egyszer smink - és maszkmester akarok lenni. Akkor mondhatni kiröhögtem magam a fürdőszoba tükrében, éppen egy smink készítése közben. Ugyan már, gondoltam magamban, megint egy újabb "hülyeség", mint az, hogy jégkorcsolyázó leszek, vagy, hogy fazekas. Aztán egyik nap már azon kapom magam, hogy bejelentkeztek hozzám szalagavatói sminkre, a MAC üzletbe megyek és minden pénzemet újabb 'szerzeményekre' teszem félre. Mi ez, ha nem egy úton való elindulás?! :)Arra hamar rájöttem, hogy ehhez a célhoz 4 dolog szükséges! Minden elindítója a pénz, nagyon sok pénz! Ebből lehet venni egy remek fényképezőgépet, amely kiváló mnőségben rögzíti az elkészített munkákat. Továbbá szükséges hozzá jó minőségű alapanyag (festékek, ecsetek) és a legfontosabb a gyakorlás. Valami miatt ez sem megy annélkül :) Arra viszont nem számítottam, hogy egy -egy termék ennyire borzasztóan drága lesz nekem. Hiába, a minőséget meg kell fizeni! Így pénteken majd negyed százezer forinttal a zsebemben elindulok a Váci utcai MAC üzletbe körülnézni; merthogy eme kis vagyon úgy érzem nem sokat fog ott jelenteni.


Azt már tudom, hogy hatalmas vigyorral fogok az üztelben nézelődni, mindent megfogdosni -az eladók nagy örömére- és heves szívdobogás fog elfogni, tudom, mert ilyen vagyok. Ne aggódj kedves Olvasóm, mindenről részletesen be fogok számolni. Azonban most térjünk vissza a lényegre. Néhány új szerzeményemet láthatjátok a képeken. Amit sikerült kipróbálni azzal maximálisan elégedett vagyok. A kosaramba került egy kérmes szemfesték is. Ezektől eddig eléggé féltem, mert nem igazán tudtam őket rendesen használni. A gond az volt, hogy annyira gagyik voltak a tulajdonomba, hogy kutyát dobálni is rosszak voltak. Azonban miután szereztem szemfesték 'alapozó' krémet (ami fixálja a port vagy krémet) jobb lett a helyzet.

Ráadásul éppen egy olyan terméket sikerült kifogni ami egész napos tartást biztosít. Erről persze csak akkor tudok biztosat állítani, ha én magam is letesztelem. Annyi már bizonyos, hogy itt fölösleges ecsetet használni, mert a festék állaga miatt nyugodtan fel lehet vinni ujjal, majd csak a forma kialakításánál van szükség ecsetre.

Végezetül pedig kapott egy esélyt a DM terméke az Alverde szemfestéke, amely kompakt kiszerelésben jutott hozzám. Mélykék szín felül, alul pedig csillogó por, mindez egy kis tükörrel megspékelve. Kipróbálni még nem tudtam, azonban ami késik az jön, mint ezt tudjuk. Ezek a termékek természetes alapanyagokból készülnek, azonban nekem ezzel az a legnagyobb bajom (félelmem), hogy az ilyen és a noném termékekhez hasonlóan döglött színeket adnak vissza. Vagy fel sem lehet szedni őket vagy pedig egyszerűen nem látszanak a szemem. 


Pénteken folytatása következik...

You Might Also Like

0 hozzászólás

Köszönöm a véleményed!

Like us on Facebook

Flickr Images