Egy gyűrű mind felett...

szerda, március 14, 2012

Egy gyűrű mind felett....na de melyik?

Nincs olyan sok mániám...de az ékszereim mindenek felett állnak.
Ha elvesztek egyet, azt hiszem vége van a világnak. Egészen komoly gyűjteményt halmoztam fel az évek során, és egy idő után törekedtem arra, hogy időt álló darabokat vásároljak -ez alatt azt értem, hogy pl. ezüst legyen, ne bizsu-
A gyűrű vásárlást sosem tervezi az ember. Egyszer csak ott néz rád a kicsike, és szerelem történik első látásra. Onnantól kezdve nem számít az ár, nem számít, hogy nincs pénzed rá. Kell és kész!
Ma megmutatom Nektek az abszolút kedvenceimet!!

1. "Fekete kő"

Ezt a feltűnő darabot egy kedves ismerősömtől kaptam, pontosabban én kinéztem, és az ismerősöm megvette. Egy indián bácsikától vettük egy nyári mulatságon a  kis falumban.2. "Fényes kavics"Ezt a szépséget egy pécsi ékszerüzletben vettem, ahol visszatérő vásárló lettem a Pécsen töltött éveim során. Ennek a gyűrűnek több érdekessége van, azon túl hogy a középső része süllyesztve van, a felülete direkt van  szétkarcolva! Szerintem istenien néz ki!

3. " A kis árva borostyán család"Ha ez a gyűrű tényleg beszélni tudna... Kedves barátnőm Andy vitrinében bukkantam rá egy koszos, teljesen fekete gyűrűre, amit még egyszer az utcán sétálva talált Budapesten. Akkor ő haza hozta és elrakta magának. Évek óta ott lapult az üveg mögött, míg nem én rátaláltam és egy kis rimánkodás után végül Andy nekem adta. Első dolgom volt elvinni az ékszerüzletembe és tisztítást kérni a gyűrűre. Mikor pár nap múlva visszamentem, azt hittem tévedés történt, én nem ezt a szépséget hoztam be. Nos, tisztítás után egy gyönyörű borostyán gyűrűt kaptam vissza. 
Egyből felismertem a borostyánt követ, azonban a másik kettőben nem voltam biztos, így elmenetem az Jókai úti ásványüzlet mindentudó bácsijához, aki azt mondta, nagyon értékes dolgot tartok a kezembe, mert a zöld és a sárga borostyán nagyon különleges, ritka és értékes. Igaza volt, a gyűrű új ára 14.000 FT

4. "Sajtreszelő"Ez a gyűrű az egyik kedvenc énekesnőm, Simone Simons gyűrű testvére, amit a barátom előszeretettel lesajtreszelőz. Szinte nincs olyan nap, hogy ezt ne viseljem - sőt egy időben mániám volt a gyűrűimben aludni -  Ezt a feltűnő darabot, mindenki kiszúrja magának. :) Közel egy Szent Istvánnyit költöttem rá, hiszen majdnem mindegyik gyűrűmet kisebbíteni kell a pálcika ujjaim miatt.


5. "Cseles fekete feles"


A legérdekesebb formájú gyűrűm, elegáns fekete kő berakattal. Nagyon finom formája van , de azért nem könnyű a viselete, hiszen csúszkál egy kicsit, ha nincs pont a helyén. Egy karácsonyi vásáron bukkantam rá kis falumban.

6. "Sellők suttogása"Ezért is megkaptam már, hogy milyen fura ízlésem van, "hogy lehet egy gyűrű ilyen alakú" . A gyűrű formájában enyhe hullám van. Ami miatt pedig fall in love az a csodálatos kagyló berakat. ♥


7.  "Ónix pötty"


Az ónixot úgy aposztrofálják, hogy ő az erőt adó ásvány! Nos, nem csak fülbevalóm van ónixból, de ez a gyönyörűség is abból készült, ami egy igazi gyűrűsujjra termett darab. Imádom a fekete színt így az ónix nagy barátom, ha ásványokról/ékszerekről van szó.

A gyűrűim sora itt persze még nem ért véget, de mára ennyi. :)

Nektek melyik tetszik a legjobban?

Sziasztok

u.i. a Villám játák nyertese:  TÜNDI
Gratulálok, vedd fel velem a kapcsolatot, hogy küldhessem a lakkot :)

You Might Also Like

19 hozzászólás

 1. nekem az első és a 3. tetszik a legjobban *-*

  VálaszTörlés
 2. Nekem az 1., 2. és az 5. De mind egyedi, értékálló darab.
  Én is csak ezüst, és újabban néha arany gyűrűket viselek. Csak pár gyűrűm van, mindet anyutól kaptam ajándékba. A legkedvesebb ezüstgyűrűnél előzetesen elmeséltem neki, hogy kb. hogy néz ki az a gyűrű, ami egy ismerős ujján nagyon megtetszett, és sikerült rátalálnia arra a stílusra:-) A legkedvesebb arany gyűrűm pedig anyu csináltatta egy ékszerésszel, görög áttört mintával.
  Alix

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Régebben én is arany párti voltam, de aztán az ezüst fémes, hideg kinézete rabul ejtett! :P Megnézném a gyűrűidet :)

   Törlés
 3. Van egy kis gyűjteményed^^ Nekem a 2. és 4. az abszolút kedvenc^^

  VálaszTörlés
 4. Szia, én is imádom a gyűrűket! A 2. nagyon fel keltette az érdeklődésem, megkérdezhetem hol van ez a bolt Pécsen belül? Nagyon megnézném magamnak! Az ónixos is nagyon szép!:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! A ferencesek útján, a Silver Stone (azt hiszem így hívják, de nem biztos :/) ékszerüzlet, a Moby Disk-el szemben. Kb. 2 éve vettem, akkor volt ott egy testvérgyűrű is, ugyanilyen karcolásos felszín, csak más volt a forma.

   Törlés
  2. Hmmm pont ma nézegettem a kirakatot! :D
   Most már bátran be fogok menni, ha ilyen kincsekre lehet lelni.
   Amúgy te is pécsi vagy? Vagy itt tanultál?

   Törlés
  3. 3 gyűrűt vettem ott: a Sajtreszelőt, a Fényes kavicsot és a Sellők suttogását, és még bőven lett volna mit levinni :P Ebből láthatod, hogy elég különleges darabokkal van tele az üzlet!! Én Pécsen tanultam majd' 5 évig, tavaly májusban költöztem el Pécsről, ami azóta is nagy szívfájdalom. De igyekszem visszatérni ahogy tudok, most például pénteken megyek vissza pár napra és biztos, hogy benézek a Silver Stone-ba :P

   Törlés
  4. No én is itt tanulok, a boltot pedig jövő héten a zháim után meg is látogatom. :D
   Ha akarsz majd csinálni blogger olvasó találkozót akkor majd rám is számíthatsz! Tök jó, hogy itt tanultál! Tudod hova érdemes még benézni a Kereskedők házába van egy körmös bolt, ott egész frankó áron vannak opi és orly lakkok; de van ott moyra is meg crystal nails is. Ha esetleg szereted a lakkokat! :)

   Törlés
  5. Blogger olvasó találkozó.. Ez milyen jó ötlet :) Bár, lehet, hogy csak ketten lennénk :P hihi Én azonban annak is nagyon örülnék! Sőt, nem tudom mikor végzel a zh-iddal, de én hétfőn még Pécsen vagyok, és elnézhetnénk egy-két helyre közösen (kereskedők háza, ékszerüzlet stb :P ) A lakkokat imádom!!! Szóval ha benne vagy felőlem mehet a dolog :P

   Törlés
  6. Oho, szuper én vasárnap utazom vissza Pécsre. Hétfő délután? 14:30ig suliban vagyok, de utána ráérek! :)
   Te lent leszel akkor még?

   Törlés
  7. Igen, leszek :) De sztem a többit e-mailen beszéljük :P

   Törlés
 5. .a sajtreszelos a kedvencem :) mind szepek.
  az aranyat nem szeretem, inkabb feherarany, ezust, fa, muanyag

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na, fa gyűrűm még soha nem volt, pedig az nagyon -nagyon szép tud lenni!!! Láttam rá egy-két példát!

   Törlés
 6. Mind egyedi és szép bár nem mindenkihez illenek a különleges darabok,de hozzád igen.

  VálaszTörlés
 7. A sajtreszelő, a cseles fekete és a fényes kavics nagyon tetszik, különleges darabok. NEkem is akad 1-1, bár az egyik fő kedvencet karácsonykor valahol elkevertem és azóta se lelem. :(

  VálaszTörlés
 8. Szia,szeretném megkérdezni, hogy hol vetted a "Simone-gyűrűt"?már egy éve keresem.
  ha egy email-t dobnál nekem,azt megköszönném.

  gomoriivett@vipmail.hu

  köszi:

  Ivett

  VálaszTörlés

Köszönöm a véleményed!

Like us on Facebook

Flickr Images