Teszt: Collection 2000 pigmentek

kedd, július 10, 2012

   Sosem felejtem el azt, amikor egyszer valahol azt olvastam, hogy ezt a márkát a Tesco-ban is lehet kapni; persze nem nálunk, hanem pl. egy angliai üzletben. Akkor kicsit felröhögtem a dolgom, mert úgy képzeltem: kilométer hosszú sorok, jobbra kanyar, nézzük mi is van a 3. polcon: - tészta, zacskós leves, Collection 2000, csigatészta, bolognai mártás -  és így megy a sor tovább. Teljesen groteszk képet képzeltem magam elé, mondván milyen hülyeség ez, egy ilyen helyen egy ilyen márka...egészen addig míg jobban meg nem erőltettem az agyam és rájöttem, hogy a mi kis Tesco-inkban is kapható néhány  smink termék, távol az élelmiszerektől, külön kis bódéban -.- Hoppá!

A nevetgélős kezdet után beruháztam 4+1 kis pigmentre puszta kíváncsiságból. Először a SPELLBOUND  árnyalatot vettem meg, ami annyira jól debütált, hogy úgy gondoltam jöjjön a többi is (ami elérhető számomra).
Így esett az, hogy Edittől megrendeltem a 2 zöld, 1 narancs, 1 kék verziót. Ez az angol márka egyébként nagyon olcsó és olcsóságától függetlenül állattesztek nélkül is életképes.  Jó nem?A kis tégelyekben rendkívül finom kis porocska van, szinte selyem puhaságú. Hiába próbálsz csak egy nagyon kicsit felvenni az ecsettel, egyszerűen lehetetlen. Szinte könyörögnek a kis szemcsék, hogy tedd fel a szemedre! Tehát nagyon óvatosan bánjunk az ecsetes felvitellel. Készítettem sima, alapos, és fekete alapos színmintát. Valamelyik színnél a fekete is izgalmas, de van amelyiknél jobb lenne, ha nem lenne ott. A fedés a fekete esetében szemmel látható, nem biztos, hogy ezeket bármilyen más színnel is kombinálnám. ( na most lehet, olyat mondtam, amit később máshogy látok :P ) Amúgy több helyen is olvastam, hogy elég univerzális ez a pigment. Állítólag még a testápolódba is rakhatsz belőle, nem tudom..nekem egy kék színű testápoló nem biztos, hogy bejönne. :) Ám, az, hogy körömlakkba is keverhető, az színpatikus volt és reálisabb, mint az előző m*rhaság.
Alapnak egy MAC paint pot-ot használtam, a fekete alap, pedig a SLEEK Noir színe. Viszont az eredeti és az "alapos" színminta között alig van különbség, így nem kötelező használni, a szín anélkül is vibrálni fog és tartós marad.Ez a szemhéjfesték összességében számomra jó benyomást keltett, némely árnyalat bár nem egy No. I. minőségre, de azt hiszem ennyi pénzért ne várjunk csodát. Hintőpornál is finomabb szemcséinek köszönhetően könnyen eldolgozható. Majdnem mindegyik szín tele van csillogó kis apróságokkal, így nagyon feldobhatja a hétköznapi sminket is.
Nem igazán építhető, nem kapunk intenzívebb színt, ha hatszor megyünk át rajta. Gyorsan fogy a festék; mivel képtelenség keveset felvenni az ecsetből, így gyakran több is feljön mint kéne, ez pedig drasztikus fogyást eredményez a tégelyben. A színek sokáig tartósak maradnak és külön érdekesség, hogy a tégelyben lévő porocskák állaga változhat. Van amelyik rögössé alakul, van amelyik iszonyat száraznak tűnik. Engem ez valami miatt mindig lenyűgöz :)Egyéb tudnivalók: Mattos hatásra számítsatok a Spellbound színnél és csillogást a Jaffa, Dreamland, Tinkerbell, Bewitch színeknél. 4,5 g van egy kis tégelyben és lehet használni szárazon avagy vizesen. Őszintén szólva én ezt a vizezést még sosem próbáltam, de egyszer ráveszem magam, ígérem.
A gyerekzáras "hülye-tetőtől" eltekintve, amit ilyenkor első dolgom lefeszegetni, jó kis cuccok, ajánlom nektek is, ha olcsón szeretnétek jó pigmenteket!

Sziasztok!

You Might Also Like

4 hozzászólás

 1. A Tinkerbellnek és a Jaffanak gyönyörű színe van!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye? Nem olyan erős, mégis nagyon egyedi színek :)

   Törlés
 2. Nagyon szép színek! A kékkel lehetne egy hűsítő, tenger hercegnője alkotás! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Volt már hasonló törekvésem olyan smink felé, bár igaz nem ezzel a szép kékkel. De megmutatom, hátha ez is tetszik :P
   http://avianarahl.blogspot.hu/2012/01/blue-siren.html

   Törlés

Köszönöm a véleményed!

Like us on Facebook

Flickr Images