OLIVIA- Rozmaringos samponszappan

péntek, augusztus 10, 2012


Talán maradinak tűnök, de nekem nagy kuriózum volt egy szappan alakú samponnal hajat mosni. Az pedig, hogy egy natúr termékről van szó, még inkább vonzott és alig vártam a lehetőséget, hogy élesben kipróbáljam. Ma egy különleges rozmaringos Olivia samponszappant mutatok be Nektek.Az Olivia szappanok megálmodója Zékány Judit majd' 7 éve kezdte készítette el első szappanát, amely akkora sikernek örvendett, hogy portékái választékát hamarosan növelni kellett. A 100% természetes összetevőkből készült termékei egyre nagyobb népszerűségnek örvendek, hiszen ritkaságként hamar elterjedtek a natúr termékek kiváló tulajdonságai, így az utóbbi években samponokkal és fürdőkozmetikumokkal is bővült a kínálat.
Judit két lánya, Gabriella és Lívia is csatlakozott idővel a vállalkozáshoz, így most már a család női szakasza kezében van az Olivia Natúr Kozmetikumok sorsa, mely 2 üzlettel büszkélkedhet a fővárosban; továbbá rendszeres látogatói vásároknak, rendezvényeknek. A következő vásári időpontokat ITT találod.

A zsíros, korpás fejbőrre ajánlott rozmaringos samponszappan, melyet lehetőségem volt kipróbálni, már a csomagoláson keresztül is nagyon izgalmasnak tűnt. A finom rozmaringos illat, a zárt borítékon keresztül is megbabonázott. A szappan formájú sampon vizesen nem nyálkásodik, formája nem csúszik szét használat közben. Megnedvesített hajra kezdtem el a szappant körkörös mozdulatokkal dörzsölni. Aggódásom, mely szerint ez nekem nem fog menni, azonnal elillant; a szappan könnyedén kezelhető, azonnal felhabzott. Az apró kis hab megállt a hajon, majd idővel szépen eltűnt. Magamban úgy gondoltam, ez az a  fázis, mikor a hatóanyagok elkezdenek dolgozni. Mindig kétszer samponozok, így másodjára már sokkal nagyobb habot tudtam képezni, immár a tiszta hajszálakon, mint először. A sampon ricinus olajat is tartalmaz, mely kiválóan ápolja a hajtöveket. A samponszappan használat közben nem csípi a szemet!A samponszappant lassan 2 hete használom és alig fogyott belőle. Mivel a sampon lúgos kémhatású ajánlott a hajmosás végén egy ecetes vagy citromos öblítést végezni. Én az ecettel öblítettem, ami után a hajam érezhetően puha tapintású és csillogó lett. 

Szárítás után a vékony szálú, általában lelapuló  hajam volumene a duplájára nőt, el sem hittem, hogy ennyi hajat varázsolt nekem a sampon. Azonban az öblítések ellenére, a hajam azon része, mely még hajfestéktől kínzott (nekem eddig csak 5 cm ép) , nehezen bírta a természetes ápolást, és elnehezedett, viaszos hatású lett. Így ezt a sampont én személy szerint csakis festetlen hajra ajánlom! A markáns rozmaring illat pár napig még érezhető és a hajam 3-4 napig bírta hajmosás nélkül. Ez bizony nagy szó! A sampont 5-5 percig hagytam 'hatni', majd az öblítésen túl, egyéb anyagot nem használva, egyből a hajszárítás következett. A körkörös mozdulatok hatására enyhe kócosodás lépett fel, ami az én hajam esetében nem negatívum, mert a több éven át tartó hajfestés miatt, a sérült hajszálaim bizony esetenként rosszul viselkednek. A hajam tiszta és rozmaringos illatú lett a művelet végére
Ez volt ez első biosampon amit kipróbáltam és a vártnál jobb tapasztalatokkal gazdagodtam.  A tudat is felüdít, hogy tartósítószer, mesterséges színező és kőolaj származékoktól mentes anyagokkal tisztálkodhatok.  Ha felkeltette az érdeklődésedet a bemutatott samponszappan és/vagy ki szeretnéd próbálni bármelyik Olivia termékeket, látogass el a honlapra; már több mint 20 helyen kaphatók ezen termékek az országban és természetesen lehetőség van webshopos rendelésre.

Használjátok egészséggel!

Ti már használtatok Olivia termékeket? Mik a tapasztalataitok?

You Might Also Like

4 hozzászólás

  1. Ezt a samponszappant nem ismerem, de hónapok óta én is csak samponszappannal mosok hajat.

    VálaszTörlés
  2. Még nem hallottam róla de felkeltetted az érdeklődésemet, megnézem a weboldalukat :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó, hogy kiemelted, hogy festetlen hajra ajánlod!! Köszi :)

    VálaszTörlés

Köszönöm a véleményed!

Like us on Facebook

Flickr Images