Hello Halloween- Mitológia 02

csütörtök, október 04, 2012

Gyorsan elszaladt ez a két hét, íme az újabb téma: Mitológia! Nekem ez sok fejtörést okozott, mert ha erről a szóról gondolkodtam legelsőre csak megvalósíthatatlan ötletek jutottak eszembe. Szinte az utolsó napig képtelen voltam egy ötlet mellé tenni a voksom. De nem volt mese; a határidő az határidő. 


Így, hát Múzsa lettem ma! Ez nem egy csalódott kinyilatkoztatás, hanem egy határozott kijelentés. Ez a pontos definícióm: " A múzsák a görög mitológiában a mítoszok megtestesítői, a költészet, a zene, a tánc és a tudományok istennői, az emlékezés és az improvizáció ihletői" 

Visszagondolva, ugye, hogy ez egy jó választás volt rám nézve? Nem, nem az istennő miatt írtam...:)A feladat megoldása:A szebb minőségű képek a Facebook oldalon elérhetők!!

Ha már a görög mitológiát választottam, fontosnak tartottam belevinni pár klasszikus elemet is. Ilyen a híres görög minta, ami a legtöbb "görög nyaklánc" alkotója - a fordított hatos; igaz, hogy én ezt egy kicsit máshogy rajzoltam, de hát a szándék a fontos- , aztán a "küklopsz-szem" ami védi a viselőjét a rontásoktól és az átkoktól. Nekem mindkettő megvan, a nyaklánc is és a medál is, de csak azért, mert a fél rokonság görög. A medál az egyik kedvenc darabom a  medál-arzenálomból, és azt kell, hogy mondjam, tényleg hatásos! Azokon a napokon sokkal kevesebb negatív hatás ér - hogy finoman fogalmazzam meg.
Így felszerelve a görög elemekkel, elég jó múzsa lehetek bármelyik művészlelkű - ha lehet- férfi ember számára. A két legfontosabb színt használtam, ami a görög kultúra sajátja: a fehéret és az aranyat. Ebben a megoldásban is van arcfesték. Mivel szeretem ha a részletek is passzolnak, az utolsó képen látható a feladat továbbgondolása.

Nézzétek meg a Lányok munkáját is: Mara, Niki, Rita, Viki
Ami a kivitelezést illeti; köszönöm a Virágnak a segítséget!

Szép estét Nektek! 

You Might Also Like

10 hozzászólás

 1. Iszonyat jó, főleg az első képet imádom. :)

  VálaszTörlés
 2. Hmmm nagyon szép, az első fotó! *.* Nekem karkötőből van küklopsz szemes, de csak Héra szemeként ismertem eddig. :) Most okosabb lettem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem a Héra-szem a hivatalos. Csak ott mindenki így hívta, én meg elhittem nekik :)

   Törlés
 3. A szemeid nem semmik, esküszöm olyan bűvkörük van, hogy nem tudtam a sminkre koncentrálni, folyamatosan a szemeidre ugrott a tekintetem :D

  VálaszTörlés
 4. Az utolsó kép <3 nem vagy semmi te lány!

  VálaszTörlés
 5. Wáóóó komolyan, wáóó én se tudok elvonatkoztatni a szemeidtől nagyon testhezálló lett a választásod. Gratulálok!

  VálaszTörlés
 6. gyönyörűűűűű

  http://beautyandfashion-makeup.blogspot.com/

  VálaszTörlés
 7. Nagyon szép, az utolsó kép a kedvencem! :) És imádom Görögországot is :)

  VálaszTörlés
 8. Örülök, ha tetszett :)
  Egy picit aggódtam, mert ezt a témát annyira nem éreztem magaménak :$ De ha tetszik akkor minden szuper!! :)

  VálaszTörlés

Köszönöm a véleményed!

Like us on Facebook

Flickr Images