Sakk - Film finálé

vasárnap, december 09, 2012


Eljött a Finálé ideje is! Sok mindent szerettem volna írni, de úgy gondoltam az érzelgős, csöpögős dumát, hagyhatom a végeredmény posztra is :) Így most csak pár alap információ következik, majd a három finalistánk munkája jön.

A SAKK verseny második fordulóját élte meg, ahol olyan alkotók tűntek fel, akiket érdemes a jövőben is figyelemmel kísérni, mert nagyon tehetségesek és nagyon jó érzékkel forgatják az ecsetet. A három finalistánk egészen véletlenül mind Somogyi Lányok; mindhárman Kaposváron élnek/dolgoznak/tanulnak. Érdekes adat, nem? :)

A SAKK ebben az őszi/téli fordulóban nyerte el végleges nevét, és immár hagyományként, évente kétszer lesz megrendezve. A verseny 26 fővel indult és 4 téma küzdelmei során verekedte be magát a legjobb háromba: Olcsi, Valcsi és Nelli! Nagyon büszkék vagyunk rájuk, örülünk, hogy megismerhettük őket és hogy hamarosan élőben is találkozunk. Elképesztő képek következnek, készüljetek!

A FILM téma alkotásai:

OLCSI- Absinth tündér (Moulin Rouge)

VALCSI- Fekete Hattyú (Black Swan)
NELLI- Alice (Alice in Wonderland)
A munkákra egészen december 17. 20:00-ig lehet szavazni! Kérünk Benneteket, szavazáskor iratkozzatok fel a blogokra, mert egy ADEN folyékony rúzst szeretnénk átadni egy szerencsésnek; ezzel szeretnénk megköszönni a versenyzők támogatását és a sok pozitív energiát! Mindenki egyszer szavazhat; a véleményeteket kulturált formában továbbra is megköszönjük.

A nyertes ajándékát köszönjük Editnek és a Max Factornak!

Átgondolt szavazást mindenkinek! :)

Evelin& Szilvi

You Might Also Like

175 hozzászólás

 1. Ismét mindenki kitett magáért, mindhárom elképzelés és megvalósítás fantasztikus, gratulálok mindenkinek, tényleg le vagyok nyűgözve :)
  A szavazatomat Valcsira tenném, mert.. egyszerűen már képtelen vagyok tovább ragozni :) tetszik, elképesztő a munkája, a beállások és az összhang.. csak ámulok :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! Örülök neki, hogy tetszik, amit csináltam. :)

   Törlés
 2. Habár a film nem kedvencem, Valcsi az lett. :) Rá szavazok.

  VálaszTörlés
 3. VALCSI!!!! :) ismét lenyűgöző! ;-)

  VálaszTörlés
 4. Aand the winner is Valcsi! Ki más

  VálaszTörlés
 5. Valcsié tetszik legjobban. nagyon szép munka! :)

  VálaszTörlés
 6. Nagyon szép munka mind a három, de Valcsié a legjobb!! :)
  Újra rá szavazok.

  VálaszTörlés
 7. Nelli: nem nagyon sminkelem magam, kedvelem is az egyszerű, de nagyszerű elvet, de az eddigi munkáid alapján most többet vártam volna...

  Valcsi: csakúgy, mint mindig, a kivitelezés fantasztikus, és a plakátszerű, feliratos megoldásért hatalmas plusz pont, de tőled valami kevésbé lerágott csontot képzeltem el erre a fordulóra, hiába fantasztikus, mint említettem

  Olcsi: a nyak alatti részeket itt hanyagoltam volna, viszont az arcod részemről hibátlan, ha kellene, annyi negatívumot mondanék, már ha ez az, hogy hiába klassz, nem lőheted el sztem rendszeresen a féloldalas megoldást
  a választásnak is örülök, így...

  ...ezt a fordulót nálam Olcsi nyerte, a szavazatom az övé, függetlenítve a verseny egészétől, mert minden munkát figyelembe véve Valcsit rangsorolnám legelőre

  azt pedig köszönöm, hogy ilyen klassz munkákat mutattatok be nekünk, várom a következő SAKK-ot :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a véleményed, valamilyen szinten egyetértek veled, de nekem anno rendesen kimaradt ez a film, sminkkel együtt, talán pont azért, mert akkora felhajtás övezte. Így most jutott csak el hozzám, ezért választottam ezt, de megértem, hogy így gondolod. :) És nem mellesleg köszönöm a pozitív véleményt!

   Törlés
  2. hát igen, ezt nem tudhattam sajnos, hogy neked kimaradt :)
   mindennek ellenére drukkolok, hogy sok-sok szavazatod legyen, de ezzel sosem volt probléma szerencsére ;)

   Törlés
  3. Nagyon szépen köszönöm! Amúgy igen, gondolkodtam a szimmetrikus, "normál" megoldásban, ki is próbáltam 2 verziót, de ez nyert nálam. Túlságosan szeretem, pedig nem értem, amúgy a szimmetria van jelen mindenütt nálam az életben.

   Törlés
 8. Először is szeretnék gratulálni mindegyikőjüknek! Mindhárom lány fantasztikusat tud alkotni. Tényleg nehéz a választás, mert itt mindegyik elsőosztályú munka, itt már csak az egyéni ízlés alapján lehet dönteni... hogy kinek mi tetszik jobban, mi áll közelebb a stílusához.
  Valcsi az egész verseny során különlegeset alkotott. Ehhez azért az is hozzásegített - a csodálatos maszkok, sminkek mellett - hogy egy nagyon jó géppel készítette a képeket. Így az élmény sokkal nagyobb, mint egy telefonnal vagy egy sima digitálissal lefotózott smink. De ettől függetlenül nem vitatom a tehetségét. Megérdemli, hogy tehetségesnek tituláljuk.
  Olcsi munkái sokszor túl "érdekesek" voltak számomra. Persze ízlések és pofonok. Nekem néha sok volt, de ez csak az én ízlésvilágom miatt volt "sok". Mindenképpen meg kell említenem, hogy a játék vége felé már olyan szinteken alkotott, hogy az első munkáit nagyon is túlszárnyalta. Ehhez csak gratulálni tudok!Annyi érdekesség van a mostani versenymunkáján is, hogy csak fürkészem mi mindent talált ki, mégis egyben van az egész, szép munka.
  Nelli finálés munkája elég kreatív de én smink terén többet képzeltem volna el. Nagyon ötletes, szó se róla, de nekem egy kis hiányérzetem van a többihez képest. Természetesen az ő munkája is tetszik, csak az én stílusomhoz nem az ő munkája áll a legközelebb. Az előző fordulókban voltak olyan munkái amik sokkal jobban tetszettek. De ez nem jelent semmi. :)
  Végül a szavazatom kinek adom? Nos, (még vetek egy utolsó pillantást az összes képre)... Olcsié lenne a szavazatom a mostani fordulót illetően, de egyszerűen nem tudok elvonatkoztatni Valcsi, a verseny összes fordulójában alakított munkáitól. Így a szavazatom Valcsié. Az ő munkái mindig tetszettek, egytől egyig, kivétel nélkül! Gratulálok az összes lánynak!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, Klaudia! Jól esik egy versenytárs véleményét olvasni, főleg, hogy ilyen részletes. Igen, én próbálok fotók terén is a tőlem telhető legjobbat elkészíteni, persze ebben segítségemre van a Szerelmem (az ő gépét használom), a suli (mert van fotós óránk, ahol a tanár egy maximalista állat, így sokat vár tőlünk). De a gép, sajnos nem olyan profi, mint amilyennel szeretnék rendelkezni, de azért próbálom a legtöbbet kihozni belőle. Egyébként ez is digitális fényképező, csak nem kompakt, hanem bridge típusú.
   A lényeg a lényeg, köszönöm a szavazatodat!! :))

   Törlés
  2. Igen, ez mind - amit felsoroltál - meglátszik a versenymunkáidon. Összetett, egyben van, jók a fények és a legfőbb: szuper a sminked/maszkod :)

   Törlés
  3. Köszönöm :) Jól esik , amiket írtál. És örülök, hogy őszinte vagy abban, ami nem tetszett annyira:)

   Törlés
 9. Nelli, csodás vagy!! :)) Természetesen most is tiéd a szavazatom :))

  VálaszTörlés
 10. Ez most nekem sem könnyű... Olcsié az én szavazatom is, jó az ötlet, a sminkje pedig egyszerűen fantasztikus, gyönyörű és valóban abszintos :)
  De én is hozzátenném, hogy az eddigi munkák alapján Valcsi a "kedvencem", minden alkalommal rá szavaztam. Ez és a választott téma miatt többet vártam. Nagyon szép lett, az egész kivitelezés nagyon tetszik, de szerintem sem lett egyedi.
  Ez a kör most Olcsié.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm az eddigi összes szavaztodat! :) Lehet, hogy igazad van, sokat gondolkodtam mi legyen, mert ez a téma az eleje óta ki volt találva, hogy ez lesz. Sokat gondoltam rá, hogy kéne valami extrémebb, valami látványosabb...de valahogy nem tudtam ettől elszakadni. Kb. 4 hónapja néztem meg először ezt a filmet...és annyira magával ragadott a hangulata, a tánc,a történet, a rendezés, NATALIE PORTMAN, és úgy az egész, hogy hiába akartam, nem tudtam mást választani. Persze ezzel bevállaltam, hogy nem fog mindenkinek tetszeni, úgyhogy elfogadom, hogy ezen a véleményen vagy.

   Törlés
  2. Nem csodálom, szerintem is nagyon jó film :) [és még így is simán nyerhetsz]

   Törlés
  3. Nagyon szépen köszönöm!!!!!!

   Törlés
 11. Valcsiiiiiiii!!!! Elképesztőőőő.. :O ügyes vagy!=)

  VálaszTörlés
 12. Válaszok
  1. köszi!:) Imádom a hűséges szavazóim: ez nagyon jól esik ám

   Törlés
 13. Valcsira szavaznék, hihetetlenül jót alkotott!

  VálaszTörlés
 14. Valcsi! Egyszerűen minden fordulóban zseniálisakat alkotott, és ebben a körben is magasan kiemelkedik a munkája!

  VálaszTörlés
 15. Egyértelműen VALCSI!!!!!!!!!!!!!!!! :)

  VálaszTörlés
 16. Valcsira szavaznék, nagyon nagyon szép lett!

  VálaszTörlés
 17. Ismét Valcsira szavazok! :)

  VálaszTörlés
 18. A szavazatom ismét Valcsié! Csak ámulok és bámulok mennyire ügyes, ezek a képek pedig még jobban átadják az egészet. :)

  VálaszTörlés
 19. Valcsi! Írtam már azt hiszem korábbi munkájához is, hogy nekem annyira "egyben van" az egész alkotás a háttérrel, kiegészítőkkel együtt, hogy valami fantasztikus :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon jól esik a hozzászólásod! :) Köszönöm szépen!

   Törlés
 20. Válaszok
  1. Valcsinak nagyon jók a fotói, de túl egyszerűnek érzem ezt a sminket. Nelli sminkje nem az én világom, persze ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy nem szép. Nagyon szépnek találom az övét is. Most egyértelműen Olcsi viszi a pálmát. Nagyon szépen kidolgozta. Nagyon kreatív, egyedi és hangulatos. Szép volt! Örülök, hogy így belehúztál a végére. Tehát Olcsira szavazok.

   Törlés
 21. Olcsi, nagyon ügyes és komplex munka.

  VálaszTörlés
 22. OLCSI!!! Benne láttam a legtöbb fantáziát és illik hozzá a huncutka Absinth tündér szerepe:)

  VálaszTörlés
 23. Sokat vacilláltam Olcsi és Valcsi között, de végül Olcsira adom a szavazatom, mert bár Valcsi alkotása is szép, a koncepciót nem igazán értettem. Gondolom a jó és gonosz "harcát" szimbolizálná a féloldal fehér és fekete, de nekem kicsit furának tűnik összhatásában.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A filmben jelenik meg a főszereplő kezén ez a motívum, ugyanis "átváltozik" hattyúvá, ezt vitten fel én a nyakamig. Egyébként a másik kézfejem is ilyen volt, tehát igazából nem ellentétet akartam létrehozni, hanem továbbgondolni a film egyik jelenetét.

   Törlés
 24. Nellié a szavazatom! Kifinomult, pontos, precíz, "Less is more"!!! :D

  VálaszTörlés
 25. Én Nellire szavazok!
  Olcsié szép, de nekem kicsit sok, Valcsi sminkje pedig most is tökéletes, mint mindig, de szinte teljesen megegyezik a filmbeli sminkkel vagyis nem saját ötlet, szemben a másik kettővel.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Megértem:) És amúgy köszönöm szépen a dícséretet:)

   Törlés
 26. A szavazatom OLCSI-é :) Ő a legjobb! :)

  VálaszTörlés
 27. Óka! Milliószor Óka, alias Olcsi! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy figyelemmel követsz Dani...és köszi a szavazatot!

   Törlés
 28. A legkülönlegesebb munka Olcsié! Övé a szavazatom!

  VálaszTörlés
 29. Ez most egyértelmű, hogy Olcsi! A filmben pár másodpercre megjelenő kis tündér ihlette, és mert kreatívan hozzáállni. Nellié is ezért tetszik, mert csak ihletőül használt egy filmet. Valcsi bármennyire is jó (és jó volt eddig is), mégis szinte szolgai másolata a filmbeli sminknek, ami ráadásul számomra inkább testfestés, semmint smink.

  VálaszTörlés
 30. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 31. ELNÉZÉST A NAGY BETŰKÉRT, CSUPÁN AZÉRT VAN, HOGY ÉSZRE LEHESSEN VENNI:)

  A NÉVTELEN KOMMENTEKET TOVÁBBRA SEM TUDJUK ELFOGADNI, KÉREK MINDENKIT, ERRE FIGYELJEN!!

  VálaszTörlés
 32. egyértelműen Valcsi a legtehetségesebb és legszínesebb versenyző, gratulálok neki! (de ebben a körben viszont Olcsi is tetszetőset alkotott, meg is lepett, h ilyen ügyes, nekem eddig nem volt szimpi a keze munkája.) ;)

  VálaszTörlés
 33. Nekem Valcsié tetszik a legjobban!

  VálaszTörlés
 34. Valcsira szavaznék, az ő munkája fogott meg.

  VálaszTörlés
 35. Olcsira szavazok! Látszik benne a sok munka, nagyon szép lett, gratulálok! :))

  VálaszTörlés
 36. Valcsi :) egyértelmű... Ismételten te viszed a pálmát .... :)

  VálaszTörlés
 37. Sziasztok!
  Mind a három leányzó munkája tetszik :) Elég nehéz volt a választásom, mert mind a három sminknél van ami tetszik :)
  Végül arra jutottam, hogy Olcsinak adom a szavazatomat :)

  VálaszTörlés
 38. Valcsi, gyönyörű és igényes a Fekete Hattyú kidolgozása :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igazán köszönöm, örülök, hogy így gondolod! :)

   Törlés
 39. Olcsi! Nagyon szép lett és ötletes!

  VálaszTörlés
 40. Valcsi!!!A kedvenc filmem a témája :D Imádom

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezzel nem vagy egyedül..:) Nekem is nagyon tetszett!

   Törlés
 41. Nellire szavazok szerintem most az övé lett a legjobb! :)
  Sok sikert! :)

  VálaszTörlés
 42. Nekem most Valcsi sminkje tetszik a legjobban.

  VálaszTörlés
 43. NELLI remélem te nyered meg mert te nem csinálod meg photosoppal a képet

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. kedves Rita, vagy Pál, elnézést, nem egyértelmű:) a lányok egyike sem használt a sminkjének más színben való feltüntetéséhez semmilyen számítógépes segédeszközt, az, hogy Valcsi a film mintájára odaírta a film címét, még nem minősül negatívumnak:)

   Törlés
 44. Nekem is NELLI a befutó, még a fülbevalójára is figyelt...hol lehet egyáltalán ilyet kapni???Ügyes vagy a kis részletek igen is fontosak....HAJRÁ NELLI

  VálaszTörlés
 45. NELLIKE REMÉLEM TE NYERSZ, DE HA NEM IS AKKOR MEG LEGALÁBB KAPNA A 2.HELYEZET IS VALAMIT....MERT MINDENKINEK LÁTSZIK HOGY SOK MUNKÁJA VAN BENNE...ÜGYESEK VAGYTOK LÁNYOK....DE A SZAVAZATOM NELLIÉ

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. kedves szavazónk, olvasónk! sajnos csak egy szavazatot tudunk mindenkitől elfogadni, az előző, Nelli voksodat természetesen jegyeztük!
   én úgy gondolom - de javítsanak ki a versenyben részt vevők, ha nem így van - a lányok nem elsősorban a nyereményekért játszanak, és mivel felajánlásból, illetve saját pénzből "finanszírozzuk" őket, a verseny meghirdetése is úgy történt, hogy az első helyezett kap nyereményt, abban teljesen egyetértek, hogy mindannyian, mondhatom, mind a 26!!-an megérdemelték volna..!:)

   Törlés
 46. Valcsi :) Megint ámulok és bámulok :)

  VálaszTörlés
 47. Az én szavazatom ebben a fordulóban ismét Nellié, szépen kidolgozott, figyelemre méltó munka, az egész versenyben nálam ő lett az első. Természetesen Olcsi és Valcsi sminkjei is gyönyörűek, nagyon gratulálok mindhárom versenyzőnek, ügyesek vagytok ^^!

  VálaszTörlés

Köszönöm a véleményed!

Like us on Facebook

Flickr Images