Csillámtetoválás

szombat, január 12, 2013

            Aki régóta figyelemmel kíséri a munkásságomat sok csillámtetoválást láthatott már nálam, leginkább videó formátumban. A mai bejegyzés azonban rendhagyó lesz, ugyanis képekkel mutatom meg, hogy lehet Neked is ilyen tetoválásod, perceken belül. Az én kezemen rengeteg minta volt már elhihetitek, és még mindig örömöt lelek benne, mind az elkészítésben, mind a hordásban.
A csillámtetoválás elkészítése rendkívül egyszerű és gyors, azonban nem árt odafigyelni pár apróságra, amivel még szebbé és tartósabbá tehetjük a kiválasztott mintánkat. Kezdjük is el.1.
Mielőtt bárminek nekiállunk, tisztítsuk meg a bőrünket. Ezt megtehetjük szappanos meleg vízzel, alkoholos lemosóval vagy gyógyszertárban kapható 100%-osan tiszta alkohollal. Ezzel biztosítjuk a minta erősebb tapadását, hiszen az eltüntetett szennyeződés és zsírok után a ragasztó is tartósabban megmarad a bőrünkön.

2. A kiválasztott mintáról húzzuk le először az alsó  fóliát és helyezzük rá a kiválasztott testrészünkre (én most a kezemre), majd pedig távolítsuk el a fölső átlátszó fóliát.


3. Innen következik a kedvenc részem. Ha a minta rajtunk van, vékonyan kenjük át a sablont ragasztóval. Erre az egyik legalkalmasabb ragasztó a CsillámVilág webáruházában kapható Extra test ragasztó. Ha vékonyan felvittük a ragasztót várjuk meg míg átlátszóvá válik, várjunk még 5-8 percet, majd jöhetnek a csillámporok. Azzal, hogy időt adunk a ragasztónak, növeljük a minták tartósságát! Minél többet vársz, annál tovább marad meg a mintád.

4.
A színek variálása Tőled függ; készíthetsz egyszínű, többszínű, átmenetes tetoválást is. Fontos, hogy kozmetikai csillámport használj, mert ez nem okoz irritációt és allergiát. Nem éri meg kísérletezni, ha a bőrünkről van szó. Gyönyörű színeket találsz a CsillámVilág webáruházában, nézz szét, innen választottam én is a mai minta színeit: a kékes lilát, világos kéket és a gyémántot.
 5. Ennél a lépésnél, mielőtt felteszed a csillámokat eldöntheted, hogy leszeded-e a sablon a kezedről vagy rajta hagyod. Mindkét megoldással jó, szép tetoválás készíthető, próbálkozz Neked hogy könnyebb. A csillámpor felvitelére lapos fejű ecsetet használj és végén a fölösleget egy sörte ecsettel tudod maradéktalanul eltávolítani.
6. Jó vastagod használd a csillámport! Mivel közben potyognak a szikrázó darabok, érdemes egy lapot a kezed alá tenni, így semmi sem vész kárba. Ezután az ujjaddal nyomogasd át a mintát, ezzel is azt segíted elő, hogy a csillámok jól bele tudjanak tapadni a ragasztóba, és minél később kopjon le. Ha a maradékot a sörte ecsettel eltávolítottad, akkor már csak az maradt hátra, hogy óvatosan lehúzd a fekete sablont (ha nem húztad le még)  és gyönyörködj a tetoválásodban :)

A csillámtetoválás vízálló, de azért ez sem tart örökké. Ha szépen vigyázol rá és nem teszed ki hosszan tartó meleg víznek, gőznek, mechanikai hatásoknak, akkor akár 1 hétig is rajtad maradhat. Sőt...Ahhoz, hogy ezt magadnak is el tudd készíteni, a felszerelést a CsillámVilág oldaláról tudod beszerezni, ahol órákig böngészhetsz a különböző sablonok között. Szinte minden témát megtalálsz, én ma a horoszkópokból válogattam :)
Ha készítettél egy csillámtetoválást, küldd el nekem is a venusnight@gmail.com címre és kiteszem a blog Facebook oldalára.

Sok sikert hozzá, alkoss és színezz! :)
Aviana

You Might Also Like

6 hozzászólás

 1. én mindig a csillámporozás előtt szedem le a sablont, sokkal szebb lesz a minta széle :) de a tied se rossz :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is szoktam úgy, de most valamiért mégis így készült el :)

   Törlés
 2. nagyon szép és most kedvencek ezek a színek nálam.

  VálaszTörlés

Köszönöm a véleményed!

Like us on Facebook

Flickr Images