Tetoválás hatású testfesték

kedd, január 22, 2013

      Nem szeretem az örökre szóló tetoválásokat, azonban minden egyéb forma érdekel, legyen az csillámtetoválás, vagy egy olyan lehetőség, amivel ma ismerkedünk meg. Egy olyan testfestékről van szó, amivel az igazi tetováláshoz hasonló végeredményt érhetjük el. Ha megunjuk, egyszerűen lemoshatjuk, aztán újat készíthetünk magunknak. Jól hangzik nem? :) A tetoválással, úgy ahogy az öltözködésünkkel is, az egyéniségünket, a stílusunkat tudjuk jobban kinyilatkoztatni a külvilág számára. Virágon készültek el a kézzel készített madarak, ami számára a szabadságot szimbolizálja. Nem akarok itt áradozni, de szerintünk remekül sikerült. :$


Lépésről- lépésre:
1. Javasolt a bőr megtisztítása a folyamat előtt, hiszen a szennyezett bőrfelületet egyik bőrfestésnek sem tesz jót. Tiszta bőrön, a mintánk tovább lesz ép, és nekünk ez a célunk, ugye? Javasolt a meleg vizes - szappanos tisztítás, vagy használhatsz tonikot, tiszta alkoholt. 

2. Mi most kézzel készített mintával dolgoztunk, amit papírból vágtunk ki. Ha ezt a megoldást választod, fontos, hogy próbálj közepes keménységű papírt használni, amit aztán cellux ragasztóval tudsz fixen rögzíteni a kívánt területre. Ez elég időigényes, nagyon aprólékos munka, ennél jobb ötletünk is van. Az egyik az, hogy használj olyan papírt, aminek az egyik oldala öntapadós, így a a minta még jobban rögzül. Itt is vágni kell, de a rögzítés már sokkal könnyebb. Minden a rögzítésen múlik, mert a festék nagyon könnyen a minta alá szalad és akkor a végeredményünk egy paca folt lesz, ezt pedig nem akarjuk. A lehető legjobb megoldás, ha előre elkészített sablonokat használsz. Mutatom, ITT tudsz válogatni!


3. Megvan tehát a kívánt minta, valamelyik lehetőség szerint fixen a kiválasztott helyen van, jöhet rá a festék! A festékünk úgy néz ki, mint egy nagy filctoll. Alkoholos alapú, vízálló és bőrbarát, így kisgyerekeknek is készíthetünk vele tetoválást. A tubust használat előtt rázzuk fel, majd függőlegesen tartva, vékonyan vigyük fel a festéket a sablonra. Nagyon hamar megszárad, ami után érheti a ruha, nem fog elkenődni. Ahogy említettem, vízálló tetoválást kapunk, azonban csak 2-3 napig bírja épen, azután elkezd kopni.

4. Szedjük le a sablont! Ha nem vagyunk elégedettek a végeredménnyel, nem sikerült a pontos rögzítés, akkor egy kis ecsettel korrigálhatjuk a mintánkat. Ez leginkább a kézzel készített verziónál jöhet szóba, ahol az élek nem precízek. Nincs semmi gond, elő az ecsetet, szedjünk fel egy kis festéket a tubusfejről és javítsunk.
Tádáám, készen vagyunk! Én most már nem is mondok semmit, mert tudjátok hogy készült, látható a végeredmény; inkább írjatok Ti nekünk. :)

Viselnéd? Elkészítenéd?
Aviana

You Might Also Like

19 hozzászólás

 1. Tényleg nagyon szép lett, ezek az apró repülő madarak mindig is tetszettek :) Sokszor eszembe jut, hogy jó lenne egy tetoválás, de nem bírnám rászánni magam, hogy véglegesen 'összefirkáltassam' a bőrömet. Talán, ha egy olyan nagyon meghatározó dolog történik velem..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mivel én elég hamar megunom a dolgokat, nálam célszerűbb ez a fajta megoldás, ha valami ál-tetoválás féleségre vágyok. :)

   Törlés
 2. Válaszok
  1. nekem is nagyon tetszik, csinálok magamnak is egy madárcsoportot :P

   Törlés
 3. Nagyon ötletes! És szuper a minta. =)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy Neked is tetszik! Jó mintát választottunk bemutatónak :)

   Törlés
 4. Mi ez a festék ès hol kaphato?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindent leírtam a cikkben!
   A www.csillamvilag.com oldalon lehet megvásárolni 4 színben!

   Törlés
 5. Naná, hogy viselném :) elkészíteni már nem biztos, hogy el tudnám, de Te nagyon ügyes vagy, nagyon szép lett :)
  Igazi tetoválást én sem hiszem, hogy szeretnék, de egy ilyen "lemoshatót" szívesen bevállalnék ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Csináltam már egy videót is erről, amikor hópelyheket készítettem. De valójában én is csak 4-5 x próbáltam eddig és elég könnyen megtanulható. Igaz, szabad kezes korrekciót most csináltam először. De nem félelmetes és nagyon könnyen sikerült. Szerintem Neked is menne :)
   Köszönjük a dícséretet!

   Törlés
 6. Én imádom a tetoválásom, és semmi pénzért nem csinálnám vissza. :)
  De jópofa az ilyen opció is, ha valaki mondjuk bizonytalan egy valós varrásban, kipróbálhatja hogyan mutatna, ízlelgetheti. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg, ez egy nagyon jó meglátás! :) Ez ilyen elő érzékelő lehetőség, hogy felkészüljön az egyén az igazira :)

   Törlés
 7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 8. Tök jó! Én is inkább az ilyeneket részesítem előnyben.A tetkók sosem tetszettek.Kivétel a fehér tetkó,az nagyon tetszik. :$

  VálaszTörlés
 9. Tetszik ez a madárkás minta :)

  VálaszTörlés

Köszönöm a véleményed!

Like us on Facebook

Flickr Images