Robert Jones - A könyv | Sminkelés mesterfokon

szombat, április 06, 2013


     Ezt a könyvet az ismerőseimtől kaptam egy csoportos összejövetelen születésnapi ajándékként és akkora meglepetést okoztak vele, hogy első pillanatra nem is tudtam, hogyan tudtak ők maguktól egy ilyet vásárolni? :) Persze ott belül örültem, hogy nem egy üveg italt választottak, hanem tényleg egy olyan tárgyra fókuszáltak, ami az érdeklődési körömet tökéletesen lefedi és maradandó ajándék lesz a jövő évekre nézve is. A könyvet az Alexandra könyváruházban vásárolták, így akinek ez megtetszik, ott érdeklődhet, de én rákerestem és most nem találtam. Ma tehát Robert Jones- Sminkelés mesterfokon c. könyvét mutatom be részletesebben!


Robert Jones egy nagyon sikeres és híres sminkmester, aki elsősorban a női szépséget kívánja kihangsúlyozni. Munkáit tekintve úgy gondolom, hogy mindig a szolidabb sminkre törekszik, barna nélkül nála nincs smink. Ellenben a látványos végeredmény nem marad el, hiszen minden típusú archoz a megfelelő árnyalatot választva csodákat tud művelni. A kevesebb néha több alapon működik, és ebben van az ő ereje is. Sokan hívják varázslónak is, hiszen tehetségét minden hölgy arcán meg tudja mutatni és sokszor meglepő végeredményeket tud kreálni. 
Nem ez az első könyve, én mégis úgy érzem szerencsés vagyok, hogy pont ezt kaptam meg, mert egy rendkívül átfogó, komplex tananyagot kaptam meg ezáltal, aminek a tanulmányozása és megértése nem egyszerű többszöri átolvasásra sem. Túl mutat azokon az általánosságokon, melyeket tudunk és használunk. Pontról- pontra veszi az arcot és minden lehetőségre megoldást kínál; legyen az kidülledt szem vagy hiperpigmentáció.


A könyv három részből áll, melyben az alábbi részek kaptak helyet:

1. fejezet: valódi szépség | fogalmak | termékismeret | eszközök.

2. fejezet: színválasztás | az arc előkészítése | bőr |arcforma | szemforma

3. fejezet: A sminkelés alapjai | teljes átalakulás | modell sincsen festék nélkül | utószó

A hangvétel nagyon baráti, közvetlensége mindenkit hamar megfog és ezen túl a 'Modell sincsen festék nélkül' fejezet ráerősít arra a tényre amit nehezen tudunk elfogadni, hogy igen, a modellek is csak halandó emberek. Kedvenceiből válogat össze néhány lányt, ahol bemutatja őket smink nélkül is. Mindannyian tudjuk hogy van ez a valójában, de nehezen tudjuk néha megérteni a valóságot, mert az agyunk a csillogó magazinoknak hisz. 

A könyv tele van jó minőségű képekkel, és mintegy önigazolásként, rengeteg előtte-utána képpel. Sokszor olyan megdöbbentő a változás, hogy alig hiszem el amit látok. A könyv így is rengeteg információt tartalmaz, de ez véletlenszerű oldalakon még meg van spékelve jó tanácsokkal. Ilyenkor Robert a személyes tapasztalatit ossza meg velünk pár mondatban vagy olyan dolgokra figyelmeztet, ami egyszerűbbé teheti a sminkelést. Összességében úgy érzem, hogy a tartalom nagyon erős és hiteles;  nem ki akar sminkelni, hanem meg akarja mutatni, hogyan tudod a saját szépségedet felerősíteni. Miként vagy képes azokat a részeket optikailag megmásítani, amivel nem vagy elégedett; mindeközben növeli az önbizalmadat!

Az utószóban Robert történetét is elolvashatjuk, amit én személy szerint nagyon izgalmasnak tartottam és bebizonyította, hogy a véletlenek nagy dolgokra képesek az életünkben :)

Rendkívül hasznos könyv, ajánlom mindenkinek, aki komolyabban akar sminkeléssel foglalkozni! Megvásárolni külföldről ITT tudjátok!

Minden jót!
Aviana

You Might Also Like

5 hozzászólás

 1. ahhh. shoppingolni fogok érzem :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha esetleg megtalálod valamelyik könyvesboltban, kérlek jelezz!

   Törlés
 2. Bookline-on rendelhető, de láttam már Líra&Lantban is. Nagyon hasznos, külön tetszik, hogy nem csak úgy általában mond hasznosakat, mint pl. Kevin Aucoin könyvei, hanem személyre szabott megoldásokat kínál: a modellek szemformája, bőrtípusa, életkora, stb. szinte mindenkit lefed. Szeretem :]

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm az infót!! Én is boldog vagyok, hogy forgathatom; pont úgy ahogy írod, átfogó tudást ad!

   Törlés

Köszönöm a véleményed!

Like us on Facebook

Flickr Images