Anatur - új magyar mese

csütörtök, május 16, 2013


        A fantasy könyveimben a hőseim pontosan olyan ruhákat hordanak, mint amit Anna barátnőm megálmod és életre kelt. Légies, föld színű, elvont, mégis csodás és lehengerlő. Egyszóval: varázslatos! 
Magyarországon egyedülálló az a stílus, amit Anna az ANATUR-ral képvisel. Az álomszerű, egyedi design és a kézzel varrott darabok messze megemelik a ruhák eszmei értékét, főleg hogy nem elhanyagolható szempont a tudatos újrahasznosítás, ami az alkotási folyamatok szerves része. Az egyszemélyes manufaktúra bemutatkozó anyagát mi készítettük el a Virággal és azt hiszem egy nagyon sikeres, de rendkívül feszített tempójú napot zárhattunk. Én voltam az a gonosz hajcsár, aki azért felelt, hogy minden beleférjen 7 órába és a végén mindenki elégedett legyen. Végül mindenki az lett :)
A mai poszt elsősorban a sminkről fog szólni, de természetesen a többi ANATUR ruhát is ajánlom Nektek szeretettel. Aki egy kicsit is kedveli a varázslatos, elvont világot jó helyen jár: szoknyákat, kiegészítőket, ékszereket is talál itt és ez garantáltan nem kacsint Rád az utcán.
Vissza a sminkhez. Két típust álmodtam meg a fotózáshoz, ami hűen követi a ruhák stílusát és egyben színharmóniáját. Az első, egy kicsit erdei témájú, föld színű, "warrior-queen" típusú. A díszítéshez arcfestéket használtam és szintén arcfestéssel készült a hátra is egy nonfiguratív ál-henna hatású festés. 

A második smink a maximális színesség és játékosság. Élénk sárgával sávban hangsúlyoztam a szem területét és lilát választottam a díszítéshez. Igyekeztem figyelembe venni ennek a stílusnak a sajátosságait, tehát a feltűnőséget, a formákat és hogy a végeredmény emeljen a ruhák szépségén, ne elvegyen belőle. Ez a festés csak arcfestékkel készült!
Ez az új magyar márka egyenlő az egyediséggel és a folyamatos formálódással, újítással. Csatlakozzatok Ti is az Annához és nézzétek meg a csodás munkáit A második kollekció gondolata már javában formálódik Benne, így az is lehet nyár végén egy újabb adag ruhát és hozzá néhány új kreatív sminket is be tudok mutatni itt a blogon. :)  Nagyon élveztem ezt az egész napos alkotó napot, jó volt érezni a sok kreatív erőt, ami összecsap egy helyen és amiből megszületik valami új. Persze, nem is én lennék, ha ne készült volna erről a napról egy kis werk videó; hamarosan megnézhetitek a YT csatornán!Legjobbakat!
Avia

You Might Also Like

19 hozzászólás

 1. Annyira jók ezek a ruhák :) Nem amolyan "hordanám-módon", de nagyon tetszenek :)

  VálaszTörlés
 2. .gratula a kollekcio elkeszitesehez, ilyen amikor az ember alma valora valik :) a negyedben, ahol lakok, nagyon kelendoek lennenek ezek a ruhak, nekem egybol Goa/ Anjuna beach jutott eszembe :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Milyen/ melyik negyedben laksz? :P Részben engem is Goa inspirált ;)Örülök, hogy tetszenek :)

   Törlés
  2. .Manchester bohem negyede, Chorlton. (Itt eleg sok festo, zenesz, divat/ekszertervezo lakik) Jartal mar Goa-n?

   Törlés
  3. Oh, Anna jól ismeri a stílust! Gyakran járnak ilyen fesztekre/koncertekre!

   Törlés
 3. Nekem is a Goa és még manók az erdőből jutott az eszembe :) Megnézném őket élőben is, sok sikert hozzá! A képek most nem sikerültek a legjobban, a végleges anyaghoz ugye lesz azért utómunka?

  VálaszTörlés
 4. Jó, tetszik az összhatás!!! :)

  VálaszTörlés
 5. Ezeken a képeken valóban nincs utómunka, itt maga a termék a lényeg, nem a képek. Amenyniben az utómunka a lényeges, nézd meg a retusált képeket az oldalamon, ha kielégítő.. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A bevezetőben azt olvastam ez a bemutatkozó anyag, ezért kérdeztem. Nem, nem az utómunka a lényeges, hanem a helyes fehéregyensúly és hogy az olyan apróságok, minthogy le van égve a modell ne vegyék el a figyelmet a lényegről.

   Törlés
  2. Mindenki azt néz a képen, amit szeretne. Amennyiben te a fehéregyensúlyt, és a leégést látod meg egy ruhakészítőn a ruhák helyett, akkor gratulálok, jó kritikus lennél. Én például magára a ruhákra fókuszáltam, és ne haragudj, hogy körülbelül 200 képet( amit kiszűrtünk a közel 500ból) nem retusáltam ki egyenként, ami képenként félóra minimum, ha igényesen és precízen intézem. Én kérek elnézést a te szakértelmedben semmi kétség. :)

   Törlés
  3. mellesleg a képek: http://virdzsophoto.blogspot.hu/2013/05/anatur.html

   Törlés
  4. Ne vedd rossz néven, észrevétel volt, azt hiszem erről szól a blog és a publikált munkák. A "jajj de jó és milyen szép" véleményekből nem biztos, hogy tanul az ember. Ügyes, kreatív lányok vagytok, építő kritikának szántam, mert az összkép a lényeg, én is azt nézem. Ha pedig beadtok egy munkát valahova komolyabb céllal, legyen ez a bemutatkozó anyag, akkor mások is azt fogják nézni.

   Törlés
  5. Köszi Odil! Igyekszünk jobban figyelni ezekre a jövőben!

   Törlés
 6. Hihetetlen jó hangulatuk van ezeknek a képeknek. :) Főleg a második sminkkel készültek tetszenek, nagyon vidámak lettek. :)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ennek nagyon-nagyon örülök és köszönjük szépen :))

   Törlés

Köszönöm a véleményed!

Like us on Facebook

Flickr Images