Te milyen típus vagy? | Nyár

szombat, május 04, 2013

   Az első részben a Tavasz Lányait ismertettem Nektek, itt az ideje, hogy tovább lépjünk és egy új, izgalmas csoportól beszéljünk; a Nyár Lányairól. Sok lány tartozik ebbe a típusba, bár azt kell mondanom, a tipikus magyar lányok nem éppen ide sorolandók, ugyanis jellemzően inkább a Skandináv országok szülöttei tartoznak a Nyárba, azaz az északi, svéd típusú lányok.  Ha valaki ezekkel a külső jegyek rendelkezik, készüljön fel az őrül színezésre!


NYÁR


Honnan ismered fel?
A nyár típusnak nagyon fehér bőre van, világos szőke (tejföl szőke) haja és világos szőke szemöldökre, hozzá pedig kék vagy zöld szem társul.


Milyen színek állnak nekik a legjobban?
A nyár típusnak a legélénkebb, legvadabb színek állnak a legjobban: türkizkék, pink, kiwi zöld, piros, citromsárga, narancs, világos lila, fűzöld, neon színek stb. A finomabb színek közül jó párosítás lehet pl: az áttetsző rózsaszín, arany vagy a barack. 


A tökéletes Nyár!Mi előnyös még?
Claudia Schiffer jellegzetesen csak éj feketével szokta kontúrozni a szemét, a végeredmény nagyon drámai, de a maga nemében remek. Más oldalról közelítve, ezek a típusok számomra már majdnem 'fehérek', így az ellentétes feketével jól kiegészülnek. Ha a szemünkre nem is akarunk színt tenni, hangsúlyozzuk a szánkat nagyon élénk színű rúzsokkal, szájfényekkel. A korallos tónus, a vérvörös rúzs vagy egy erősen pink színű rúzs tökéletes választás lehet. Pirosítónak a finomabb árnyalatokat válasszuk, ha bronzosítani akarunk a Mac - Harmony színe zseniálisan jó!

.......

Ez az egy olyan csoport van, ahol nem nagyon léphet fel keveredés, azaz nem beszélhetünk majdnem Nyár lányról. Ha a szemöldök vagy a szem már barna, akkor átcsúszott a Tavaszba az illető, így azt hiszem ez a legegyszerűbben bekategorizálható és legkönnyebben megjegyezhető csoport. 

A következőben a legnagyobb csoportot, azt Őszt beszéljük meg! Van olyan Olvasóm, aki a Nyárba tartozik? :)


Legjobbakat!
Aviana

You Might Also Like

26 hozzászólás

 1. Nem teljesen szőke az eredeti hajszínem, sötét szőke. Szóval lehet, hogy nyár, bár ahogy leírtad, lehet, hogy mégsem vagy határeset. :)

  VálaszTörlés
 2. Én meg neked köszönhetően már tudom, hogy 90 %-ban Tavasz, 10 %-ban Ősz vagyok. :)))
  Ez friss kép rólam, pár napos, még mindig így gondolod? :)

  http://2.bp.blogspot.com/-cOI2LR6oqiE/UYTadOAPzpI/AAAAAAAAE7w/zZZTyIrqO7U/s1600/bronz_smink.jpg

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, továbbra is a tavasz és ősz között mozogsz :) De a tavasz a nagyobb százalék :) Gyönyörű a szemöldököd és a sminked is a képen :)

   Törlés
 3. Nagyon várom a beszámolót az ősz típusról :)
  Mia

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az egy nagy falat lesz, de igyekszem azzal az írással! :)

   Törlés
 4. Én eredetileg világosszőke hajú vagyok , ugyan ilyen szemöldökkel párosítva, plusz világoskék, szürkés szem, DE a hajam jelenleg sötétbarna. :D Akkor most így hova tartozom? Soha sem tudom emiatt. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Eredetileg Te a Nyárba tartozol, ez fix.
   A blogodon ahogy megnéztem a képeket, azt tudom mondani, hogy nagyon a Tél felé hajlasz. Tökéletes Tél lennél, ha a hajad még sötétebb (fekete) lenne, ugyanis minden más passzol. Tehát én a Telet mondom!

   Mindig az aktuális színeket kell nézni magunkon és ehhez mérten "kategorizálni magunkat". De lesz egy olyan keveredős poszt is, ahol pont az olyan kérdésekre lesz válasz, mint most Enikőé.
   Remélem tudtam segíteni! :)

   Törlés
  2. Köszönöm a választ. :D
   Kíváncsi vagyok a keveredős posztra is ^^

   Régebben fekete voltam, csak azt mondták, hogy a fehér bőrömhöz túl komolynak/ridegnek látszom, ezért kezdtem el most lenöveszteni és ezáltal bebarnulni :)   Törlés
  3. Nem véletlenül mondták Rád, hogy rideg a kinézeted, a Tél elég fantasy-s beütésű, félelmetesen szép látványú. :)
   Mondjuk nekem kifejezetten tetszik :$

   Törlés
  4. hát lehet. főleg hogy a fekete hajhoz extravilágogkék szem párosul. :D
   Meg orrkarikám is volt. :D
   Nem csoda, hogy féltek tőlem. :D

   De mióta barnás a hajam, sőt néhol már az eredeti szőke hajam is látszik, jóval többen mernek odajönni hozzám. xD

   Törlés
 5. Szerintem ez a cikk nem pontos.

  Szőkésbarna/fakó hajjal és barna szemmel is simán lehetsz nyár - lásd én. A színek közül pedig szerintem pont az élénk színek nem állnak jól a nyárnak, mert a nyár színei a tört színek, szóval egy nyár lány türkizkékben vagy narancsban elég furcsa szerintem, főleg ha ezek a színek még vibrálnak is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt a közvetlen információt adtam itt át, amit az én Mesterem megtanított nekem. Én ezt a kategorizálást vallom, hiszen nem egyszer láttam, hogy működik! Átlátható és az egyéni keveredések miatt is könnyen meg lehet állapítani kinek mi állhat jól.

   Azok tartoznak a nyárba, akiket fent leírtam. A színekben pedig a nyár élénk színei állnak a legjobban.
   Egyáltalán nem fura egy igazi nyár az általad említett színekben! Vibrálásról nem beszéltem. Én tavasz vagyok és nekem is jól áll a türkizkék, sőt a narancs is!

   Ettől függetlenül mindenki egyénileg oda sorolja magát ahol jól érzi magát és olyan színt használ magán, ami jól esik.

   Törlés
 6. Szerintem magadnak mondasz ellent. Az, hogy a tavasznak mi áll jól semmi köze a nyárhoz, mivel a nyárnak a hideg és tört színek állnak jól, míg a tavasznak inkább az élénk, meleg színek, de mehet nekik pl a türkizkék is.

  Egy nyár lányt egy telített narancssárga vagy türkizkék agyoncsap, még a szürke meg a pasztell színek jól állnak. Egyedül a hideg nyár típus mehet szerintem el az élénkebb, de kék alaptonusú irányba.

  Képeld el mondjuk Kate Middleton-t narancsárgában..vagy engem...nem jön össze.

  VálaszTörlés
 7. Kate Middleton ősz típus. Az őszhöz illik a narancs.

  Nem mondok ellent magamnak, teljesen tisztába vagyok azzal amit leírok és az álláspontomat továbbra is fenntartom.

  VálaszTörlés
 8. Kate Middleton legtöbbször valami szürke, kék vagy fehér ruhában van és rózsaszín pirosítót visel, de van róla több kép, amin púderrózsaszín ruhát visel szintén rózsás pirosítóval, kék, szürke, lila, és fekete szemfestéssel.

  Azok a ruhák állnak jól neki, amik könnyedek és légiesek.

  Ha öltöztetik, akkor szoktak előkerülni az előnytelen színek és anyagok: pl óbordó bársonyruha, meg kötött narancsásrga felöltő.

  Szerintem szürkében kékben és fehérben a legelragadóbb és ragyogóbb, ergó nem ősz típus.

  VálaszTörlés
 9. Igazából már csak illemből válaszolok. Ne haragudj, de én a hajszín, a szemszín és a bőrszín alapján osztottam meg az olvasókkal ezt az évszakos kategória rendszert. Ha ezzel nem értesz egyet, azt tiszteletben tartom.
  Ettől függetlenül továbbra is az oktatóm véleményére adok!

  VálaszTörlés
 10. Ezt most találtam! Az utolsó mondatot emelném ki belőle:

  "Szia Kata! igen, van olyan, hogy valaki nem egyértelműen tartozik valamelyik évszakba. Az ősz és a tél közötti döntésben segíthet a fekete teszt. Ülj le smink nélkül a tükör elé, természetes világításnál, és emelj arcod mellé egy fekete és egy csokoládébarna ruhadarabot. Ha a fekete jobban áll, mint a barna, akkor biztos, hogy tél típus vagy, ha a barna szín harmonizál jobban saját színeiddel, akkor ősz. Ezt a tesztet elvégezheted narancssárga és a pink ruhákkal is, a pink a tél színe, míg a naracssárga az őszé."

  Füster Anett a L'Oreal Paris Hungary stílusszakértője.
  https://www.facebook.com/LOrealParisHungary?fref=ts

  VálaszTörlés
 11. Kedves Aviana!

  A segítségedet szeretném kérni. Nekem nagyon feketébe hajló sötétbarna hajam van eredetileg, azért kezdtem el festeni, mert volt egyfajta hamuszínű árnyalta, és olyan semmilyennek látszott. A bőröm világos, de inkább kicsit sárgás árnyalatú. A szemem zöld színű, szélén vékony sötétszürke gyűrűvel, a szembogaram körül barna fodorral. Ezek alapján nem igazán tudtam belőni magam egyértelműen. Mellékelek egy képet: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=415151665185417&set=t.1531806332&type=3&theater

  Segítségedet előre is köszönöm!

  Üdv:

  Adrienn

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Adrienn!

   Igyekszem mihamarabb válaszolni a FB címedre! Üdv!

   Törlés
 12. Szia! Érdekes, amit írtál a cikkben, egyben számomra eléggé zavaros is. Sminkesként használom az évszakbesorolást, és a nyarakhoz nem ezek a színek illenek, hanem éppen a hideg pasztell színek. Én magam is nyár típus vagyok (barna hajjal, barna szemmel, olívásabb bőrrel), és személyes tapasztalatból tudom, hogy szörnyen állnak az élénk színek, vagy a barnák, narancsok. Nem tudom, ez a megközelítés milyen elméleti háttérrel rendelkezik, de furcsa. (vagy ki volt a mestered és mire hivatkozott az oktatásánál) :)

  Itthon a nyár és a tél típusba tartozik a legtöbb ember, nem őszbe, vagy tavaszba. Tulajdonképpen az ősz az egyik legritkább csoport itthon. Világviszonylatban is több a tél, gondolj mondjuk az ázsiaiakra.

  Caloznak igaza van, abban is, hogy Kate Middleton nyár típus. Egy kicsit nézz utána a weben, vannak erről a témáról angol, ausztrál, amerikai oldalak, ahol pontosíthatod a tanultakat.
  Üdv!
  Nóra

  VálaszTörlés
 13. Szia!.
  Én sehogy sem tudom eldönteni, hogy melyik tipúsba tartozom.
  Egyszer a nyár,egyszer meg az ősz áll közelebb hozzám. Néha meg a tavasz.
  Tudnál nekem ebben segíteni,ha küldök egy képet?

  https://lh5.googleusercontent.com/-zxIts9b1j-A/UtkXpfym0qI/AAAAAAAAABs/sto79sm5WZs/w139-h140-p/K%25C3%25A9p853.jpg

  Üdv!
  Niki :3

  VálaszTörlés
 14. Szia Niki!

  Azt a képet nézve, amit küldtél, elsőre azt mondanom ősz típus vagy a középbarna haj, szemöldök, szem miatt. De a bőröd nagyon fehér, így nem egyértelmű teljesen a kategória, hiszen az őszben nincs ennyire világos bőr. Ettől függetlenül én az őszt mondom :)

  VálaszTörlés
 15. https://drive.google.com/#folders/0BzQ1XcmIDFPQZ2lPTzNYU01aRzQ

  Szia!

  Rengeteget olvastam már az évszak típusokról, és talán ennek hatására valahogy sosem tudom biztosan besorolni magam. Elsőre egyből rávágtam, hogy nyár, de azóta annyit olvastam, hogy teljesen elbizonytalanodtam. Erre jön még az is, hogy alig emlékszem a rendes hajszínemre. :-) Hideg nyár vagy tiszta tavasz, esetleg sötét ősz? Szeretném megkérdezni, te mit gondolsz.
  Van naposabb kép is, ott kicsit emiatt sárgásabb a bőröm, meg világosabb a szemem. Most épp a hideg nyár felé hajlik a véleményem... Az ezüst ékszereket is jobban szeretem magamon, bár ez nem tudom, mennyit számít. A hajam tövénél látszik az eredeti hajszínem, oldalt kicsit azért lehet aranyló fényű, mert be volt festve, de már növesztem le egy ideje, szóval egy 10 centi már biztos az eredeti. Én pedig abban nem igen látok aranylást (max erős napfényben). A bőröm nyáron mindig tiszta szeplős lesz és nem igazán leszek sose négerbarna, de nem is vagyok az a leégős típus... De azt is mondják, hogy aki télen nyár az nyáron is nyár, attól függetlenül, hogy lebarnul kicsit. Ez mennyire igaz? Ilyenkor gondolom akkor sem pont ugyanazok a színek állnak jól, mint fehérebb bőrrel...

  Köszönöm előre is a segítségedet!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Anna! Gyere a Facebook oldalamra és beszéljük meg ott! Ok?
   https://www.facebook.com/pages/Aviana-Rahl/374913249261666

   Törlés

Köszönöm a véleményed!

Like us on Facebook

Flickr Images