III. SAKK | Barbie Baba - forduló

kedd, június 11, 2013

Mint utólag megtudtuk, a versenyzőink többsége nagyon félt ettől a témától. Mi egészen véletlenül ezt sorsoltuk ki számukra elsőre és a beküldött képek után többen is virtuálisan sóhajtottak egyet, hogy kipipálhatták kezdésnek ezt a "nehéz" témát. Pedig aztán ki gondolná, hogy ilyen nehéz Barbie babává átváltozni?! :) Akárhogy is, jó kis megoldások születtek és ismét támogathatjátok azt a lányt, akinek a munkája a leginkább tetszik. Ebben a fordulóban csak EGY emberre szavazhattok! 

Egy szavazó boxban adhatjátok le a szavatokat, aminél figyeljetek a piros csillagokra, hiszen minden mező kitöltése kell a szavazáshoz. Ha még nem csatlakoztál a Facebook oldalhoz, tedd meg két kattintással most. Kérünk mindenkit, hogy véleményét kulturált formában ossza meg velünk, ennyivel tiszteljük meg a versenyzőket és a zsűrit.  Fontos, hogy mindenki csak egyszer adhatja le a voksát. Egy versenyzőnk, Ági, sajnos visszalépett a versenytől az utolsó pillanatban, így 14 lánnyal indul a SAKK. Ebben a fordulóban két lánytól búcsúzunk. Íme a munkák, véletlen sorrendben:

LEZÁRVA


Eszter

Gabcsy

IldikóRita

Nóri LénaKatieOlcsiSzabinaVikiEnikő
FruzsiKrisztiMoya
......................................................................................

Szavazni 2013. június 15- ig tudtok. A szavazatokat CSAK a szavazó dobozban leadva fogadjuk el, a poszt alattiakat NEM. A leendő nyertes ajándékait a Max Factor Hungary és a CsillámVilág állja. 
A zsűri tagjai: Szilvi, blogger és jómagam Aviana Rahl.

Figyelem: Minden versenyző szavazhat saját magán kívül bárkire. :)

Sok sikert kívánunk!

A SAKK csapat
You Might Also Like

99 hozzászólás

 1. Olcsira szavaztam, ám megjegyezném, hogy Nóri munkája nagyon-nagyon ötletes! :)

  VálaszTörlés
 2. A rózsaszínes árnyalatokból nehéz látványosat létrehozni, de Olcsi ez valami nagyon nagyon durva lett...Gratulálok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! Igazából 2x is elkészítettem, annyira izgultam!!!

   Törlés
 3. Nekem 5 lány munkája tetszik nagyon-nagyon: Ildikó, Olcsi, Enikő, Fruzsi és Kriszti, sajnálom, hogy csak egy emberre lehet szavazni. Hosszas hezitálás után végül Ildikóra adtam le a voksom. Hajrá Lányok!

  VálaszTörlés
 4. Kár, hogy egy emberre lehet csak szavazni, mert több kedvencem is van, de sebaj, megvan az az egy! :)

  VálaszTörlés
 5. Sajnálom,hogy csak egy emberre lehet szavazni több lány munkája is nagyon szép lett pl. Olcsi, Gabcsy,Ildikó,Nóri,Katie,Szabina, Fruzsi.

  Fruzsira szavazok.
  Csak így tovább ügyesek vagytok. :)

  VálaszTörlés
 6. Olcsira szavazok!! Egyszerűen fantörpikus munka. Tiszta Barbie!! :) És az esküvői sminkem is ő csinálja!! ;)Lehet Barbie ihleti majd????!!! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Milyen édes vagy, tesóm! Hogy szeretsz <3 Én is téged!!!!!!!!!!!!

   Törlés
 7. Nekem Gabcsy és Fruzsi a kedvenceim, Gabcsyra szavaztam. Amellett, hogy nagyon egyszerű, szép is és nem túl sok. Fruzsi pedig gyönyörű :)

  VálaszTörlés
 8. Sziasztok! Már nagyon vártam ezt a fordulót! Többek között azért is, mert az egyik kedvenc make-up artistom Valeria Lukyanova, akire ha rákeresünk, kiderül, milyen is egy jó barbie smink. Sőt mutatok nektek egy érdekes videót, ezt azoknak ajánlom főként, akik nem mertek bátran hozzányúlni a témához. Csak úgy fejlődésképpen. ;)

  https://www.youtube.com/watch?v=AmXeQzbHwjo

  Miután megnéztük, hogy nagyjából mi az, a szint amit én vártam volna, ki szeretném fejezni csalódásomat. Persze volt pár érdekes és jó irányba való megmozdulás, sajna egyik versenyző sem tudott lehengerelni.

  Eszter munkáját nézve az jut eszembe hogy épp most készül egy rock n roll retro partyra.

  Gabcsy csini-fincsi, de semmi extra.

  Ildikó sminkje tetszik, de sajnos inkább eszembe jut róla egy tündér. Egyébként igényes munka. Majdnem rád szavaztam.

  Rita munkája elég nagy csalódás számomra. Pedig igen jó adottságai lettek volna a témához, biztos sok lány örült volna, ha ilyen szép szőke hajjal indulhat neki egy barbie-sminknek. sajnos amit produkáltál annyira minimál hogy ha Hagy Feró lennék mondanám: "Azért ahhoz képest jól megcsináltad ezt a nagy semmit."

  És aztán jött Nóri munkája. Nagyon ötletes! Majdnem rád szavaztam, de nem... ha azok a vonalak nem ennyire összecsapottak lettek volna...., gondolom ceruzával csináltad. Tussal próbáltam volna meg a helyedben, azzal sokkal inkább pontosabb, szebb "vágásmintát" lehetett volna rajzolni. Minden estre az injekciós tű nagyon feldobta a képet! Noha nem rád szavaztam, remélem továbbjutsz!

  Léna. Meglepődtem, hogy az előző fordulóhoz képest mennyit idősödtél. De ezt ne bántásnak vedd, sőt! Az előző fordulóban annyira jó volt a sminked és a fotód, hogy azt hittem, hogy a 20-as éveid elején jársz! Most ez annyira nem sikerült, a sminked ugyan érdekes, de nekem nem jött át a Barbie.

  Katie.... az előző fordulóban is és most is egy nagyon visszafogott, semmitmondó valamit látunk Tőled. El lehet lubickolni egy darabig az ilyen művekkel, de ha nincs bátorságod valami kreatívat alkotni, akkor nem lesz ebből győzelem!

  Olcsi: A smink egészen rendben van. Az az igénytelen műhaj viszont eléggé csúnya. Tény, hogy jól passzolna egy szöszi paresz a sminkhez, de nem ez!!! Illetve nem attól lesz Barbie a Barbie, hogy számítógéppel ráírod a kép tetejére!

  Aztán jött Szabina műve. Na itt tényleg visszafogom magam.... de... Mi ez a száj??? Valami betegség támadott meg?

  Viki sminkjéről valami egészen más jut az eszembe...

  Enikő sminkje: Szintén nem Barbi. Inkább valami svájci tehenészlány...

  Fruzsi: A te sminked igen ötletes, összetett. Mivel egyik smink se lopta be magát barbie-ként a szívembe, ezért az alapján választottam, hogy melyik tetszik leginkább a téma keretein belül. A Te sminkedet választottam, mert a tied egyszerre nőies, kreatív (ahogy azt egy kreatív sminkversenyben elvárhatjuk), rózsaszín (ezzel utalva a barbie színvilágra), és mégsem úgy nézel ki mint egy transzi. Így a tied lett nálam a befutó.

  Kriszti: A Te sminked is nagyon jó. Te már "kapiskálsz" valamit! Egy szebb alapozással mindenképpen jobb lett volna, illetve a "fehér részt" túl nagyra vetted. Kb fele ilyen vastag fehér sáv bőven elég lett volna! Egyébként kontaktlencsét használsz, vagy alapból ennyire feketék a szemeid?

  Végül Moya: Hajajj... Igazából, ez a tollkavalkád elég kemény...színben is, meg amúgy is. De nem rossz. A napszemüveges fotó jobban sikerült.

  Remélem nem bántottam meg senkit, hanem rámutattam arra, hogy mit, hogyan lehetett volna kicsit jobban megoldani. Persze ez csak 1 vélemény, de észrevettem ám, hogy a zsűri szeret túl finoman fogalmazni a kritikák terén. Egyébként ebből a mezőnyből személyesen senkit sem ismerek, szóval vegyétek ezt a véleményt szubjektív, független, de építő-kritikaként.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. SZia:)

   Az én sminkemhez hozzáfűzött kritika nagyonis építő jellegű volt, de sajnos egy amatőr szintű versenyhez nem várható el, hogy több ezret költünk műhajakra. Sajnos ennyi tellett tőlem, de szerintem nem rossz. A Barbie felirat lehet, hogy túlzás...egyetértek!

   Törlés
  2. Hát nekem pont hogy a szétégett hajú, agyonsminkelt csajok jutottak eszembe,és tetszett az elgondolás.:D

   Törlés
  3. Szia! Köszönöm a kritikát, igen fekete kontaktlencsét raktam be! :)

   Törlés
  4. Sikerült megnézni a videót! Nagyon tetszik, amit a csaj csinál. Hát húha!
   Igazából ez nekem nem igazán Barbie, sajnos. Viszont tényleg babás és szép! ŰÖrülök, hogy megmutattad, köszönöm:)
   Nagyon jó lett volna, ha van több pillám, meg egy kék kontaktlencse.:(

   Törlés
  5. Kedves Urano!
   Csak megnyugtatásként gondoltam írok, hogy nem támadott meg betegség, emiatt ne aggódj ;)
   De azért adok egy kis magyarázatot a furcsa szájra :)
   Sajnos egyetlen szabadnapom volt a a héten, így nem volt időm rózsaszín rúzst vásárolni(épphogy volt időm az utolsó nap elkészíteni a sminket), azaz egy rózsaszín rúzsom van, de teljesen más árnyalatú, hülyén mutatott volna a szemhéj színéhez képest. Így kénytelen voltam arcfestékkel megoldani, ami sajnos kicsit fura hiszen nem rúzsnak készítették. Viszont legalább színben pont ugyanaz mint a szemhéjam, így mutatósabb mintha semmit sem tettem volna számra. Sajnálom hogy rontja a smink összhatását, ez persze nekem is feltűnt, bár a te hozzászólásodat azért igencsak túlzásnak tartom, annyira azért nem durva...szerintem.
   Legközelebbre témától függően igyekszem majd rúzst is beszerezni, mindegyik fordulón tanul valamit az ember.

   Törlés
  6. Mélyen egyetértek a többiekkel, hogy a negatív kritikákból tanul az ember. Annak pedig kimondottan még örültem is, hogy "tehenészlánynak" neveztél, hiszen kedvenc állataim közé sorolom a bocikat :D A többi lány munkájáról nekem a véleményem az, hogy miért nem lehetett a versenykritériumokat betartani? Gondolok itt például a "fehéres háttérre". (Tisztelet a kivételnek.) Ennyi erővel már a hegyre, vagy a plázába is elmehetett volna bárki fotózkodni ;) Ez nem korrekt a többi versenyzővel! Amúgy szerintem szép munkák lettek lányok :-) :-) én már leadtam a szavazatom. Szóval hajrá hajrá :D

   Törlés
  7. Szabina:
   Hát igen, ha nincs megfelelő sminkkészleted, azzal nagy hátrányban vagy egy sminkversenyen. Azért bátor dolog volt, hogy igyekezted megoldani a rúzs hiányát, de ez csúnya lett. Bocsi :S

   Törlés
  8. Urano: Amit te vártál, az egyébként anime smink, nem Barbie. Nem ugyanaz a kettő véleményem szerint. A japán rajzfilmek jellegzetessége ez a fehér szemceruzával megnagyobbított szem. Persze Barbie-nak is elég nagy szeme van, de azért nem akkora, mint egy ázsiai rajzfilmhősnek.

   Törlés
  9. Attól mert nagyobb valaminek a szeme, még nem ANIME. Te magad is leírtad, hogy a Barbienak is nagy szeme van. Ha megnézed, pont Krisztinél írtam (talán csak Ő volt aki azon a vonalon indult el, hogy valahogy egy kicsit babásabbá, nagyobbá tegye a szemeit): hogy túl sok lett, ez már túl nagy....

   Egyébként nem tudom mennyire vagy otaku, hogy megállapítsd mi anime smink, és mi nem az. Pláne a japán smink-kultúra egy annyira összetett, és szerteágazó dolog. Pl nézd meg a GAL vagy a ganguro sminkeket. Azok is japán sminkek, mindegyik szemeket nagyobbít, mégse ANIME.

   És hogy alátámasszam, hogy a videóban látott hölgy inkább barbie-szerű, Lukyanova-n kívül ő a másik hölgy, aki elterejedt az interneten, mint "Barbie-lány". Ez azért sejtet valamit.

   Egyébként a Te sminked szép, nincs vele gond, csak nekem nem elég kreatív.

   Törlés
  10. Köszönöm a dicséretet és a szavazatod! A fehér háttérrel kapcsolatban: nálunk sincs fehér fal, viszont a függöny karnisra felcsíptetett fehér lepedő, szerintem tökéletesen megfelelt erre a célra, biztosan mindenkinél lenne mód erre a megoldásra, próbáljátok ki! :)

   Törlés
  11. Nekünk sincs fehér fal az otthonunkban, így hát elszaladtam a legközelebbi papírboltba és vásároltam egy hatalmas fehér fotókartont és glue tech-et. Leleményesség kérdése az egész... :-)

   Törlés
 9. Ildikóé a legszebb, rá szavazok:) hajrá

  VálaszTörlés
 10. mivel nem akarok megbántani senkit, nem mondok neveket, de van 1-2 ember akitől sokkal többet vártam volna, és borzalmas lett sajnos :(
  a szavazatom Esztié, de csak azért mert kedvelem , bár kicsit lehetett volna extrább is :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. nekem mondod! XD de ez a téma sokkal könnyebbnek tűnik mint amilyen valójában :D
   de nagyon szépen köszönöm! \(^3^)/

   Törlés
 11. Olcsi, ez valami csodálatos!
  Rád szavaztam!

  VálaszTörlés
 12. Olcsira szavaztam.többek közt azért is,mert itt igazi Barbie.néhányaknak vagy Barbie babája nem volt,v csak szimplán ennyit tudnak,de annyira nem láttam az ötletet,v bármit,nem is értem.kb a fele az aki jó,ötletes,v elmegy,de a másik fele.kapjátok össze magatokat csajok :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Szancs:9 Van is rajtam 5 rétegnyi alapozó:)

   Törlés
 13. Olcsi viszi ezt a fordulót egyértelműen. :D

  VálaszTörlés
 14. én sem szeretnék neveket mondani és mielőtt megtámadna valaki, nem az irigység beszél belőlem. a legtöbb smink számomra túl egyszerű, vagy nem is kelt Barbie hatást. kicsit csalódott vagyok. az egyetlen aki szerintem tényleg Barbie-ra sikerült, az Olcsi :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Dotty!:) Igazán édes vagy!:) Nagyon köszönöm! Sokat jelent.
   Egyébként valószínű, hogy lesz aki megtámad a hozzászólásod miatt. Gonoszak az emberek. De én tudom, hogy nem irigy vagy. Ez tök normális. Én szeretem,ha kritizálnak, abból tanulok!

   Törlés
 15. nekem Szabina alkotása jön át leginkább, így rá szavazok.

  VálaszTörlés
 16. Ildikó, Katie és Olcsi munkája tetszik a legjobban, most nagyon nehéz volt egyet választani :-) Remélem, mindhárman továbbjutnak!

  VálaszTörlés
 17. Szerintem a fordulónak pont nem az lett volna a lényege, hogy ki tud átváltozni Barbivá, mivel a nem szöke lányoknak ezt kár is erőltetni. Sokkal jobb lett volna valami kreatív, pl Barbi már nem egy mai csirke, lehetett volna öregíteni, vagy sugar skull barbie, vagy a megolvadt Barbie a Black Hole Sun videóklippból, pastel goth barbie, kivéreztetett nővérke barbie....és a lista végtelen.

  A másik, amit nem értek, hogy elindultok egy sminkversenyen, előkerülnek a tönkrement műanyag partyparókák, majd megy a mentegetőzés, hogy erre volt keret. Nem a pénz hiánya a baj, hanem hogy én nem tennék fel egy képre egy olyan dolgot, amivel én magam sem vagyok elégedett, mert innentől nem védhető a koncepció.

  A felhívásban is benne volt, hogy használjátok a kiegészítőket és a benneteket körülvevő környezetet is...ezt is hiányolom. Konkrétan abban sem vagyok biztos, hogy mindenkin van egy teljes smink. A műszempilla+arcfestés fényes szemfestékkel kombót meg szerintem épp ideje lenne hanyagolni már. Nem akarok senki lelkébe beletiporni ezzel, de nem néz ki jól és a vakus képeken meg még szörnyűbb.

  Smink szempontjából Katie és Kriszti most a befutó ebben a fordulóban nálam. Nóri ötlete tetszett még, de ahogy már előttem is leírták inkább tussal vagy fekete arcfestékkel, de akár 3D-sre is meg lehetett volna csinálni papírzsepivel meg tűzőgép kapcsokkal is akár.

  VálaszTörlés
 18. Sziasztok!
  Szeretném elmondani én is a véleményem röviden.:)

  Eszter, nekem nem a Barbie-t juttatod eszembe, hanem az 50-es évek világát.De jó.
  Gabcsy, nagyon szép a szemsmink, de egy erős rózsaszín szájjal barbisabb lenne.
  Ildikó, nekem kicsit erős a vonal, de ez az én véleményem.
  Rita, lehetne kicsit vékonyabb a kék flikk.
  Nóri, ötletes smink, nagyon szép a szemsmink, a vonalakat lehetne szebben kidolgozni.
  Léna, szép szemsmink, az arcfestésről a hercegnős kislányok jutnak eszembe. Jó adottságaid vannak az indián sminkhez, amit amúgy is nagyon várok.
  Katie, szép smink, nagyon hasonlít a bemutatkozó sminkhez.
  Olcsi, jó smink, kicsit más témát juttat eszembe...kicsit arabos...
  Szabina, a vonalakat kicsit szebben kellene kidolgoznod, egyébként ötletes.
  Viki, sötét hajú Barbie-knak barna-vörös sminkjük van, de szép smink (jobb szőkén).
  Enikő, jó szemsmink , én a helyedben kiengedtem volna a hajam, úgy barbisabb.
  Fruzsi, kreatív, a szád tényleg barbis színű. Kislány-arcfestés villan be.
  Kriszti, jó gondolat, szádon egy erős pink színnel lenne igazán Barbiebabás.
  Moya, kicsit halvány a smink -fénykép-valóság effekt-. Jók a tollak.

  Ez csak az én véleményem. Remélem segítenek nektek ezek kritikák, egyáltalán nem azért írtam, hogy bárki rosszul érezze magát. Ügyesek vagytok, mind más elgondolás.:)

  Záró gondolat: a fotó minősége sokat dob a végeredményen.

  VálaszTörlés
 19. Én három lányt említenék meg, akiknél elsőre úgy voltam, hogy szép a smink. A kirakott sorrend alapján:
  Gabcsy: Nekem ez nem Barbie, viszont egy szépen kidolgozott sminket látok. Ez nagyon tetszett benne.
  Katie: Nagyon-nagyon szép smink. Jók a színek, és nagyon jól áll neked. Problémám - mint előbb is - nem jut róla eszembe Barbie.
  Olcsi: A haj számomra is kicsit igénytelen hatást kelt, úgy gondolom lehetett volna orvosolni egy kis fésüléssel, igazgatással, hogy ne álljanak annyira szét a szálak. (Bár, ha belegondolok a Barbie-jaim 90%-ának így nézett ki a haja, rendszeres használat után. :DD És hiába mostam meg nekik, nem lett jobb, hiába vágtam le, nem nőtt vissza. :() Az első kép valamiért engem a 80-as évek disco korszakára emlékeztet, talán a "fejhallgató" fülmelegítő, talán a fejpánt miatt. A második képen viszont eszembe jut Barbie, amit a többieknél én hiányoltam. Tetszik a fagyi, jó a smink (egy apró hiba számomra, hogy a műszempilla egyik vége nem ragadt meg rendesen, valamint a csillám ráhullott a szempillára, és kicsit "szétszórt" hatást kelt. De a csillám nagyon hatásos, és szépek a színek is. Egyedül azt hiányolom, hogy nincs nyitott szemes kép, érdekelne, hogy milyen alul a smink.

  Második (sokadik) nézésre említeném még meg Krisztit. Ez a smink halad a "baba-irányba", csak nekem hiányzik a többi része a sminknek. Az alapozás nem "flawless", mint egy Barbie-nak, és a szádon sem látszik sok szín. Végül pedig Ildikót és Fruzsit említeném meg, akiknek önmagában tetszik a sminkje, csak nem ehhez a témához.

  Lehet kicsit nyers voltam, nem tudom, de alapvetően én is azt gondolom, amit már leírtak előttem is: Többre számítottam. Barbie sminkjénél számomra alapvető kellékek lennének a kontúrok, hogy minél vékonyabb, kecsesebb arc köszönjön vissza a képen. Ezzel párhuzamosan a highlight kiemelkedő szerepe lenne lényeges, hogy pisze orra lehessen annak is, akinek nem adatott meg. Nekem ezek hiányoznak. Sokan pedig olyan irányba vitték el a dolgot, amit nem tudok összehozni a témával. Látszik, sokan próbáltak kilépni a standard Barbie-sminkből, de ez sokszor inkább tündérkés irányba mozdult el, mintsem kreatív megvalósításba. Felesleges túlkomplikálni ezt a témát. Barbie is egyszerű, és így tökéletes. Az egyszerű is lehet kreatív, ha átalakítjátok az alap Barbie-koncepciót. De igen, az egyszerűt a legnehezebb létrehozni.

  (Zárójelben: Nekem is bántja a szemem a képek nem jó minősége. A legegyszerűbb smink is 5-ször jobban néz ki egy szebb fotón, mint egy túl közelről fotózott, vagy arcba vakuzott képen. Az arcba vakuzás mellesleg baromi előnytelen.)

  Remélem senkit nem bántottam meg a véleményemmel, de, mint külső szemlélő, olvasó és néző gyönyörködni akarok. Ez sajnos most nem sikerült, de kíváncsian várom a következő fordulókat.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jól leírtad, hogy mi kell egy Barbie-nak. Tökéletes bőr, vékony vonalak, sok rózsaszín, nagy szemek - nagyvonalakban...

   Törlés
 20. először is köszönöm a sok építő jellegű kritikát! örülök hogy többen észrevették hogy az 50-es éveket akartam idézni a sminkkel kár hogy a Barbie rész nem felismerhető. :D
  ahogy látom majdnem mindenkinek nehéz volt erről a témából korszakalkotót alkotnia, de végeredményben nagyon szép munkák születtek. hajrá Csajok!!! \(^3^)/

  VálaszTörlés
 21. Nekem is 3 lány munkája tetszett meg elsőre: Gabcsyé, Ildikóé és Olcsié.

  Gabcsy: A többiek szerint talán semmi extra nincs benne, de szerintem szép a smink, Nálam benne vagy a TOP5-ben, bár a pirosítót egy kicsit azért hiányolom.

  Ildikó: Merész húzás volt (szerintem) feketét választani a sminkhez, de a rózsaszín és a fehér szépen ellensúlyozza a sötét színt, úgyhogy összességében engem megfogott. Tetszik!:)

  Olcsi: Engem a paróka annyira nem zavar, de az, hogy a lehullott csillámokat nem törölted le a műszempilláról, az igen. Ettől függetlenül tetszik a smink, tényleg a Te munkád emlékeztet leginkább Barbie-ra és itt most ez a lényeg.

  Mindenképpen egyikőtökre fogok szavazni, amint sikerül döntenem. :)

  A többieknek pedig üzenem: Nem lett azért ez olyan rossz Csajok, majd legközelebb belehúzunk! Ez az első kör, még csak próbálgatjuk a szárnyainkat...lesz ez még jobb is. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Gabcsy sminkjével én is igy vagyok:-) nagyon szép:-)
   És a tiéd is:-)

   Törlés
 22. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 23. Katiere adtam most le a szavazatom, színvilágában nekem ő hozta el a Barbie életérzést, de nálam még Gabcsy sminkje is nagyon nyerő volt illetve Szabina is nagyon ügyes! Most lehet meg leszek kövezve de nekem pont Olcsié nem jött át, nem merem leírni, hogy mi jutott eszembe róla (akkor meg is lincseltek) azt hiszem ebben a témában a kevesebb több elve érvényesült. :)
  Mindenesetre nagyon ügyesek vagytok lányok, és mindenkinek egy kalappal!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnálom:( Remélem a következő tetszeni fog:) Fontos a véleményed! Amúgy nekem Barbie éppen ez a sok...vagy giccs. Érted!:)

   Törlés
 24. Sziasztok ! :) Először is ... gratulálni szeretnék a lányoknak, mert a legtöbben szép munkával dicsekedhetnek. De nem dícsérni jöttem... hanem, ha lehet így mondani, akkor kritizálni . Konkrétan egy személy ellen irányulna ez ... aki nem más, mint az egyik legszélsőségesebb karaktere a versenynek. Olcsira gondolok... Őt vagy nagyon szeretik vagy nagyon nem . Hát én az utóbbiak táborát erősítem. Fontos, hogy legyél különc, lépj ki a tömegből ! De így ? Tudtommal nem lehetett volna photoshoppot használni [se egyébb képmanipulációt], de vesszek meg, ha TE nem használtál. Aztán... nyalsz a zsűrinek. Állandóan, minden fészbukkos poszthoz írsz valammit, hogy nehogy kiess a "szemelől", ami nem ciki... SZÁNALMAS !Aztán hmm.... mit mondjak még ... Ja ! :) Tavaly ha jól emlékszem sikerült elérned a szép II.helyezést . Illett volna átadnod a stafétabotot az újoncoknak, nem így belerondítani a rólad felépített imidzsbe .Ez az én véleményem, kövezzetek meg ,ha nincs igazam, de csak akkor ,ha TÉNYLEG nincs igazam, nem pedig azért ,mert Olcsi így, Olcsi úgy ...Ő az isten *___*

  Na jólvan, hogy lássátok kivel van dolgotok, megemlíteném ,hogy mások is elég érdekesen állnak a dolgokhoz ... pl.: egységes fehér háttér ... IGEN? HOL? Akadtok jópáran, akiknél nincs meg... Aztán beszélhetnénk még az eredetiségről... hát az egy hatalmas vicc sokatoknál.. oké, meríts ihletet a netről, ha már van, de ez nem azt jelenti, hogy az ott látott sminkeket lemásoljátok kb.90%-ban, vagy más árnyalattal UGYAN AZT lefestitek. Ez nem egyediség, nem tehetség, ez kici,ócó, kínai másolat :)

  Természetesen akinek nem inge, ne vegye magára!

  Egy mondat azoknak,akik: ügyesek, eredetiek, tehetségesek és kevesen vannak : HAJRÁ CSAJOK ! CSAK ÍGY TOVÁBB ! SOK SIKERT NEKTEK ! :)
  Egy mondat azoknak,akik: másolók, tehetségtelenek, zéró eredetiséggel rendelkeznek és sokan vannak : HÚZZÁTOK LE MAGATOKAT CSAJOK ! TI NEM AZÉRT HARCOLTOK, HOGY ÖNMAGATOKNAK KIVÍVJÁTOK AZ EREDMÉNYT, HANEM AZÉRT, HOGY "MÁSOK TOLLAIVAL ÉKESKEDVE NYERJÉTEK EL A DICSŐSÉGET ! SZÁNALOM !

  U.i.: Köszönöm mindenkinek, aki elolvasta a kommentem !

  U.i.2: Eredetiség [páratminthaláttamvolnaitt...tévednék?] :

  http://talkingmakeup.com/pics/news4/hal70.jpg
  http://24.media.tumblr.com/tumblr_m7xnwkrt3N1rr0l4zo1_1280.jpg
  http://24.media.tumblr.com/tumblr_md53quyp4h1r7h608o1_1280.jpg


  Puszi nektek :) Bú :*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Zsófi!

   Én örülök, hogy leírtad a véleményed!
   Viszont azzal nem vádolhatsz, hogy nyalizok, mivel a 2 verseny között végig kommenteltem a bejegyzéseknél.... Sőt, e-mail-ben is tartottam a többiekkel a kapcsolatot.

   Törlés
  2. Így kell jó mélyen benyalni magad . . . szépen, lassan, komótosan :)

   Törlés
  3. Kedves Zsófia.
   Meghallgattuk a véleményed, de kérlek a személyeskedést ne kezd el!

   Törlés
  4. Legutóbbi kommented után vesztetted el a tisztelemet...árad belőled a rosszindulat!

   Törlés
  5. Én tényleg ilyen vagyok. Ha ez nyalizás... attól még nem tagadom meg magam. Egyénként meg újraolvasva... photoshop? Akkor pont a hibám- lehulló csillám- ne szedném le?
   És mint látszik valamiért direkt támadsz, szóval be is fejeztem ezzel a válaszadást:)

   Törlés
  6. Olcsi hiába nyalizik ezerrel, ha süket fülekre talál, erről csak ennyit:) elnézést a nyers megfogalmazásért, de a kritikával semmi bajom, viszont a gusztustalan személyeskedést én nem bírom. direkt figyelünk arra, és mindig is figyeltünk, hogy a lányok személyisége, a velük való kapcsolatunk NE befolyásolja a döntést, ezért is fordult elő nem egyszer, hogy kb. eret vágtunk magunkon, mire kiejtettük az illetőt, lásd Nellit, akit pl. mindketten imádunk, mert zabálnivaló egy csaj, de amikor a másik két csajszi jobb volt nála, nem volt min agyalni, még ha fájt is.

   Törlés
  7. Rendben. Viszont annyit még szeretnék tudni ,hogy ha nem photoshoppoltál kedves Olcsi, akkor miért más a két képen az árnyalat és mondjuk a hajad színe (többek között) ? Mert ha valami speckó fényképezési technikát alkalmaztál, akkor azt megoszthatnád velem is, kíváncsi lennék rá ,hogy lehet elérni ezeket a hatásokat képmanipuláció nélkül ... :$ De, ha te nem is válaszolsz, remélem valaki más fog :)

   Törlés
  8. Valamelyik kommentnél írta, hogy kétszer csinálta meg a sminket. Valószínű, más fényviszonyok voltak.

   Törlés
  9. Jobban megnézve, igen. Az alsón a körmén sincs körömlakk. Úgyhogy szerintem ne mindenben a negatívat keresd.

   Törlés
  10. Ahh... Szilvi de aranyos vagy!!! Köszönöm szépen :D

   Én értem amúgy, hogy mire is gondol Zsófi. Csak azért valahogy a többieket is szeretném védeni, mivel én már két SAKKon indultam van némi rálátásom a dolgokra.
   Először is, nagyon nehéz új dolgokat kitalálni illetve a téma tökét megfogni- sokszor kell utána nézni inspirálódni, keresni, kutatni. Nekem talán anno ez volt a legnehezebb a feladatokban. Én megértem a kifogásaidat, de sajnos ezeket a külső tényezőket nem lehet kizárni- főleg ha egy kép vagy részlet beleég az ember agyába. Persze törekedni kell az eredetiségre, illetve arra, hogy mindenki az egyéniségének megfelelően tudja azt prezentálni. Itt jön a legfontosabb része a mondandómnak: Olcsi egy egyéniség, úgy ahogy van. Tény, hogy megosztó karakter és az is, hogy sokan pont emiatt nem kedvelik. Szerintem Zsófi abba megegyezhetünk, hogy viszont Ő az a lány aki akarja, csinálja, átéli és beleéli magát. Pont ez lenne a verseny lényege, hogy szívből tudja csinálni! Ettől lesz hiteles és teljes az egész! :)
   Remélem érted, hogy mire gondoltam. :)

   A lányzóknak pedig újfent sok sikert! A zsűrinek pedig kitartást! ;)

   Törlés
  11. Zsófi akkor te ezek szerint egy érzéketlen,féltékeny nő vagy ha jól sejtem :)Mért nem sminkelsz ha te ennyire eredeti vagy mint amennyire másoktól elvárod.Attól,hogy te nem látod be,hogy Olcsié hasonlított a legjobban egy Barbira..szerintem neked valahogy sohasem fog sikerülni ebben a témában nyerned.Stafétabot?Ez nem egy szabad verseny?Mindenki ugyanannyi eséllyel indul,szóval ha valaki ügyes(Olcsi,Katie stb...) és valaki hírnévvel ÉS ügyeséggel egyaránt rendelkezik(pl.:Eszti) akkor megnyerik mások szavazatait.Másoknak volt esélyük de ki estek...Szavazz Olcsi ellen de ha ő szeretne nyerni vagy csak bizonyítani akár magának mért ne tehetné?

   Ez az utálkozás nagyon gagyi :/ nem áll jól senkinek,FŐLEG NEM FÉLTÉKENYSÉGGEL MEGSPÉKELVE

   Törlés
  12. Szerintem ebben semmi féltékenység nincs, csak Zsófi kikelt magából. Nem szeretem, mikor egy kritikára rögtön az a válasza mindenkinek, hogy aki írta biztos féltékeny, meg dagadt, meg no life, meg irigy. Ennek ehhez szerintem nem sok köze van. A két kép tényleg más színű, de az simán lehet a fényviszonyok miatt, illetve, hogy ennyire közelről/távolról lett fotózva...stb.

   Ami engem az egészben az zavar, az az, hogy itt mindenki azt keresi, hogy ez mennyire hasonlít egy Barbie-ra, pedig közben nem hasonlít. Lehet itt ideologizálni a parókát, meg minden mást, de engem zavar a lehullott pigment, amire nem kell photoshop csak egy megnedvesített fülpuci pálcika, illetve az első képen a színek diszharmóniája kifejezetten nem tetszik. A fagyis kép már jobb, ott cuki a fagyi/szemfestés párhuzam, de nekem az sem Barbie-s és nem is "újragondolt" Barbies. Inkább az látszik a képeken, hogy ezek a kiegészítők voltak otthon.

   Lehet, hogy ez le lehet írni ennél kedvesebben is, nem is szándékom senkit megbántani, de attól ezek még létező problémák.

   Törlés
  13. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  14. KEdves Calo(z)!

   Teljesen elfogadom a kritikád, mert nagyon értelmesen fogalmaztad meg és nem érzem személyeskedésnek. Neem ez volt a bajom az előző kommentelővel.
   Igen, a kép azért más színű, mert 2 külön időpontban más eszközzel készült, viszont a színek, paróka, stb. u.azok voltak.
   A kiegészítők direkt kitaláltak voltak. Egyébként már megfogalmazódott bennem este, hogy lehet, hogy neked nem Barbis, meg sokaknak, ezt tökre elfogadom. Nekem ezzel a plasztik parókával, ezzel a sminkkel full Barbi- nyilván ezért így csináltam. Ezen gondolkodtam. Nekem ez a Barbie, másnak más. De ez normális így, ilyen a világ. Én szeretem, hogy mind máshogy látjuk. Nekem kicsit erről szól ez a verseny. megláthatom, hogy 1-1 témának milyen asszociációja létezik az emberekben- ez a munkám, a drámatanítás egyik alappillére.
   A problémám csak annyi, hogy annyira nem érzem magam gyengének sem most, sem az előző fordulóban, hogy ennyire durván én kapjam szinte csak a kritikát.

   Törlés
 25. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 26. Sziasztok!

  Egyszerre itt válaszolnék mindenre, nem írok külön mindenhová, ha nem baj. :)
  Először is köszönöm mindenkinek, aki rám szavaz vagy szavazott. Láttam, hogy többen is megemlítettétek, hogy nem pontosak a vonalak és használhattam volna tust vagy valami mást. Az első elképzelés a filces tus volt, de sajnos 3 réteg alapozón át is nyomot hagy, így nem vállaltam be, mert másnap esküvőre voltam hivatalos. A vonalakat tény, hogy pontosabban is meg lehetett volna rajzolni, de melyik orvos fog körzővel és vonalzóval csíkokat rajzolni a kedves páciensre? Ezt nem mentegetőzésképpen mondom, én így gondolom. Ennek ellenére köszönöm a kritikákat, a negatív kritikából tanul igazán az ember.
  A másik a fehér háttér, sajnos ahol fény van, ott fehér háttér nincs, illetve fordítva. Így jártam. Kísérleteztem én mindenféle dolgokkal, de leomlott és senki nem volt, aki esetleg megfogja nekem. Szerintem más is így volt ezzel.
  Annyit tudok mondani, hogy hajrá lányok, nem volt egyszerű kör, de majd a következő! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Oh, azok a bizonyos nehezítő körülmények! Tökre ismerős, Nóri! Nekem segített az unokatesóm, de tavaly senki. Baromi rossz volt!!!
   A következőben nagyon ütünk!:) Amúgy az előre kitalált ötletem most így félig-meddig megvalósítottad. Illetve használtál olyan elemet. vááá :(
   De amúgy nekem tetszik, hogy nem pontosak a vonalak, viszont a tus tényleg jobban mutatott volna. Amúgy jó az ötlet! Tudod, én tavaly is mindig a feles megoldásokat kedveltem:)

   Törlés
 27. én Enikőre szeretnék szavazni ! :3

  VálaszTörlés
 28. kedves szavazók, akik itt írjátok, kire szeretnétek szavazni, ugye olvastátok a posztban, hogy a szavazó dobozban leadott szavazat számít csak? komment NEM! persze attól még itt is írhatjátok, nem baj, csak ha érvénesen kívánjátok leadni, olvassátok el figyelmesen a bejegyzést :)

  VálaszTörlés
 29. Ha megengedtek pár észrevételt:

  Szerintem nem csak a versenyzők "hibája" az, hogy olyanok lettek a versenymunkák, amilyenek. Én szinte mindet elég ötlettelennek találtam, de ez talán annak is betudható, hogy a téma rettenetesen behatárolta azt, hogy mit lehet csinálni (habár így is értek meglepetések, de nem épp kellemesek :/).
  Emellett üzenem az összes versenyben részt vevő lánynak, hogy ha már beneveztek a versenyre, és tovább is jutottak, akkor NE elégedjetek meg félmegoldásokkal! Mind tudtátok, hogy ez hétről-hétre elfoglaltság lesz, és eldönthettétek, vállaljátok-e ezt a plusz munkát, amit a smink kitalálása, elkészítése és befotózása jelent. Értem én, hogy ez egy amatőr verseny, de pár munkánál igencsak kikerekedett a szemem - itt is érvényes a mondás, hogy aki sokat markol..., avagy túl nagy fába vágta a fejszéjét. Értsd: inkább elégedj meg egy kisebb szemsminkkel, de azt csináld jól, igényesen, szánj rá időt és dolgozd el szépen, minthogy óriási mintákat rajzolj/fess az arcodra, amikről lesüt, hogy 1) össze lettek csapva, 2) bőven meghaladja a technikai tudásod. Egy-egy félarcos smink még a profiknak sok-sok hét tervezés, és rengeteg órányi gyakorlás, ne akarjátok ezt 2 napban véghez vinni, nem fog menni.

  Remélem senki nem vette személyeskedésnek, csupán pár jó tanácsot szerettem volna adni, hogy a jövőben kicsit nívósabb munkák szülessenek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. abszolút leírtad azt, amit én is szerettem volna, de még hozzáfűzném, hogy lányok, könyörgöm, kérjetek már meg valakit, hogy szánjon fél órát a munkátok dokumentálására, rendesen világított, arra alkalmas környezetben... a fürdőszoba nem minősül annak, és van azon a gépen önkioldó, ha nincs segítőtök, eléggé tönkre tudja vágni a képet, hogy látható az önfotózás

   ezt a feladatot szerintem Olcsi oldotta meg leghűbben a feladathoz, a facebook-kal nem élek, és nem is fogok, de támogatásom egyébként az övé lenne
   ki kell emelnem még Esztert, akinek a finomabb, retrósabb (az eredeti Barbie-sminkre hajazó), pin-uposabb hajjal operáló megoldása szintén nagyon tetszett!

   Törlés
 30. Amikor Olcsi sminkjét láttam, akkor az jutott eszembe a parókáról, hogy az én Barbie-babám (persze nem igazi, arra nem volt keret) haja két-három heti fésülgetés után pont ilyen (ha nem durvábban) olcsó hatást keltett, szóval számomra tökéletesen átjött a Barbie-életérzés:).Az más kérdés, hogy mondjuk ha a paróka ilyen, akkor én a sminket is úgy csináltam volna meg, mint az agyonnyűtt Barbie-babámé ahogy knézettXD. De azért én látom a kontraszt erejét a műviség és olcsóság, másnak akarunk látszani, de csak ennyit tudunk kihozni belőle tengelyen, még ha nem is szándékosan lett beletéve, szóval nálam Olcsi a nyerő:).

  VálaszTörlés

Köszönöm a véleményed!

Like us on Facebook

Flickr Images