III. SAKK | Kifutók Világa

vasárnap, június 30, 2013

    A Kifutók Világa témánknál reménykedtünk abban, hogy a feladat megoldása nem lesz annyira behatárolt, mint ahogy a Barbie-t gondolták a versenyzőink - bár azt azért el kell ismerni, hogy az Olvasók igencsak jó tippekkel szolgáltak. Utólag azonban már kár a gőzért. Most viszont úgy érezzük Szilvivel, hogy határozottabban kreatívabb munkák születtek és végre ez a forduló már nevezhető egy igazi kreatív sminkversenynek. 
Egyetlen probléma adódott azonban a verseny során, az pedig az, hogy a néhány versenyző kifutott az időből és a munkákat nem küldték el nekünk időben. Ez természetesen kellemetlenül érintette azon versenyzőket, akik csapot- papot hátrahagyva keményen dolgoztak, hogy időben nálunk lehessenek a képek. A jövőben az effajta csúszásokat nem tudjuk tolerálni, hiszen a verseny szabályai mindenkire vonatkoznak, így kérjük ezt maximálisan figyelembe venni és elfogadni. Még a kitolt határidő ellenére is előfordult egy versenyzőnknél, hogy nem tudta elküldeni a képeket, így sajnos búcsút kell vennünk Gabcsytól! :(

Jöjjenek tehát az új verseny sminkek és ahogy legutóbb is, most is van lehetőségetek arra, hogy egy lányt továbbjuttassatok! Megkértük a versenyzőket, hogy akinek van kedve, pár sorban fogalmazza meg mi inspirálta, így talán könnyebb megértjük az elkészült alkotásokat.

LEZÁRVA

Léna
Az ihletet ez a forró, perzselő nyár, illetve a MAC egyik kollekciója adta. Szerintem a modellek többnyire kemény és komoly arcvonásúak, ezt próbáltam visszaadni, nem tudom mennyire sikerült.

Katie
A sminket a tűző nyári napsütés ihlette, amiben mostanában bőven volt részünk. :)Fruzsi
Erre a fordulóra mindenképp egy matt színekből álló sminket akartam készíteni, az ihletet pedig a kifutók elvontabb, kicsit extrémebb oldala adta. A megnézett képeken, magazinokban látottakat nem igazán tudtam felhasználni, egyik sem tetszett, ezért szinte az egészet a saját fantáziám alkotta. Erős, karakteres sminket próbáltam létrehozni.


Eszter
Az egyik kedvenc sminkmesterem Alex Box, az ő munkái folyamatosan inspiráltak. Szeretem a stílusát ahogy képes a minimumból kihozni a maximumot és úgy érzem hozzám is leginkább ez a felfogás áll közel. :)Olcsi
A smink címe: Gia- kifutó a semmibe (mert az a film ihlette). A modellek világáról egyértelműen ez a Janus-arcúság jutott eszembe. Ez volt a legelső smink, amit kitaláltam akkor, amikor először láthattuk a témákat. A gyönyörű Gia magában szenvedett, ezért a drogok világa csábító volt számára, miközben a kifutón majdnem végig hercegnő volt. Felhívnám figyelmeteket a sebekre. A neten kutattam és anyukám -rendőr- munkájából inspirálódtam. Mint tudjuk, nagyon tönkreteszi a bőrt és a szervezetet a drog. Ezt próbáltam életre kelteni- pl. a nyakon látható lila folttal, amiben szúrási sebek is vannak. A másik oldalon pedig a kifutó tökéletességét, csillogását.
Ildikó
Mindenképp nyári, meleg színekben gondolkodtam, ez pedig szerintem az elmúlt forró napok miatt volt!:)) A forma meg csak úgy jött! Valami extravagánsat akartam kihozni a sminkből, ami persze megállja a helyét a kifutón is! Remélem sikerült elérni ezt a hatást és tetszeni fog nektek!  Moya
A kifutók világa - ablak a színekre! Szabina
Már vártam a Kifutók Világa témakört, mert szerintem elég nagy szabadságot ad a fantáziának. Igyekeztem a kifutókon végigsuhanó modellekből, és bátor stylistokból ihletet meríteni, és így egy lendületes, kreatív sminket készíteni, ami egy részt visszaadja azt a szín kavalkádot, másrészt pedig komoly tekinteteket, amik a színpadról visszaköszönnek ránk.Viki


Kriszti
Sokáig gondolkodtam, vajon milyen smink való a kifutóra. Nehéz volt, de számomra ez ideális viselet. A rajtam látható smink nem kettő különböző, ha nem egy. Én például egy hosszú, színekben gazdag, extrém estélyi ruhához képzelem el vagy egy dögös koktélruhához., egy gyönyörű modellen viselve, aki éppen végig sétál a kifutón. Nem vagyok túl komor, ha sminkelésről van szó, ez a képeken is meglátszik. Így inkább a színekben kapaszkodtam meg, de azért maradva a kifutó maga nagymértékű komolyságán. Úgy gondolom, hogy az általam elkészített smink - részben - túl mutat az egyszerűségen. Ez látható tehát, a vidámság, illetve a határozottság.


Nóri

A sminkem elkészítéseben arra törekedtem, hogy messziről is látható legyen, akár csak egy kifutón. A szememen kéket és sárgát használtam, egyszerű, de szerintem látványos formában. A számat kis kövekkel díszítettem, leginkább a Dior kifutóin látott köves sminkek inspiráltak.


..............................................................................

A szavazás menete változatlan; az érvényes szavazáshoz kérlek csatlakozz a blog Facebook oldalához, majd pedig nevezd meg azt az egy lányt, akinek a munkája a legjobban tetszett! Mindenki csak egyszer szavazhat, ezt pedig 2013. július 4-ig (éjfélig) teheted meg. A véleményeket, tippeket kulturált formában továbbra is szívesen fogadjuk komment formájában.
A szavazatokat CSAK a szavazó dobozban leadva fogadjuk el, a poszt alattiakat NEM. Ebben a fordulóban két lánytól búcsúzunk el!

A leendő nyertes ajándékait a Max Factor Hungary és a CsillámVilág állja. 
A zsűri tagjai: Szilvi, blogger, a verseny alapítója és jómagam Aviana Rahl.

Figyelem: Minden versenyző szavazhat saját magán kívül bárkire. :)

Sok sikert kívánunk!

A SAKK csapat
You Might Also Like

50 hozzászólás

 1. Ildi, Eszter, Kitti és Léna! Ámulok és bámulok! Ezek gyönyörűek!!!:)

  VálaszTörlés
 2. Léna sminkje döbbenetes :) nekem még a szafari is eszembe jutott róla
  Olcsi sminkje nagyon de nagyon durva lett.Iszonyatosan kreatív
  Kriszti sminkje teljesen üde,nekem nagyon tetszik
  Ez a 3 smink a kedvencem a fordulóban,mégis Olcsira szavaztam :)
  Hajrá lányok,ügyesek vagytok

  VálaszTörlés
 3. A lányok egy része hasonló helyről inspirálódhatott, és úgy tűnik sokukat megihlette a geometrikus formák világa. Ez a forduló látványosan jobban sikerült mindenkinek. Szerintem a legjobb munkák: Léna, Olcsi, Ildikó és Kriszti. Léna: ez a smink annyira brutálisan igazodik a formáidhoz, vagy annyira profi volt az arckifejezésed, mind részleteiben, mind összhatásban csodálatos. Olcsi: meg fogom nézni a filmet a smink miatt. :D Ildikó: Nagyon jól kitaláltad a vonalakat, nem a szokásos szemöldöknél behúzott, hanem a vonalak a te finom vonásaidhoz igazodnak... Kriszti: nagyon ötletes a kétféle hangulat megjelenítése egy sminkben. Igazság szerint gondban vagyok kire szavazzak...

  VálaszTörlés
 4. Ezt a témát vártam leginkább, nagyon kíváncsi voltam, miket alkotnak a lányok, bevallom, a Barbie sminkeknél picit(csak picit!) csalódtam is, ezért úgymond "félve" is vártam ezt a kört. De nagyon pozitívan csalódtam, a többségét imádom! :) Nehéz lesz egyet kiválasztani!

  VálaszTörlés
 5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 6. Mint az előttem szólók, én is alig vártam már, hogy kikerüljön ez a post. Ez a forduó már tényleg jobban sikerült és alapvetően mindegyik sinkben találtam olyasmit, ami tetszett és megfogott.

  Léna: nagyon tetszenek az összesatírozott színek a csukott szemes képen, viszont a nyitott szemnél engem picit zavar az alsó, vastagabb tusvonal. A koncepció viszont átjön és tetszik az is, hogy a pózokkal még egy kicsit rá is játszottál.

  Katie: az egyik kedvencem, nagyon szépek a közeliek. Gondolom az erősebb szemöldököt a kifutók erőteljes megvilágítása és a vakuk villanása inspirálta.

  Eszter: a szemöldököd imádom! Kár, hogy a homolokdon az arany színt nem adta jobban vissza a kép. Lehet az egész még elbírt volna egy műszempillát.

  Van itt kép smink, ami ugyan kreatív, de nekem nem a szó szoros értelmében vett kifutók világa. Olcsinál nem értem a koncepciót, Moyranál meg az anyagválasztás nem volt a legszerencsésebb. Jobb lett volna valami krémesebb alapnak, mert így az egész olyan kiszáradt bőr hatását kelti. Az alsó vízvonalról pedig nekem nagyon hiányzik a szín, főleg, hogy feketével van körberajzolva a szemed.

  Kriszti: most talán ez a kedvencem, itt is jók a pózok, még épp nem túl sok, csak amit a képek megkövetelnek, de picit talán már ez is elrugaszkodott a kifutók világától, de gondolom most senki nem akart valami nagyon sablonossal előhozakodni, a Barbie fordulón okulva.

  Nóri: nagyon jól sikerült a szád!

  Ildikó: imádom a hajad, pont ez a kifutókon látható, kócos, de mégis elegáns. A szád is nagyon jó, de a sötét színekkel nekem nem jön össze a szemfestés. Az alsó újrarajzolt volnalat kár, hogy nem dobtad be a Barbie fordulóban, de itt is megállja a helyét. A képeid és a beállítások is jól sikerültek.

  VálaszTörlés
 7. Sziasztok lányok!
  Elképesztő, milyen ügyesek voltatok! Mindenki kitett magáért!
  Sok sikert nekünk! :)♥

  VálaszTörlés
 8. Nahát Csajok, most aztán tényleg csodás munkák születtek, büszke vagyok magunkra. :)
  (Legközelebbre igencsak fel kell kötnöm a gatyámat!:)

  Léna: Eszméletlenül szép lett ez a smink! Tényleg kifutós, gyönyörű a kivitelezés és a színválasztás is tökéletes. Ebben a körben a Te sminked a kedvencem! :)

  Fruzsi: Nekem tetszik. Látom, ahogy ebben a sminkben vonulnak a modellek az idei, téli divatbemutatókon. :)

  Ildikó: A Te munkád is nagyon-nagyon tetszik! Ötletes ez a forma, szépek a színek és a vonalak, a szádat is imádom. Lénáé után a Te sminked a második kedvencem.

  Szabina: Tényleg kifutós, amint megláttam a képet a kifutó modellek jutottak eszembe.

  Nóri: A szád hihetetlenül jó lett! :)

  VálaszTörlés
 9. sziasztok!
  Nekem Léna, Katie, Ildikó és Kriszti tetszik a legjobban. Közülük, pedig Léna lett a legjobb.

  Léna sminkje az, ami szerintem legjobban megállja a helyét a kifutókon. Erős, gyönyörűen kidolgozott, határozott vonalak és merész színválasztás. Ott a pont!

  Katie sminkje gyönyörű, de nem elég határozott és a színek sem a legerősebbek. Ha erősebb a tusvonal, drámaibb fekete, illetve ha a színek élénkebbek, akkor ez a smink is megállja a helyét a kifutón teljes mértékben.

  Fruzsi sminkjében a vonalak szerintem nem elég karakteresek, lágy a vonalvezetés és nem elég erősek a színek.

  Eszter szemöldöke nagyon jó lett! Porcelánbabásabb arcot jobban el tudnék hozzá képzelni.

  Olcsi ötlete tetszik, hogy a valóságot és a csillogást akarja visszahozni. De maga a kifutós smink, inkább egy hercegnős smink, amit én még az utcán is el tudok képzelni, olyanon, aki szeret túlzásokba esni a rózsaszín terén. De a kifutón való megjelenést szerintem egyáltalán nem tükrözi vissza.

  Ildikó sminkje szép és kreatív, még egy szemből fotót szívesen megnéznék, hogy a vonalvezetés jobban látszódjon a szem körül. A színek itt is lehettek volna élénkebbek, brutálisabbak.

  Moya sminkje kreatív, de szerintem nem ide való. Nem tudom, ebbe a témakörbe beleilleszteni. Illetve inkább csak arcfestés, szépen kidolgozott smink a szem körül nincs.

  Szabina sminkjét inkább egy extrém buli sminknek gondolnám. Talán ha több helyen erősebb, látványosabb lett volna a színek közötti ellentét... A szája viszont szerintem gyönyörű ezzel a színátmenettel és az is tetszik, hogy a smink területe túlnyúlik a szemöldökön, ezzel drámaibb hatást elérve.

  Viki sminkje brutálisan drámai. Számomra elég ütős, de nincs olyan szépen kidolgozva. A nyakán lévő díszítésért plusz pont jár.

  Kriszti sminkje gyönyörű. Elképesztően szépen játszanak a színek az arcán. A mai kifutókon szerintem nem ilyen sminket lehet látni, de megállná a helyét!

  Nóri sminkje nekem túlságosan egyszerű. Nekem még hiányzik belőle valami. A szája viszont passzol ehhez a világhoz! De a szeme és a szája valahogy nem hangsúlyozzák egymást, mikor nézem a sminket vagy a száját vagy a szemét figyelem, de a kettőt együtt egyáltalán nem látom összhangban.

  VálaszTörlés
 10. Lénára és Krisztire szavazok! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Csak egy lányra szavazhatsz, és azt is csak a box-ban, ami a képek után van. Hozzászólásként nem érvényes a szavazat.

   Törlés
  2. Köszönöm Zsanna a szavazatodat, de Katie-nek van igaza, csak egy lányra szavazhatsz! :)

   Törlés
  3. lényegesen jobb, mint az első forduló, sőt! Moya és Nóri munkája számomra kidolgozatlan, és snassz, a többiek munkája viszont vagy fantasztikus, vagy közel az, nagyon örülök neki lányok, hogy kreatívabbak és merészebbek voltatok ebben a fordulóban :)
   szavazni a FB-nemjelenlétem okán most sem fogok/tudok, viszont Olcsinak külön plusz pont azért, hogy az árnyoldallal is foglalkozott, még nem untam meg, hogy felemásan sminkel, szóval hajrá! ezt a kört nálam Léna nyerte, színben, vonalakban, minden téren, jól bánsz a karaktereddel, markáns az arcformád, remélem a következő témákban is hasonlóan színvonalas munkákkal rukkolsz elő, és benne leszel a végső háromban :)

   Törlés
 11. Olcsira szavazok :)
  jó ez a kettősség,bár kicsit horror :D
  az előző fordulóval ellentétben most igazán klassz sminkek születtek.van egy-kettő,aki sztem most sem üti meg a mércét a többiekéhez képest,de ez van.nyilván majd kikopnak...nagyon kivi leszek már a kövi fordulóra :)
  hajrá lányok

  VálaszTörlés
 12. Ez a forduló szerintem is sokkal jobb lett,mint az előző az összes versenyző sminkje egytől egyig megállná a helyét a kifutókon!
  Nagyon ötletes és profi munkák születettek gratulálok mindenkinek. :)
  Sokat gondolkoztam kire adjam le a szavazatomat végül Kriszti sminkje mellett döntöttem. :)
  Szabina, Ildikó, Katie, Olcsi, Léna sminkje is legjobbak között van szerintem! :)
  Csak így tovább!


  VálaszTörlés
 13. Szuperek lettek a sminkek, sokkal jobban elengedtétek a képzeleteteket,mint az előző fordulóban.
  Léna, Olcsi, Katie,és Ildikó sminkje nálam az abszolut befutó, még nagyon meg kell rágnom,kire szavazzak.:)

  VálaszTörlés
 14. egyébként, mivel Viki sajnos nem zsűrizik, a szélesebb látószóg miatt, a maradék fordulókra bevehetnétek még 1-2 embert
  egyrészt gondolnék itt pl. Valcsira, mivel van már tapasztalata a versenyzők oldaláról, (Barbi is zsűrizett az előző SAKK-nál, mint az első győztese), valamint mondjuk egy kézműves lányra, ha ismertek ilyet (egyszer egy vieóban talán mutattál is egy nyakláncot valakitől, Evelin, már nem emlékszem, sem arra, személyes kapcsolatban állsz-e vele egyáltalán), aki egy kicsit máshogy is tudná szemlélni a pályaműveket, alkotásokat
  több véleményből összetettebb, sokrétűbb eredmény születhetne, szerintem :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Róza!

   Nos, ez az ötlet, már tervben van. :) A verseny előtt megbeszéltem Valcsival, hogy majd egy általa választott témában felbukkan és segít nekünk pontozni. Ez bármikor bekövetkezhet már :)

   Sajnos, egy ideje nem kapok választ attól a tehetséges lánytól, de bízom benne, hogy felbukkan! Én is gondoltam rá a verseny elején, de sajnos hosszú ideje nem kapok választ a leveleimre :(

   Törlés
 15. Köszönöm szépen mindenkinek a dícsértet, irulok-pirulok is rendesen. Igyekszem a verseny további részében minimum ugyanezt a színvonalat hozni, ha sikerül, még jobbat :)
  Lányok, mindenki kitett magáért, minden smink csodás, ügyesek vagyunk ;)

  VálaszTörlés
 16. Nagyon-nagyon tetszenek a mostani sminkek, nagyon ügyesek vagytok. Azért kiemelem a kedvenceimet: Léna, Ildikó, Szabina és Kriszti. Ismét nem volt könnyű választanom, de mivel Kriszti sminkje már a Barbie sminknél is nagyon átjött, így abszolút övé a szavazatom :) Csak így tovább Lányok!!

  VálaszTörlés
 17. Nekem Léna sminkje tetszett a legjobban, szorosan követi őt Ildikó és Katie sminkje. ! Nagyon jól sikerült megragadnotok a témát és akár újságban is el tudnám képzelni a képeiteket :)

  VálaszTörlés
 18. Nagyon szépek a sminkek, az előző fordulóban elég csalódott voltam, így viszont nehéz volt választani. Azt szerettem volna mondani / kérni, hogy azok az induló lányok akik blogolnak vagy youtube-olnak azok itt kommentben kitehetnék a linkjüket mert sokukat szívesen bekövetném :D ha lehet ilyet mondani! Csak mert nem ismerek mindekit! Katie-t és ThisChrisful-t ismerem, a többieket nem nagyon... Köszönöm!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha az én blogom is érdekel, szívesen megírom valahova privátban:)

   Törlés
  2. Szia! Ha érdekel nekem is van blogom és Youtube csatornám, valamint már Facebook-on is elérhető vagyok! :) Remélem Evelin nem haragszik meg, ha leírom őket ide, ha gondolod nézd meg őket! :)
   Blog: www.sminksziget.blogspot.com
   Youtube:www.youtube.com/user/Sminksziget
   Facebook: www.facebook.com/pages/Sminksziget

   Törlés
  3. Fruzsi, én tegnap véletlen megtaláltalak, és tökre örültem!:)

   Törlés
  4. Szia! nekem még nagyon friss a blogom, de ha tényleg gondolod, itt találod: www.videkiszepseg.blogspot.hu

   Törlés
  5. Én meg örültem, hogy megtaláltál Olcsi! :) Amúgy az én blogom meg a csatornám is nagyon friss, a facebook oldallal együtt. Nem is nagyon volt rá időm mostanában az érettségi miatt, de igyekszek frissíteni mindent! :)

   Törlés
  6. Érettségi? Gondolom meglett, ügyes lett! Gratulálok, ha -remélem- igen!!!:)

   Törlés
  7. Igen, meglett és nagyon jól sikerült, már csak azt várom, hogy felvesznek-e az egyetemre :)

   Törlés
  8. Biztosan felvesznek!!!:) És egy tanács: élj meg minden pillanatot! Bulizz!! Én megbántam, hogy nem éltem meg minden pillanatot az első diplomám megszerzése alatt! Az egyetem a legjobb dolog! ÉS hidd el, marad idő tanulásra is! Hova jelentkeztél?

   Törlés
  9. Ismerkedjetek csak ;) Mehetnek a linkek nyugodtan :)

   Törlés
  10. Köszönjük Evelin! :) Olcsi, a Pannon Egyetemre jelentkeztem környezetmérnök szakra (mást is megjelöltem, de ide szeretnék)

   Törlés
  11. Fruzsi, remélem találkozunk Szeptemberben:) Én is oda járok!!!

   Törlés
  12. Ha felvesznek, biztosan összefutunk :)

   Törlés
  13. Köszi lányok! Megnézem őket! :)

   Törlés
 19. Most tényleg nagyon ügyesek voltatok,mindenkinek gratulálok. :)
  Nekem Léna, Ildikó és Viki sminkje tetszett a legjobban, ezek megállnák a helyüket kifutón is, ha kicsit elnagyoljuk a sminket.
  Ne vedd sértésnek Viki, teljesen pozitív értelemben a sminkről az "őrültmodell" jutott eszembe. :) (Valószínűleg a fekete négyzetes rész miatt)
  Így tovább!

  VálaszTörlés
 20. Nagyon kitett magáért mindenki! Mai napig nem tudtam dönteni, hiába nézegetem a képeket... :/ ... Éjfélre csak sikerül döntenem! :D

  VálaszTörlés
 21. Olcsi, annyira kitűnsz a tömegből, nagyon tetszik, az egyik legkreatívabb megoldás!Gratulálok :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jajj, nagyon-nagyon köszönöm a kedves szavakat!:) Nagyon jól esett!!! Erőt ad!

   Törlés

Köszönöm a véleményed!

Like us on Facebook

Flickr Images