Szirom készítés arcfestékkel

szerda, június 05, 2013

   Egy korábbi írásomban már tettem arról említést, hogy szeretnék jobban megismerkedni az arcfestékekben rejlő lehetőségekkel. Sokat használom őket sminkek készítéséhez, így a végeredmény  nem is nevezhető 100%-osan sminknek, hanem inkább smink-arcfestés keveredésnek. Számomra angolul a legjobban a Make up ART kifejezés tudná ezt jellemezni, de keresem a magyar szót is rá... keresem :)


Ma szirmot készítek arcfestékkel és egy olyan ecsettel, ami az egyik legfontosabb kellékünk ehhez a művelethez. Sok-sok ecset kapható a boltban, azonban ha szép szirmot szeretnénk, mindenképpen egy olyat válasszunk, aminek a feje felfelé elvékonyodik. Alább a képen mutatom az enyémet, aminek 10-es a száma.


Ha megvan az ecset, vizezzük be és mártsuk bele a kedvenc színünkbe. Jó alaposan, minél több a festék, annál több szirmot gyárthatunk egy festékbemártással. Nos, a teendők ezután mindössze annyi, hogy az ecset csúcsát ráérintjük a bőrre, majd pedig tovább visszük a mozdulatot és  azonnal az egész ecset testet is rányomjuk a bőrre. Voilá, kész a szirom :)


A sárgás fehér verzió már egy színátmenetes darab, a technika pedig kedvenceim közé tartozik. Az ecsettel Te döntöd el, hogy hosszúkás vagy tömzsibb szirmot csinálsz, hiszen minden csak azon múlik mennyire nyomod a bőrödre az ecsetet. Órákig el lehet ezzel játszani - én legalábbis el tudok - és olyan szép virágokat lehet belőle készíteni, hogy csak na.

Hogy mi lenne ennek az értelme? Több is van neki, például gyerekarcfestés virág nélkül nem az igazi, nagyon jó idegnyugtató (tapasztalat), fejleszti a kézügyességet és a kreativitást, mindamellett pedig az érzés, hogy igen, ezt én alkottam; nagyon jó! Számomra mindenképpen! :)

Ha szeretnétek erről még többet olvasni, akkor kattintsatok ide, ahol bővebben is van erről szó. Ahogy megismerek pár új fogást, hozom Nektek is. :)You Might Also Like

4 hozzászólás

 1. De jó! :) Követelek egy szirmos-virágos tündérsminket! :)

  VálaszTörlés
 2. Válaszok
  1. Próbálkozom! :)
   De ugye tudjátok, hogy van már szirmos sminkem? Igaz, ott élő virágokkal: http://www.avianarahl.com/2013/04/little-flower.html

   Törlés

Köszönöm a véleményed!

Like us on Facebook

Flickr Images