III. SAKK | Indián

péntek, július 26, 2013

   Az utolsó előtti fordulóban hat gyönyörű indiánlány mutatkozik be Nektek. :) Mindenki mást ragadott ki a kultúrából és mindenki máshogy gondolta a megvalósítást is, így most hat különböző indián-stílust csodálhattok meg, egyedi látószögből. Volt aki kézzel készített fejdíszt, volt aki ékszereket festett magára, így a kreatív alkotás több ponton is megjelent, ami mindegyik lány munkáját sokkal erősebbé tette. Mindenhol megtaláltuk a pluszt, ám sajnos csak három versenyző juthat be a fináléba, ám ebből egy fő a TI segítségetekkel kerülhet be a végső hármasba!

Két fontos információm lenne a képek előtt:
1. A zsűribe egy alkalom erejéig csatlakozik a tavalyi nyertes, Valcsi is, így az ő pontjait és véleményeit is olvashatjátok majd az Indián - eredmények posztban. 

2. A szavazáshoz ismét elkészült egy doboz, kérlek azt használjátok. Nyomatékosan szeretnénk kérni mindegy egyes szavazót, hogy vegyétek figyelembe a feltételeket, hiszen az előző fordulóban is több tíz érvénytelen szavazatot szűrtünk ki. Ha a választottadat támogatni szeretnéd, tedd azt tisztességesen!

Jöjjenek az indián forduló képei, véletlen sorrendben. Nézelődjetek, jól gondoljátok át, kire szavatok, mert már nagyon sok múlik minden egyes döntésen. :)

LEZÁRVA

Ildi

Szabina


Olcsi Eszter


LénaFruzsiSzavazni 2013. július 30. -ig lehet, az alábbi doboz segítségével. Egy főre adhatja le mindenki a voksát és ahogy eddig is, a versenyzők is szavazhatnak versenytársaikra, ha szeretnének. A szavazók között két darab limitált kiadású Manhattan körömlakkot sorsolunk ki. Ha még nem csatlakoztál az oldalhoz, akkor ezt tedd meg most és add meg a kedvenced nevét. Ötleteket, tippeket, részletesebb véleményeket továbbra is szívesen olvasunk a komment szekcióban, de a moderálás jogát fenntartjuk! 


Sok sikert kívánunk! :)


You Might Also Like

47 hozzászólás

 1. Ezt a fordulót vártam a legjobban! Úgy fest nem hiába! :D Gyönyörűek lettek a sminkek!!! De emelem kalapom Ildi előtt, szó szerint lesett az állam mikor megláttam! Ment a szavazat! ^_^

  Hajrá Csajok!!!

  VálaszTörlés
 2. Eszti ez már megint zseniális !!!!!!!!!! remélem megnyered :)

  VálaszTörlés
 3. Eszter szupeer!! rá szavazok :)

  VálaszTörlés
 4. Nekem ebben a fordulóban két lány kivételével mindenki sminkje "sok" lett. Kettejük közül is nehéz volt választani, de mivel Fruzsit támogattam már máskor a szavazatommal, így most Lénára voksoltam. Sok sikert csajok!

  VálaszTörlés
 5. Ildi vagy Fruzsi, Fruzsi vagy Ildi???ÁÁÁ..nehéz ám a szavazók élete, viszont ezek a sminkek egytől egyig zseniálisak!!!

  VálaszTörlés
 6. Nekem Ildi tetszett most a legjobban:) Ment a szavazat.

  VálaszTörlés
 7. Nagyon klasszak lettek a sminkek Lányok...
  Olcsi, Rád szavaztam!
  (a paprikafüzéren behaltam, visítva nevettem:D)

  VálaszTörlés
 8. Eszter nagyon jó!:) Rá szavazok!

  VálaszTörlés
 9. Ildi és Léna sminkje fogott meg leginkább, nem egyszerű a döntés, melyikőtökre szavazzak :)

  VálaszTörlés
 10. Olcsiban most sem csalódtam. Imádom!

  VálaszTörlés
 11. Olcsira szeretnék szavazni! Ismét csodálatosat alkotott :)

  VálaszTörlés
 12. Szerintem!!! A két legtöbb munkát tükröző smink Fruzsié és Olcsié! Ha nem nézem a kiegészítőket, akkor is tükrözik az Indián feelinget. Kidolgozottak és kreatívak.A verseny során végig igényes munkákat láthattunk tőlük, most is maximalisták voltak a témával kapcsolatban. Semmi hiba!!! Csak így tovább csajok!

  VálaszTörlés
 13. Mivel eddig mindig kommenteltem most is szeretnék élni az alkalommal.

  Igazából csak 2 smink van, ami szerintem témahű, és van benne potenciál. Az egyik Ildié, a máski Esztié.

  Ildivel kezdeném: nagyon szép lett, elsőre szinte lehengerelt, percekig csak nézegettem. Az én izlésemnek talán már picit túl sok a szín, de abszolút elfér rajtad és a kiegészítők is jók. Nagyon szép lett a szemöldököd, az is külön tetszik, hogy a szem alatti festés formája jól rímel a szemfestés formájával. Nekem az alsó fekte rész picit sok, de ez már csak az én bogarasságom. A karodon a csíkok szuper ötlet, abszolút a smink megkoronázása volt.

  A másik Eszti. Ez az a smink (és egyben az egyetlen is), ami erőt sugároz. Van benne egyfajta állatasság. Meg kell nézni párszor, de engem meggyőzött, épp ezért erre fogok szavazni. Lehet, hogy még el lehetett volna vele picit pepecselni, de az lehet, hogy már túl mű lett volna és az "őserő" rovására is ment volna. Abszolút nincs túllihegve, a kiegészítők sincsenek túlsúlyban és az egyszerű törzsi minták teszik fel a pontot az i-re.

  Fruzsi: jól sikerült, de nekem ez túl "átgondolt". Az sem tetszik, hogy a "testfestés" fénylik, valamint az sem, hogy a szemek picit Egyiptomot idézik nekem. Ne hari, látom, hogy rengeteg munka volt vele, és vannak benne gyönyörű részletek, de engem nem vett meg egészben.

  Olcsi: itt határozottan úgy érzem, hogy átestél a ló túloldalára. Nekem sajnos egyáltalán nem tetszik, mert nem indiános, és nem is a jó értelemben vett továbbgondolt indiános. A homlokodon a festés nagyon szép, de az egész teljesen értelmezhetetlen nekem. A színkohéziót meg elrontja a kék és fehér tollak kavalkádja. A szád és a nyaklánc pedig kifejezetten nem tetszik. Más helyen biztos lenne léjogosultsága, de itt olyan koleszkaja feelingej van...van benne minden....
  Még 1 pici apróság: az arcodon és a nyakadon lévő színt kár h nem hoztad le a mellkasodra is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szívesen megnézném a következő fordulóban a ön teljesítményét!

   Törlés
  2. Akár pozitiv, akár negatív egy vélemény, a kritika írójának anélkül is lehet szépérzéke és ízlése hogy képes lenne elkészíteni ugyanazt vagy akár jobbat. Mint ahogy leszólunk egy filmet, ahhoz sem kell rendezőnek lennünk, hogy megtegyük.

   Törlés
  3. Szerintem mindenki azt "fesse" az arcára amit neki jelent az indián téma.Fruzsinak ahogy nézzük a nyakláncot,eszünkbe jut Pocahontas(sejtem ez volt a cél).Olcsinál maga a kultúra tűnik fel nekem.
   Egyébként nekem kifejezetten nem tetszik Eszti sminkje,szerintem a piros nem illik hozzá

   Törlés
 14. Olcsi és Fruzsi ledöbbentem-NA NÁLATOK LÁTTAM AZ IGAZI INDIÁNT
  Megszeretném jegyezni,hogy amíg Olcsinál értelme volt a testfestésnek addig elég sok mindenkinek baja volt vele,sőt előtte alig festette valaki a testét.Ez másnál nem tűnik fel(NEM FRUZSIRA GONDOLOK AZ ÖVÉ ESZMÉLETLEN SZÉP LETT)?
  Kettőjüknek gratulálok,iszonyatosan jók lettek.Le a kalappal! :)

  VálaszTörlés
 15. Calo(z) hasonlóan én is egyesével értékelném a versenyzőket:

  ILDI: Calo(z) említette, hogy szép a szemöldököd, alapvetően én is ezt mondanám, viszont ebben a témakörben túl szabályosnak hat, egy kis természetesnek tűnő kiemelést elbírt volna a sminked, ami egyébként engem inkább az afrikai, törzsi arcfestésekre emlékeztet, mint az indiánokéra, ettől függetlenül szép munka, a fülbevalót és a nyakláncot lehagytam volna, a vállad sávozása plusz pont
  10/7

  SZABINA: a munkád az eddigiek fényében nekem most sajnos csalódás... szimpla szemsminket látok, bántóan hangsúlyos matt sárgával, a színek nem olvadnak eggyé, nem érzem a téma továbbgondolását, és a tőled eddig látott kreativitást (lehet, hogy mostani fordulóra kellett volna tartogatnod a tollhatású műszempillát)
  10/4

  OLCSI: mint mindig, a kivitelezés szinte beleköthetetlen, a körítés viszont nagyon sok... említette valaki egyszer, hogy kicsit kevesebb hangsúlyt helyezz a kiegészítőkre, ezt én is támogatnám
  a szemöldököd nem tökéletes, de külön dícséretes, a mák, mint a természet megjelenítése, és az indiánok szerhasználatára való esetleges megjelenítése nagyon oké, a tollakat sokallom, a paprikafüzér humoros ötlet, viszont én is az arcod színét vittem volna inkább tovább a mellkasra, a szád ilyetén kiemelése pedig inkább az indiai kultúrára jellemző (ez így elég bollywood-i feeling)
  10/7,5

  ESZTER: nem is konkrét sminknek, inkább arcfestésnek nevezném a munkád, ennek ellenére közel tökéletes, kissé minimalista, viszont nekem te vagy most AZ indiánlány, a hajad tövének fehérjét külön kiemelném, a három toll, mint kiegeszítő pedig teljes egyensúlyban van az arcképeddel
  10/9

  LÉNA: ugyanazt tudom mondani sajnos, amit Szabina munkájával kapcsolatban, tőled ez nekem kevés... különleges, karakteres arcnak tartalak, remekül ki tudod emelni a legelőnyösebb részed, ami a szemed, most viszont nálad is egy szimpla, bár szép szemsminket látok... az álomfogó alapvetően jó elgondolás lett volna, de a megvalósítás kidolgozatlan, ha ráfeküdtél volna, esetleg konkrétan madzagot és valódi tollakat applikálsz magadra, jobb lenne az összkép
  a kiegészítők közül a nyakláncot elhagytam volna, egyébként teljesen jó
  10/5

  FRUZSI: ha az egész látványt nézem, szép, viszont engem zavar, hogy az előző forduló után ismét festett fejékszerrel élsz, ami ráadásul most pontatlan is
  a fényesség nekem is bántó kissé, a ruházatod ötös, a szemfestésed is jó, annak ellenére, hogy hogy az ezüstös szín helyett melegebb árnyalatot használtam volna, a szádat pedig hagytam volna natúr színűre
  10/6

  összességében tehát nálam ezt a fordulót ESZTER nyerte, toronymagasan, viszont ahogy eddig, most is LÉNÁRA szavazok, egyrészt előbbi leányzó szerintem temérdek szavazat birtokosa lesz (megérdemelten), ahogy múltkor is, másrészt nagyon szeretném utóbbi munkáját látni a fináléban
  hajrá lányok, köszönjük a munkátokat most is!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Róza! Nem használtam ezüstöt a sminkem elkészítésénél! Úgy gondoltam, nem egy törzsi festés a cél, hanem a téma továbbgondolása, saját kreativitásunk kibontakoztatása. Az előző témánál nem készítettem festett ékszert, amit a homlokomon látott, az egy indiai festés festése volt. Mindezek ellenére köszönöm a véleményét!

   Törlés
  2. kedves Fruzsi! a továbbgondolás hiányát nem említettem, sem konkrétan az ezüstöt, hanem ezüstöset, ill. akkor úgy fogalmazok, hogy a homlokod díszítése, semmint felékszerezése
   az a helyzet ez, amit Olcsinál, főleg tavaly említettünk párszor, hogy egymás után kettő, vagy több fordulóban ne lője el a felemás arcfestést, mert hamar unalmassá, megszokottá válik, könnyű lépésnek... annak ellenére egyébként, hogy most nem vagy bent nálam az elsők között, remélem, bekerülsz a végső háromba!
   azt pedig nem értem, miért magázol, egyrészt, bár ezt te nem tudhatod, 24 éves vagyok, másrészt viszont, ami már adja magát, ez egy blog, s mint ilyen, ill. konkrétan ez, elég kötetlen ahhoz, hogy ne magázódjuk, legalábbis szerintem

   Törlés
  3. Nem tudtam hány éves vagy és így nem akartalak tegezni. Már értem az indokaid, ha továbbjutok, nem csinálok ékszert! :)

   Törlés
 16. nekem ebben a fordulóban Eszter koncepciója tetszett a legjobban, egyszerű, nem túl bonyolított, de visszaidézi az indián kultúrát.
  a legnagyobban Lénában és Szabinában csalódtam, mert szerintem ezek a sminkek nem ütik meg azt a szintet, amit eddig hoztak, főleg Léna esetében
  Olcsi sminkje szerintem nem idézi vissza az indiánokat, túl sok lett megint, engem inkább a füstös alkonyat témára emlékeztet.
  utoljára pedig szeretném megjegyezni, hogy tudtommal ez egy amatőr verseny, ennek ellenére van olyan versenyző aki már a jelentkezés alatt is sminkiskolában tanult. lehet ezt nem ártott volna letisztázni, hiszen így olyanok is kieshettek, akik valóban amatőrök.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A jelentkezésben benne volt, hogy amatőr verseny, tudtunkkal a verseny indulásakor nem volt senkinek sminkes végzettsége, de nyilván ezt nem lehet ellenőrizni. Aki meg a verseny alatt szerezte meg, gondolom belátod, hogy nem fogjuk kizárni:)

   Törlés
  2. Lám,lám a rosszindulat ;)

   Törlés
  3. kedves Szilvi! nem is utaltam ilyesmire, hogy kizárnátok ez miatt bárkit is, csak annyit jegyeztem meg, hogy máskor kicsit jobban gondoljátok át a dolgokat!

   kedves Barbuss! ez nem rosszindulat volt, csak lett volna olyan lány akit szívesebben láttam volna a továbbjutók között, de hát így alakult.

   Törlés
  4. Kedves Emília!
   Múlt Kedden kezdtem az intenzí tanfolyamot,amire 2 hete jelentkeztem. Féláron volt, nem gondoltam,hogy ki kellene hagynom. Uúgy amatőr vagyok,főleg,hogy kreatív sminket nem tanítottak nekem:-) másrészt csak elméletből tudok többet,mint 1.5hete.

   Törlés
  5. Kedves Emília!
   Múlt Kedden kezdtem az intenzí tanfolyamot,amire 2 hete jelentkeztem. Féláron volt, nem gondoltam,hogy ki kellene hagynom. Uúgy amatőr vagyok,főleg,hogy kreatív sminket nem tanítottak nekem:-) másrészt csak elméletből tudok többet,mint 1.5hete.

   Törlés
  6. Kedves Emília!
   Múlt Kedden kezdtem az intenzí tanfolyamot,amire 2 hete jelentkeztem. Féláron volt, nem gondoltam,hogy ki kellene hagynom. Uúgy amatőr vagyok,főleg,hogy kreatív sminket nem tanítottak nekem:-) másrészt csak elméletből tudok többet,mint 1.5hete.

   Törlés
  7. Továbbra sem értem, mit kellett volna átgondolnunk :) De Olcsitól itt a válasz, ha rá gondoltál, a többiekről nem tudunk, hogy lenne sminkes végzettségük, és kijelenthetem, az összes lány méltán került be a versenybe és jutott el idáig.

   Törlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

   Törlés
  9. sziasztok! először is Szilvi és Evelin!
   szeretnék elnézést kérni, amiért ekkora galiba keveredett ki az egészből. Evelinnek részletesen leírtam mindent. de a lényeg, hogy pár hete csatoltak egy e-mailt az enyémhez, és annak ellenére, hogy írtam a google-nek nem történt semmi, úgy néz ki, hogy a csatolás miatt az én nevemet is tudják használni. nem szeretnék gyanúba keveredni, ezeket a hozzászólásokat nyomatékosan mondom nem ÉN írtam, azért is szólok hozzá most másik névvel. a google már elindította az eseményeket és remélem hamarosan visszakapom az e-mailem. nagyon sajnálom, hogy ez történt, remélem mindenki megérti.
   köszönöm, Dotty

   Törlés
 17. Nagyon szépek lettek a sminkek, Fruzsi és Ildi munkája tetszik nagyon, hajrá Lányok !

  VálaszTörlés
 18. Nekem ezúttal Olcsi és Fruzsi munkája tetszik a legjobban. Ha szavazhatnék, de nem tudok (mert nem vagyok már fent fb-n) ,akkor Fruzsira szavaznék. Olcsinál nekem kicsit túl sok az ajkak feltűnő kiemelése,de amúgy nagyon stílusos és szép lett!

  VálaszTörlés
 19. Az én tetszésemet Ildi és Léna nyerte el. :)

  VálaszTörlés
 20. Kedves Lányok! Nagyon örülök, hogy támogatjátok a versenyzőinket! :)

  VálaszTörlés
 21. Egy hozzászólást, e-mail cím visszaélés miatt töröltem!

  VálaszTörlés
 22. Elfogultsággal is vádolhattok, de az én véleményem, hogy ha az egész versenyt nézzük, három lány érdemli ki az eddig nyújtott teljesítménye szerint a továbbjutást.Olcsi, Fruzsi és Ildi!
  Aki Olcsi sminkes végzettségét előnynek tekinti, az megjegyezhette volna másik két lány népes szavazó táborát is,-ami mellesleg ennek a három lánynak nincs- de nem tette.Ez alapján mondhatnánk, hogy a verseny eldőltnek tekinthető, mivel a hat lány közül csak kettőnek van ezres nagyságrendű szavazótábora.
  Kritizálhatunk hozzáértéssel, vagy anélkül, de szerintem a végén már csak a zsűrire kellene bízni a döntést, mert így lenne komoly a győzelem!
  Minden lánynak gratulálok, hogy eddig eljutottak és "állták a sarat"!

  VálaszTörlés

Köszönöm a véleményed!

Like us on Facebook

Flickr Images