Estrea | Aloe vera napozás utáni nyugtató zselé

hétfő, augusztus 05, 2013

    Egy újabb magyar céggel ismerkedhettem meg az elmúlt hetekben. Az Estrea magyar tulajdonú kozmetikai cégtől kaptam egy nagyon kedves megkeresést, ami során kipróbálhattam egy napozás utáni aloe gélt. Sajnos olyan sok lehetőségem nem volt eddig a napozása, mint szerettem volna, de amikor csak tudtam kentem a bőrömet a géllel. A munkámból kifolyólag ebben az időszakban nagyon sokat voltam tűző napon, ami után a bőröm nagyon forró és pirosas, irritált lett. Az öröm az ürömben, hogy az egyik családtagom olyan csúnya napégést szenvedett a próbálgatás időszakában, hogy futva vittem neki a gélt, mondván, itt az alkalom, hogy egyszerre segítsek rajta és egy kicsit több információt kapjunk a gélről éles helyzetben.


 A gél zöldes színe le sem tagadhatná az aloe vera tartalmat. Mivel én 'illat kritikus' vagyok, elsőre nekem borzasztó sok(k) volt az az illat, amit éreztem minden egyes felkenéskor. A mai napig sem tudtam megszokni és meghatározni mire emlékezetet az illata. Tudom, hogy van akinek ez nem fontos, de én a másik kategóriába tartozom (lehet, hogy nem kedveli az orrom az aloe illatát?) :/ Használat után 5-10 perccel már enyhült a pirosság és a bőröm forró érzete is csillapodott. A gél használata után maradandó negatív bőrproblémám (pl. hámlás) nem alakult ki! A családtagom is óránként használta a gélt a nagy leégés után, és kb. 3-4 alkalom után már nem égett a bőre, plusz elmúlt az a csípős érzés is, amit a póló okoz az égett bőrön. A legjobb, hogy a bőre ezután nem hámlott le, hanem bebarnult! A magas panthenol és glicerin tartalom találkozott az aloe jótékony hatásával, így a bőr képes volt a nap-sokk után megnyugodni. Szerintem ez nagyon jó, főleg, hogy egy ilyen kellemetlen "napozási baleset" után puha lett a bőre, amire egyáltalán nem számítottunk.

Aki sokat napozik vagy szoláriumba jár annak jó jöhet egy ilyen flakonnyi nyugtató gél, mert hűsít, hidratál és regenerál. Sajnos hajlamosak vagyunk az utcán is napkrémek nélkül közlekedni, mert azt gondoljuk, hogy leégni csak a strandon lehet. Ez nem így van. Én a vállamra szoktam tenni egy kis napkrémet, illetve a dekoltázsomra is, de őszinte leszek, sokszor elfelejtem. Utána egyből érzem, hogy ég a bőröm és a hideg víz plusz testápoló nem elegendő nyugtató. :(
Egy kis mennyiséget átöntöttem egy üres sminklemosós flakonba, így mindig a táskámban van egy kicsi és ha kell, akkor csak gyorsan előkapom és már megy is a bőrömre. Nekem ez praktikus és végső soron nagyon hasznos is.


9

A gélben nincsenek egészségre káros összetevők, így aki a natúr kozmetikumok használata felé hajlik, nyugodt szívvel tehet egy próbát. Húsz éve létezik az Estrea márka, akik a bőrápolásra specializálódtak; a húsz évnyi fejlesztés és tapasztalatszerzés vitte előre a céget, akiknek nem a külcsín, hanem a belső tartalom a fontosabb. Én ilyen terméket eddig még sosem próbáltam, így nem volt előtapasztalom más márkák termékeivel szemben. Összességében azt mondhatom, hogy nagyon elégedett vagyok, szerencsére a családtagom bőre is barna lett és elkerülte a fájdalmas hámlást. Az illatot, pedig próbálom elfogadni és kitalálni, hogy mire emlékeztet :)

Szeretek magyar cégeket/manufaktúrákat/alkotókat megismerni, mert bennük szinte tapintható az a hatalmas lelkesedést és elszántságot, ami előre viszi őket a munkájukban. Ha szeretnétek egy kicsit jobban megismerkedni ezzel a magyar céggel, nézzétek meg az Estrea weboldalát


Milyen napkrémet használtok? Próbáltatok már napozás utáni hűsítőket? Van, aki már próbált Estrea terméket? Írjátok meg a tapasztalatokat!


Minden jót!

                                                           Facebook Instargam | YouTube


You Might Also Like

0 hozzászólás

Köszönöm a véleményed!

Like us on Facebook

Flickr Images