III. SAKK | A nyertes

szerda, augusztus 14, 2013

    El sem hiszem, hogy vége! :( Pedig, akárhogy is nézem, a témák a elfogytak és már csak egyetlen feladatunk maradt hátra a III. SAKK -ban, mint hogy közöljük annak az egy Lánynak a nevét, aki megnyerte a versenyt. Keserédes pillanat ez, hiszen saját döntésünkből kifolyólag ezt a versenyt az előző évhez képest, csak egyszer szervezzük meg az évben. Bár az ideje bármikor lehet, mégis csak egyszer van lehetőség átélni a verseny örömét és megismerni új tehetséges alkotókat.


Ez a verseny több szempontból is rendhagyó volt, hiszen sok változás következett be ezalatt a 2,5 hónap alatt: használni kellett egy szavazó boxot, kemény kritikákkal szembenézni, egyben tartani egy csapatnyi Lányt, amit így a végén elárulhatok már, borzasztóan kemény meló volt :P Mérhetetlen az örömünk, hogy ilyen sokan figyeltétek és véleményeztétek a SAKK-ot, nélkületek nem lett volna ilyen szép sikere.  A mai eredményhirdetés más lesz mint a többi. Tekintve, hogy három helyett, négy lány került be a fináléba, nem lesznek pontok, csupán csak őszinte vélemények és a végén az eredmény. Ám mielőtt elkezdjük az egészet, Szilvinek lenne néhány gondolata felétek: 

"Először is szeretném az összes lány munkáját megköszönni, mindenkiét, aki egyáltalán nevezett, ez a legfontosabb, nem könnyű kiállni mások elé azzal, amit mi alkottunk. Én egy nagyobb összegzést szántam a záró posztba, a legelején szeretnék reagálni egy véleményre, miszerint mégis kik vagyunk mi, hogy megmondjuk másoknak, jó-e a munkájuk. Alapvetően nem érdekelnek az efféle dolgok, ha csak engem érint, de ezzel a véleménnyel Evelin is minősítik, ami bánt. Én tulajdonképpen "senki" vagyok, azt leszámítva, hogy közösen, ketten hoztuk létre a SAKK-ot, amit már másodjára külön támogat pl. a Max Factor, illetve most  a Csillámvilág is. Nyilván Evelin szava és véleménye a döntő mindenkinek, de ettől még nem gondolom azt, hogy ne lenne keresni valóm abban, amit egyrészt én találtam ki.  

A SAKK egyébként nagy kedvencünk lett, minden egyes fordulónál izgatottan vártuk a munkákat, órákig fecsegtünk róluk, nehéz döntéseket hoztunk meg, vagy csak jókat derültünk. Remélem jellegében továbbra is így marad :)
A mostani verseny volt eddig a legnehezebb, most már rengeteg kritikával találkoztunk, amiknek nagy része igen hasznos is volt, próbáltuk előtte, közben és majd utána is ezeket figyelembe venni, de még így is voltak rajtunk kívül álló megoldhatatlan problémák, és mivel emberek vagyunk, a lányoknak is voltak bajaik, gondjaik, amiket próbáltunk kezelni. 
Az utolsó forduló is meglepetés lett, hiszen 4-en jutottak be a 3 helyett, Ildikó, Olcsi, Fruzsi és Eszter. Volt, akiért nagyon fájt a szívünk, ezért és egyébként is remélem, újra és újra ott lesz mindenki a nevezők között. "


A Festmény Ihlette finálé munkákat az alábbi linken nézheted vissza:
http://www.avianarahl.com/2013/08/iii-sakk-festmeny-ihlette-finale.html

Most pedig térjünk át a legfontosabb részre, az eredményekre! Remélem senkit nem fog zavarni, de Szilvi E/3-ban ír :)

Ildikó

Szilvi:
E
lőször nagyon nem jegyeztem meg a munkáját, igaz, a Barbie forduló szinte senkinek nem sikerült túl jól. A kifutók világánál már nem lehetett nem odafigyelni rá, teljesen elájultunk a munkájától. Ahol azt mondtam, na jó, ez  a lány brutálisan tehetséges, az az Indián volt, nem is nagyon értem, miért nevezget ilyen versenyekre, egészen máshol kellene lennie már :) 
A mostani, utolsó fordulóban először csalódtam, ezért szó szerint naponta nézegettem a képeit, és a végére nagyon magával ragadott. Én mindenkitől azt vártam, nyilván megihleti egy konkrét kép, azt hiszem ez zavart először Ildikó munkájában, majd ez volt, ami végül számomra a forduló nyertesévé avatta. 


Evelin: Őszintén írom, mikor először megláttam a munkádat hirtelen nagyon csalódott lettem. Egészen máshogy képzeltem el a Festmény Ihlette téma feldolgozását Tőled, hiszen az eddigi nagy sminkek helyett egy igencsak szolid verziót kaptunk, aminek a kivitelezése sem volt számomra teljesen 100%-os. Az utóbbi napokban állandóan a képeiteket bámultam - szó szerint így volt-  és próbáltam átadni magam annak, vajon milyen oldalról közelíthetted meg a témát, és mi inspirálhatott. Aztán addig - addig gondolkoztam ezen, míg megértettem a képek üzenetét és megláttam azt az alkotói szabadságot, amit a másik három Lány nem kapott el. Mert itt nem volt kép, nem volt festő, itt csak a téma ihletése volt számodra és akkor értettem meg, mennyire zseni lett a munkád. Bár a kivitelezés továbbra sem tökéletes számomra - a vonalakkal van csak bajom- mégis ez a smink végezte el tökéletesen a megadott feladatot. Ihletett és nem 'másolt' munka lett.
Olcsi


Szilvi: Azt hiszem ő az, akiről mindenkinek van véleménye, valamiért nagyon megosztó személyiség. Én úgy érzem, ő annyira máshol fogja meg a témákat, hogy sokak számára nem emészthető, illetve mivel tehetséges, szeretné egyszerre megmutatni azt a sok mindent, mai a fejében van, ezért néha kicsit káosz lett a munkája, amellett, hogy lenyűgöző volt. A kifutó témánál se tudtam eldönteni, nekem ez most tetszik-e, vagy sem, ugyanígy voltam a Barbie-val. A füstös alkonyat rész nagyon jó volt, szépen megkerülte a konkrét témát, de megmaradt az emlékezetemben egyértelműen, egyébként az összes alkotása. A festmény fordulóban többet vártam, ennek ellenére tetszett, amit csinált, de az utolsó fordulóban ennyi pontatlanság számomra nem nagyon fért el, nem volt tökéletes, amit alkotott.

Evelin: Nagyon tetszett a munkád, de nem láttam meg benne Olcsit. Ahogy az Olvasók is írták, hiába szép és hiába áll jól ez a stílus, egy időben a csapból is ez folyt. A festésben azért persze vannak technikai kihívások, amihez nem árt, ha valaki egy kicsit legalább tisztában van az árnyékolással, hiszen erre épül az egész; a jó helyre célzott kontúroktól lesz rajzfilmes és hiteles a munka. De mégis hiányzol belőle Te, Olcsi. Tudom, hogy most sok mindenen mentél át az utóbbi időben, és sokszor írtad is, hogy nem vagy elégedett, tudtál volna jobbat is...én ezt el is hiszem, hiszen ismerem a munkáidat. Igazi művész vagy, akik olykor bizony holtpontban ragad vagy nem tudja elkapni a belső fonalat. Bár nem kifejezetten egyedi a végeredmény, ettől függetlenül a munkád sokáig emlékezetes marad számomra!!

Harsányi-Szilágyi Gabriella

Eszter

Szilvi: N
ála úgy érzem, az utóbbi fordulókban jóval erősebb lányok ellen állt ki sikerrel, nekem ez nagyon szimpatikus volt végig. Fel tudta venni a kesztyűt és meg tudott lepni engem, az Indiános fordulója nagyon jól sikerült, ott éreztem 100%-osan, hogy jól döntöttünk és az olvasóknak is jó a szeme:) Addig nem voltam meggyőződve róla. Számomra a legnagyobb fejlődést ő mutatta, nem volt kiemelkedő már az elejétől, mint 1-2 lány, mégis teljesen megérdemelten van itt. A mostani munkája kivitelezésében nem tökéletes, mégis az ötlet és a megvalósítás módja szuper, nem sablonos, és bevállalt azt, hogy ő most nem lesz szép, szerintem nagyon bátor volt. 

Evelin: Eszter, őszinte leszek hozzád, az Indián fordulóban láttam meg, hogy itt vagy! Akkor alkottál olyat, amire azt mondtam, hogy EZ igen! Örömmel mondom, hogy ez a munkád a másik! Az, hogy férfiként ábrázoltad magad, nagyon váratlan volt számomra. A csillagos éj nélkül is teljesen tökéletes lett volna a munka, hiszen már maga az átváltozás is egy ihletés; és ha most leveszem a festést az arcodról, azt mondom az átváltozás önmagában is sikeres! A Csillagos éjjel egy kicsit tömény lett a végeredmény attól függetlenül, hogy az összkép számomra nagyon provokatív és jól megvalósított. Mindenképpen gratulálok hozzá, mert nagyon egyedi munka lett, amire méltán lehetsz büszke. Örülök, hogy benne vagy a négyes csapatban, talán a Te fejlődésed a leglátványosabb a versenyben!

Fruzsi

Szilvi: Ő
t egyből megjegyeztem magamnak, emlékszem, hogy a kifutós sminket tőle kaptuk először, és egymásnak áradoztunk róla :) Az alkonyatos fordulóban eszméletlen szépet alkotott, minden részlet rendben volt, és nem lehetett egy szavunk se - bár ő is megkerülte a témát :) Egy nagy hiba volt jelen szinte végig, ez pedig a képek minősége, a mostani fordulóban nagyon mérges is voltam, mert az egész kivitelezés Fruzsisan tökéletes volt, sajnos a képek most nagyon lemaradtak. Ez lehet köszönhető annak, hogy nem tudott 100%-osan ide koncentrálni, de nem lenne fair, ha nem csak és kizárólag a beküldött képek alapján értékelnénk.

Evelin: A Te munkáidban mindig van egy enyhe szomorúság és misztikusság - nem negatív értelemben mondom. A mostani alkotásodban ismét látszik a sok kemény óra, ötletelés és átgondolt kivitelezés. Nagyon tetszik, nagyon szép, de a képek minősége... Biztos vagyok benne, hogy mindent megtettél azért, hogy a lehető legjobb minőségben küld át nekünk, de egyszerűen kiveszik belőle így az a plusz, ami biztosan hiszem, hogy élőben ott van. Számomra Te egy biztos pont voltál végig a verseny alatt, tudtam, hogy a Fruzsi biztos, hogy valami technikás, szöszmötölős, kivágom a magas C-t munkával rukkol elő, és ez alkalomról-alkalomra így is lett. Csak gratulálni tudok ehhez a munkához is! 

..............................................................................


Ez tehát a mi véleményünk, - amik egymástól függetlenül külön időben fogalmazódtak meg - és úgy hisszük, hogy mindenki nagyon büszke lehet magára, hiszen a munkái sok ember számára emlékezetesek maradnak! Csak gratulálni tudunk Nektek, Lányok és nagyon boldogok vagyunk, hogy jelentkeztetek erre a játékra és megmutattátok mindannyiunknak, mire is vagyok képesek. KÖSZÖNJÜK, hogy végig erőn felül dolgoztatok és hogy ennyire komolyan vettétek a SAKK-ot! A verseny nyertesének egy olyan személyt választottunk, aki végig magasan vezetett a munkáival, sokak elismerését elnyerte és egyedi ötleteivel, kimagasló feladatmegoldásával egy kicsit mindig elverte a mezőnyt. Fontos szempont volt továbbá számunkra, hogy az alapfeltételként megjelölt fotózási kritériumoknak megfeleljen és hogy visszalássuk a munkáiban önmagát. A III. SAKK verseny nyertese, aki tehát megnyerte ezt a címet és a hozzá tartozó sok csodás ajándékot nem más, mint:


                                                                        **I L D I K Ó**

Szívből-szívből gratulálunk Neked, kedves Ildi és úgy érezzük, hogy a hosszas töprengés és mérlegelés után a legmegfelelőbb személyt választottuk ki a játék nyertesének!!! :)

Tudom, hogy most sokan nagyon csalódottak, főleg a Lányok, de talán mindenki érzi, hogy ez a döntés egy átgondolt és helyes döntés. Szilvivel közösen úgy gondoltunk, hogy Fruzsinak egy III. SAKK -  Különdíjat szeretnénk adni, a hihetetlenül kemény és kreatív munkájáért! A nyereménye egyenlőre titok, de bízom benne, hogy örülni fog neki! :)
Azonban még mielőtt csak így magatokra hagynánk Benneteket, kedves Olcsi és Eszter, szeretnénk ha tudnátok, hogy büszkék vagyunk rátok! Bár Olcsival már nem találkozhatunk a jövőben, hiszen nemrég sminkes végzettséget szerzett, Esztert várjuk vissza jövőre is! Persze, csak ha ezt ő is így gondolja :)

Véget ért tehát a verseny, izgalmas 2,5 hónapot tölthettünk együtt. Köszönjük kedves Olvasók és Szavazók, hogy itt voltatok velünk! A nyertes ajándékát nagyon szépen köszönjük a Max Factor Hungary-nek és a CsillámVilág-nak! Egy év múlva, ugyanitt találkoz(z)unk! :)Üdv, Szilvi & Evelin

                                                         Facebook Instargam | YouTube

You Might Also Like

27 hozzászólás

 1. Gratulálok Ildinek, megérdemelte, nagyon tetszett az összes beküldött munkája :)

  VálaszTörlés
 2. Gratulálok Ildikónak és szeretném megköszönni a különdíjat, az elismerést és a sok biztatást! Elmondatatlanul örülök, hogy egy díjal tüntetitek ki a munkámat, annak ellenére, hogy nem én vagyok a nyertes! Nagyon boldog vagyok és úgy érzem, nem hiába volt a sok munka heteken át. Számomra ezt a versenyt Olcsi nyerte meg! A személyes kedvencem Ő volt. Gratulálok Esztinek és a többi résztvevőnek is, hiszen mindannyian nyertünk valamit... elismerést és rengeteg pozitív élményt, tapasztalatot. Sosem hittem volna, hogy eddig eljutok a versenyben! Még egyszer köszönök mindent és gratulálok! :)

  VálaszTörlés
 3. Gratulálok Ildinek! Végig az Ő munkái voltak a kedvenceim, az egész verseny ideje alatt! :)

  VálaszTörlés
 4. Gratulálok a nyerteseknek és Olcsinak is. Mindhárman kiemelkedően teljesítettek DE.....
  Engem nagyon megfogott Olcsi látásmódja minden egyes munkája során.Kiforrott,fantáziadús és néha nagyon eklektikus, de szerintem ez soha nem vált hátrányára.(Nekem még a paprika füzér is nagyon tetszett)Olcsi! Alkoss tovább, de Te nem ide való vagy. Ne keseredj el még nem jött el a te időd, legalább is nem most és nem itt.Sok sikert minden további munkádhoz!
  Fruzsi! " A képek minősége" Remélem szülinapodra kapsz egy profi gépet és többé ez sem áll már az utadba. Mivel minden munkádat élőben láthattam, elmondhatom, hogy a valódi minőség töredékét sem adták vissza a képek!Ne keseregj, te alkotásra születtél, menetelj tovább !
  Ildikó! Nagyon fotogén arcod van és a megjelenésedben rejlő visszafogottság mindig előnyödre fog válni. Használ ki és használd jól!!!Gratulálok!!!

  VálaszTörlés
 5. Gratulálok, Ildi! Emlékszem, amikor Evelinnel beszélgettem még a "válogató" idején, hogy kit tartok esélyesesnek a győzelemre. Mondtam neki, hogy Benned lehet valami, amit a rossz minőségű fotó nem tudott megmutatni. Tetszett az első munkád. Az indián sminked volt a kedvencem. Először 9 pontot akartam rá adni, "hátnehogymármaximumotadjam". Aztán rájöttem, hogy nem tudom megindokolni, hisz tökéletes lett. Örülök, hogy nyertél, ugyaniis a tehetség mellett megvan benned a művészet. Hisz ez nem csak sminkelés, ez annál több. Csak ezt a részét nem lehet megtanulni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Valcsi! A Te véleményed végig fontos volt számomra! De meg kell hagyni, hogy a te nyertes munkád ezzel össze sem hasonlítható! Az utolsó mondatokat pedig külön köszönöm!:)

   Törlés
 6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 7. Ildi volt a legjobb, ez nem kérdés :):$<3

  VálaszTörlés
 8. Ildi volt a legjobb, ez nem kérdés :):$<3

  VálaszTörlés
 9. Ildi volt a legjobb, ez nem kérdés :):$<3

  VálaszTörlés
 10. gratulálok! nekem a legtöbb témánál Ildikó munkája volt a kedvencem, örülök Neki:)

  VálaszTörlés
 11. Ildi volt a legjobb, ez nem kérdés :):$<3

  VálaszTörlés
 12. Ildi volt a legjobb, ez nem kérdés :):$<3

  VálaszTörlés
 13. Gratulálok Ildikónak, nekem az Ő munkája tetszett a legjobban, örülök, hogy Ő lett a nyertes! :)

  VálaszTörlés
 14. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 15. El sem hiszem! Nagyon köszönöm!!:) Az egész verseny egy új élmény volt számomra! Hétről hétre volt feladatom, gondolkodni valóm! Tényleg köszönök mindent! A pozitív és a bíráló gondolatokat egyaránt. Eleinte nehéz volt megemészteni a kritikákat, mivel még soha nem vettem részt ilyen versenyben, és ezek voltak az első kreatív sminkjeim! Minden forduló előtt izgultam már, és nagyon vártam, a többiek munkáját! Mindegyik lány egytől-egyig megérdemelte volna, hogy nyerjen! Úgy érzem mindenki a maximumot nyújtotta! Gratulálok Nektek is! JA és köszönöm a szavazóknak, és a kommentelőknek is a támogatást!!:))

  VálaszTörlés
 16. Grat Ildi!!! és Fruzsi!!! \(^3^)/
  Az tetszett a legjobban a versenyben hogy most mindenki nyert valamit, Ildi nyert, Fruzsi különdíjas lett, Olcsi közben megkapta a sminkes végzettségét, én pedig talán fejlődtem valamennyit. Személy szerint nagyon örülök a zsűri véleményének, talán mert nekem is ez a véleményem. :DDD Kiléptem kicsit a komfort zónámból a kreatív sminkeléssel, és meg is szenvedtem vele. De én is úgy érzem fejlődtem, kicsit kipróbáltam magam új vizeken is és hát na élmény volt az egész. Úgyhogy minden jó ha a vége jó! :)
  Mindenkinek további sok-sok sikert kívánok, remélem még összehoz minket a sors, értem ezt a már kiesett lányokra is. :) Grat még egyszer!!! \(^3^)/

  VálaszTörlés
 17. Gratulálok Ildi csodás munkákat készítettél és így az utolsó forduló munkáit látva a Tiéd fogott meg a legjobban,nagyon szép lett! :) :)
  Örülök,hogy te nyertél. :)
  Gratulálok a többi résztvevőnek is mindenki kiemelkedően jól teljesített! :)

  VálaszTörlés
 18. Gratulálok Ildi és Fruzsi, na meg a többi leányzónak is, szuperek voltatok!!! :)

  VálaszTörlés

Köszönöm a véleményed!

Like us on Facebook

Flickr Images