Így formázom a szemöldököm!

szombat, szeptember 07, 2013

     Én azt vallom, hogy ha egy cseppnyi sminket sem viselsz, de a szemöldököd ápolt ès csinos, már nyert ügyed van. Hatalmas pluszt tud adni az arcod karakterének a szépen rendezett szemöldök. Ma az én "rutinom" következik lépésről-lépésre.
A kiindulópont tehát ez! Alapvetően az én szemöldökömmel nem kell sokat bajlódni, mert elég jó formája van, így nálam leginkább csak egy kis dúsítás, no meg a fixálás kap nagyobb hangsúlyt. 


A dúsítást porral szoktam végezni; vagy egy szemhéjpúderrel vagy a Bellapierre egyik porával. Ceruzában még nem találtam meg az igazi hozzám illő színt, így ennél az egyszerűbben elérhető megoldásnál maradtam. Egy ferdén vágott ecsettel könnyedén megszínezem a szálakat és követem a természetes vonalat. Kiemelem a szemöldök csúcsát majd az egészet átfésülöm egy tiszta spirállal.Ha megvagyok a színezéssel a szemöldökcsontomra teszek egy kis korrektort, hogy még inkább kiemeljem a formát és eltüntessek minden egyéb bőrhibát. Ez a megoldás segít az éppen növekvő, de még nem eltávolítható szőrszálak esetében is. Ezután egy világos, olykor fényesebb színnel egy kicsit megszínezem a szemöldökcsontomat, ezzel is a rendezett szemöldökre akarom terelni a figyelmet.


Most, hogy minden kész, fixálom egy átlátszó zselével a szőrszálakat. Kósza szőrszálakból van bőven és nem mindig sikerül őket kordában tartani, így a zselé nekem nagyon jó megoldás. Ezzel addig-addig rendezgetem a szálakat, míg el nem nyeri a számomra megfelelő formát. Készen vagyok :)
Hogy néz ki a Te szemöldök színezési rutinod? Ceruzát vagy port használsz?


Minden jó! :)Láttad már?

* Natúr kencék a Shea Butter Guide-tól 
* Hello Halloween Mitológia kreatív smink 2012-ből
* Fekete hattyú sminkem

You Might Also Like

7 hozzászólás

 1. Ez nagyon jó! :)

  Én most vettem barna szemöldökceruzát, de még ez is erősebb, mint az eredetileg barna hajam. Kicsit murisan néz ki. Majd gyakorolok vele... :)

  Porral még nem próbáltam, de jó ötletnek tűnik! :) Tetszetős lett a végeredmény!

  Szép napot neked! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én sem találtam még meg a megfelelő ceruzát, ezért is használok inkább port a formázásra, így azért sokkal nagyobb esélyem van megtalálni A színt :) Itt felül, most egy kicsit sötétebbet választottam, hogy látványosabb legyen a végeredmény!

   Ha kipróbáltad mindenképpen írd meg a véleményed! :)

   Törlés
 2. Éljenek a porok, én néha mattal, néha pedig fényessel csinálom, mikor melyikhez van kedvem, de a szőke hajhoz szerencsére mindkettő működik :-) Van két szemöldökceruzám is, a táskámban azok vannak, hogy ha hirtelen kell sminkelni, ne bajlódjak porral :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, a szőke hajhoz tényleg jó a csillogósabb szín is. :)

   Ceruzában milyet használsz?

   Törlés
  2. Van egy Avonosom, amit megszüntettek, mire a másodikat megrendeltem volna, pedig szuper, és van egy Essence, ami kicsit talán túl krémes, de óvatosan kezelve beválik :-)

   Törlés
 3. Szinte ugyanígy csinálom :) Én is mindig port használok :) Sokkal természetesebb az eredmény :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valóban az, de azért én láttam már profiktól olyan ceruza használatot, hogy leesett az állam! :O

   Törlés

Köszönöm a véleményed!

Like us on Facebook

Flickr Images