AKNEUS PROBLÉMÁS BŐR CSOMAG

péntek, január 31, 2014


   A tavalyi évben kaptam egy lehetőséget arra, hogy megismerkedjek közelebbről azon Akneus termékekkel, melyet problémás bőrűeknek fejlesztettek ki. Örültem a felkérésnek, hiszen a bőrömmel napi szintű csatát vívok, így minden újdonságot értékelek, ami segíthet a gyógyulásban. Hosszasan vártam, hogy megírjam a véleményemet Nektek, hiszen nem szeretek hirtelen felindulásból írni egy termékről. De ma eljött az idő :)
Az Akneus bőrradír 200 ml-es kiszerelésű, normál és mitesszeres bőrre. Innen.
Erős tisztító hatása van a radírnak, amiben nem csonthéjas a 'felszínkoptató', hanem puha kis gömböcök. Rendkívül érzékeny a bőröm, ezért anno Reni (kozmetikusom) eltiltott minden olyan radírtól, amiben kemény, bőrsértő anyag távolítja el a hámsejteket. A szemkörnyéket elkerülve 1-2 percig masszírozgattam a radírt a nedves bőrömön, majd pedig langyos vízzel leöblítettem. Nagyon puha, egységes bőrfelszínt kaptam és utána olyan érzésem volt, mintha egy enyhe védőréteg került volna a bőrfelszínre, aminek nagyon finom viaszos a tapintása.

A termék szalicilsavat tartalmaz és sérült bőrön ilyenkor nem szabad alkalmazni. Előfordult azonban, hogy én elfeledkeztem erről az utasításról és mégis radíroztam: enyhe -nem fájó- csípő érzést véltem felfedezni ilyenkor, de gyorsan le is mostam, ami után ez a kellemetlen érzés meg is szűnt. Gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, antibakteriális és sebgyógyító gyógynövényekkel, vitaminokkal van dúsítva a radír, amit a nyakamra és a dekoltázsomra is le szoktam vinni.  A mai napig - heti 1-2 alkalom- rendszeresen használnom! 
Akneus gél pattanásos bőrre 30 ml-es kiszerelésben. Innen.
A gél formátum előnye, hogy sokkal gyorsabban felszívódik a bőrbe és ez esetben ez nagyon hasznos, hiszen a gél fő feladata a sejtek gyors regenerálása. A búzacsíra, kakukkfű és a kamilla adja azt a plusz erőt, amivel ha napi 3-4 alkalommal kezeled a pattanásokat, pár napon belül jelentős változást vélhetsz felfedezni az arcodon. Én általában este arctisztítás után szoktam a pattikat vékonyan bekenni, és már ez a napi egy kezelés is látványos volt számomra. 

Az utóbbi időben még erősebb hatásra van szükségem, így a gélt bedobtam a táskámba és a munkahelyi szünetekben is átkenem az arcom. Nem fénylik, nem csillog, gyorsan felszívódik, így semmilyen kellemetlenséget nem okoz. Hidratál, vitaminizál és a gyulladáscsökkentő hatás miatt meggátolja, hogy a pattanásos bőr elfertőződjön. Észrevettem, hogy sokszor nálam ezmiatt jelent meg egy területen több patti, így nagyon figyelek a bőrfertőtlenítésre. 


Akneus bőrbarát tisztító sószappan 200 g. Innen.
Őszintén megmondom fenntartásaim voltak ezzel a sótömbbel kapcsolatban; elképzelni sem tudtam miként fogom ezt az arcomra tenni. Az utasítás alapján sikerrel jártam és ez a termék számomra várakozáson felüli volt. Ilyen sótömböket utoljára a Parajdi Sóbarlangban nézegettem hosszú nyarakon át, nem gondoltam volna, hogy egyszer ez segíthet a szép bőr kialakításban. :)

A tömböt meleg víz alá tettem és éreztem, hogy finoman elkezd "olvadozni". Ezután a tömbbel óvatosan átkentem az arcomat és vártam. :P A várakozás alatt enyhe csípő érzést éreztem - dolgozott a só, kezdte összehúzni a sebes bőrfelületet. Pár perc elteltével a folyékony só, vékony sóréteggé szilárdult és mikor megnyaltam a szám szélét éreztem a só ízét. Mikor meguntam a várakozást, langyos vízzel lemostam, majd után szoktam átkenni a géllel a gyulladt részeket. Ez a kombináció nagyon bevált. A só extrém puhává varázsolta a bőrömet, pedig erre egyáltalán nem számítottam. Alkalmazható a test egyéb területein is; én a nyakra és a dekoltázsra szoktam még levinni. Alig fogy belőle, így szerintem ez évekig elegendő lesz. :)A termékek külcsínye nem utal high-end termékre ez tény, de ettől függetlenül a beltartalom nekem segít és látom, hogy tényleg használ. A sószappan lett a kedvencem a háromból, és igyekszem mindennap ezzel kezdeni a napot. Természetesen a pattanásos bőr meggyógyulása nagyon sok külső és belső folyamat összhangja, aminek a kialakítása nálam sajnos nem egy tankönyvi eset. 

Igyekszem olyan termékeket összeválogatni a napi arcápolási rutinba, amiben sok gyógynövény és vitaminos készítmény van. Van, amikor ez elég, van mikor nem, de próbálgatok, tesztelgetek és a kísérletekből próbálom megtartani azt a terméket, ami a legjobban bevált. :)


Próbáltatok már Akneus terméket?
Mit használtok a pattanásos bőrre?

| Akneus

You Might Also Like

0 hozzászólás

Köszönöm a véleményed!

Like us on Facebook

Flickr Images