ARTDECO VS. GOLDEN ROSE KÖRÖMLAKK | PASZTELL PÁRBAJ

csütörtök, március 27, 2014

    Ritkán alakul úgy, hogy egy színből hirtelen kettő is nálam terem; ekkor jön a bőség zavara. Két nagyon hasonló, pasztell lila körömlakkról lesz ma szó, ahol is az Artdeco darab a Pixibox-szal érkezett hozzám, a másik pedig a Golden Rose lilája, amit a Nailland-es kirándulásom során vásároltam. Úgy gondoltam, hogy párbajra bocsájtom őket, nézzük meg melyik szebb, jobb, de sajnos a győzelem nagyon hamar biztos lett az egyik fél számára. 


Mindkét márka termékei nagyon-nagyon tetszenek és bár a Golden Rose-tól ez az első saját darabom, azért volt lehetőségem megcsodálni a kínálatot elég közelről. Mielőtt azonban rátérnénk a lakkokra szeretném megmutatni Nektek az én hőn szeretett Barry M 2 in 1 lakkomat, ami egyszerre alaplakk és fedőlakk is. Szeretem a praktikus megoldásokat, így örültem, hogy egy lakk megoldja a lakkozási alap problémáimat. Csak jókat mondhatok erről a termékről, tartós és remek a fénye is; még szebbé teszi a lakkokat a körmömön. Ára: 1,590 Ft


Elsőként nézzük az Artdeco Ceramic Nail Lacquer darabját 126-os színben. Ez tehát egy kerámiás körömlakk, ami azt jelenti, hogy szabadalmaztatott nanoszemcséket tartalmaz, amik segítik, hogy a lakk tartósabb és magasabb fényű legyen. Mindkét tulajdonságot meg tudom erősíteni, ugyanis jelenleg 5 napja viselem ezt a lakkot kivételesen fedőlakk nélkül és töretlenül fényes, a tartóssága sem rossz, de természetesen a víz már azért kikezdi a széleket. 

A lakkban lévő poliészter gyanta miatt nagyon gyorsan megszáradnak a rétegek és nem vesztik el az eredeti színüket, azaz idővel a színtónus nem csökken. Mélyebb, kissé szürkébe hajló színe van és a lakk textúrája sűrű, vastag fedést ad. A kenőfej precízre vágott és könnyen használható. Kifejezetten sok anyagot vesz fel a fej, így nekem ügyesen kellett brillírozni, de összességében azt mondhatom, hogy nagyon tetszik ez a lakk. Eredeti ára: 2,390 Ft (most éppen akciós, itt)Következzen a Golden Rose Rich Color Nail Lacquer darabja 102-es színben. Nagyon megtetszett ennek a lakknak a színe! Ez a világosabb pasztell lila azonnal megragadta a tekintetem a milliónyi lakk közül és nem sokat teketóriáztam, hogy jöjjön velem vagy maradjon szépen a helyén. Azonban bárhogy is szeretném pozitívan folytatni a lakkról alkotott véleményemet, sajnos a kinyitás után következik egy óriási arcon csapás: a kenőfej. Én még ennyire csúnya kenőfejet életemben nem láttam, és nem hinném, hogy ez lenne az a különleges maxi brush, ami könnyű kenést biztosít. A lehető legközelebbről próbáltam megörökíteni ezt a fekete bárányt; ahogy a képen is látható teljesen különböző szálméretekkel van megáldva: hol rövidebb, hol hosszabb szálak vannak egymás mellett. Egyszóval használhatatlan! Szomorú vagyok, hogy ez a hiba pont a nálam vásárolt lakknál derült ki, mert így ezzel lakkozni lehetetlenség.

De hogy minden rosszban legyen valami jó is, az Artdeco kenőfejével végül elkészítettem egy gyors lakkozást. A lakk állaga lazább, mint az Artdeco-é nem túl sűrű a termék, így az könnyen felkenhető a körmökre. Tartóssága közepes és ez a darab is gyorsan szárad. A színpárbajt ez a lakk nyeri nálam, mert kellemesebb és tavasziasabb ill. szimpatikusabb ez a könnyebb állag, de a kenőfej miatt mégis a párbaj abszolút vesztese. :( Nagy kár érte! Ára: 590 FtEttől függetlenül használni természetesen fogom, csak egy kicsit trükközve, hiszen nagyon tetszik a színe és azért nálam ennél nagyobb tragédiának kell történnie, hogy egy termékről végleg levegyem a kezem. :P Szó szerint...értitek :)

Tanulság tehát, hogy minden körömlakk vásárlás előtt ellenőrizzétek le a kenőfejet. Én ezt akkor nem tettem; most már késő bánat. :( :)Mit gondoltok a lakkokról? Melyik tetszik jobban?
Volt már hasonló kenőfejes problémád?

You Might Also Like

4 hozzászólás

  1. A GR jobban tetszik, mert világosabb, az Artdeco nagyon sötét nálam :o A GR ecsete elég gáz, bár ez legyen a legnagyobb probléma egy lakkal, én azt mondom :) esetleg megvagdoshatnád, egy próbát megér vagy egy már kiürült lakk ecsete is jó megoldás lehet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A mostani hangulatomhoz valóban jobban illik a világos lila. A vagdosást próbáltam és reménytelen, még rosszabb lett, de természetesen izzítok egy másik ecsetet és így már minden jó lesz :)

      Törlés

Köszönöm a véleményed!

Like us on Facebook

Flickr Images