CATRICE & MAYBELLINE | FOLYÉKONY TUS - TESZT

csütörtök, július 17, 2014

     A folyékony tusok viszonylag újdonságnak számítanak nálam, hiszen én a szemfesték + víz kombinációt ill. a géles verziót kedvelem a legjobban. Az utóbbi időben két tust is kipróbáltam és sajnos egyikről sem tudom egyértelműen azt mondani, hogy imádom, de azt sem, hogy utálom. Valahogy a kettő között állok velük, ami kár, mert azt hittem gyöngyszemekre bukkantam. Képek és részletesebb vélemény: alább.


Catrice Liquid Liner - 010 Dating Joe Black: A Müllerben vettem ezt a fekete tust, ami a kézteszt alapján azonnal megtetszett. Csodás mély fekete színe van és a tus fejével remek vonalakat lehet húzni, de sajnos precizitásban nem egy bajnok. Tudok tusvonalat készíteni. Tudok tökéletes tusvonalat készíteni, ellenben egyszerűen képtelen voltam ezzel a tussal extra éles vonalat húzni a mozgó szemhéjamon. Próbáltam kifeszítve, próbáltam minden lehetséges pozícióból, de a vonal tele van huppanóval és az éles vonalaktól rettentően messze áll az egész. Ez elég frusztráló. Az állaga rendben van: selymes, könnyen kenhető, jól szabályozható a fekete folyadék mennyisége, nem szárad meg túl gyorsan, szépen lehet korrigálni és a tus fej is kézre áll, de a huplik miatt nem lett a kedvencem. Azért nem adom fel egy könnyen, mert a szín és a formula nagyon jó, csak hát...
10/7 pontMaybelline Master Precise liquid eyeliner - Jungle green: A színnek nagyon megörültem, hiszen különleges ez a smaragdba hajló zöld. Nekem nagyon tetszik a szememen is, mert remekül feldobja; tényleg jól áll. A tus feje szivacsos, hosszú és masszívnak tűnő. A tus állaga nagyon jó, már amikor jön a tusfejből valami. Az első problémám ugyanis, hogy a hosszú tusfej elvékonyodó végéből úgy kell 3 perc után kiszenvedni a színt. 
Teljesen elhajlik a tusfej csúcsa és huss, oda is lett a precizitás lehetősége. A csúcsból nem jön a szín, csak egy intenzív rázogatás után jön újra valami folyadék. A hosszú fej szerencsére lehetővé teszi, hogy a fej közepével húzzuk a vonalat és így el lehet készíteni a tusvonalat. Ne adj isten ez nem sikerül 2-3 vonásból és egy kicsit építeni/korrigálni akarjuk a színt és a vonalat - és most jön a második problémám - az első használatnál a szivacsos fej leszedte az előzőleg húzott vonalat! Én majdnem olyat tettem, amit eddig még soha, mérgemben majdnem eldobtam a terméket. Betudtam ezt annak, hogy lassú vagyok és gyorsabban csináljam a tusvonalat, így alább látható egy elfogadható végeredmény. Na de azért 50 mp alatt nem biztos, hogy minden alkalommal jól teljesítek... A tus egyébként pedig jól kézre áll, a hosszú fej is kifejezetten kényelmes, de ez a leszedősdi nem tetszett, főleg, hogy ez több alkalommal is előfordult. 
10/5 pontÍgy állok tehát ezzel a két tussal és ahogy a legelején is írtam, vannak pozitív tulajdonságaik is a termékeknek, de összességében egyik sem tökéletes számomra. Elvagyok velük, de nem lettek életem termékei. Egyik sem vízálló, úgyhogy ha felmérgesítenek a használat közben, legalább könnyen eltávolíthatók.

Próbáltátok már valamelyiket? Mik a tapasztalatok?

You Might Also Like

6 hozzászólás

 1. A feketének durván szénfekete színe van, ez nagyon tetszik benne! Oh és csodás tusvonalat tudsz húzni! :)

  VálaszTörlés
 2. A fekete tusvonalat nagyon tetszik, szép a színe és maga a vonal is nagyon profi :D

  VálaszTörlés
 3. A fekete valami gyönyörű és szerintem hibátlan :)

  VálaszTörlés
 4. Jaj nekem a zöld színe annyira tetszik!! Kár, hogy annyira nem csúcs a minősége :/

  VálaszTörlés
 5. Uh, szerintem mindkettő isteni!

  VálaszTörlés
 6. Csodás színe van a másodiknak!

  VálaszTörlés

Köszönöm a véleményed!

Like us on Facebook

Flickr Images