LICORICE - PROFI ÖKODESIGN ÉKSZEREK

hétfő, július 14, 2014

   Örömmel írom ezeket a sorokat, hiszen hosszú hallgatás után, a projekten belüli projektem, a GLAMPRO. ma egy új résszel bővül. Ezek a videók nagyon különlegesek számomra, hiszen ilyenkor szépségriporterként egy olyan témát mutathatok be Nektek, ami engem igazán lázba hoz. A legújabb részben egy különleges pécsi alkotóműhelyben vendégeskedtem, ahol egyedi ökodesign ékszereket készítenek bicikli gumibelsőből. Igen, tényleg azt írtam, hogy bicikli gumibelsőből :) Csodás darabok születnek az alkotók kezei alatt, melyek ezután sok fele eljutnak a világba; ma körbenézhetünk a Licorice Upcycology Showroomba, mely üzletük nem is olyan régen nyílt meg Pécsett, a Ferencesek utcájában.
Megőrülök a kreatív tevékenységekért és sokszor komolyan szájtátva tudok nézni egy-egy alkotási folyamatot. A Licorice-os Lányok, Buba és Szaffi - a Licorice alapítói - az újrahasznosítás szellemében élnek és alkotnak, nap, mint nap, mely számomra olyan erővel bírt, hogy erős késztetést éreztem bemutatásukra. Az itt látható ékszerek megszólalásig hasonlítanak egy bőr ékszerre, de ahogy minden darab a webshopban, ez is gumiból van. Őrület, nem? Számomra az a legérdekesebb az egészben, hogy a legtöbbünk észre sem veszi mennyi lehetőség rejlik az előttünk heverő elhasználódó, elromló dolgokban és vannak azok az egyedi látásmódú emberek, akik a számunkra szemétnek hitt elemekből egy új és hasznos dolgot tudnak életre hívni. Ma még a bicikli része az a gumibelső, holnap már a színházi öltözékemet díszíti az a kiegészítő, amit alkottak belőle. Ez a körforgás nagyon csábító számomra és a képek is bizonyítják, hogy csak a képzelet szabhat határt az alkotásnak.

Többszörösen is különleges volt ez a videó számomra; nemcsak, mert Pécsre - álmaim városába térhettem vissza egy kis időre, de úgy érzem egy gyöngyszemre bukkantam a rengetegben. Egy olyan alkotói körre, akiknek sokkal nagyobb figyelem kéne a mindennapokban. Úgy éreztem tennem kell azért, hogy munkájukat minél több ember megismerhesse és bízom abban, hogy elég nyitott lesz a közönségem a látottak/olvasottak befogadásra. Csodás nyári napon forgattunk Dáviddal - ahol egy kis napszúrást is sikerült szereznem - és megismerhettem olyan remek, értékes embereket, akik a háttérben dolgoznak egy élhetőbb világért, úgy, hogy mi semmit sem tudunk róluk. Ideje, tehát megtudni kik ők és mit csinálnak! Ébresztő! :)Tíz percebe nem fér bele túl sok minden, de mi igyekeztünk a Licorice esszenciáját elértek tárni eme videóval. Sok mindenről beszélgetünk: az újrahasznosítással készült ékszerek fogadtatásáról, a közönség reakcióiról, mikor megtudják, hogy az ékszer bicikli gumibelsőből készült, honnan jön az inspiráció, melyek a legkedveltebb termékek stb... azt hiszem itt az idő megnézni a videót, ahol mindannyian Licorice ékszereket viselünk - én is. 

LINK: https://www.youtube.com/watch?v=QAiAwdvlWekMit gondoltok a videóról? Érdekesnek találtátok a hallottakat?
Szoktatok foglalkozni az újrahasznosítással a mindennapjaitokban?
| Licorice
| GLAMPRO. első része

You Might Also Like

0 hozzászólás

Köszönöm a véleményed!

Like us on Facebook

Flickr Images