ÚJ BEAUTY FÓRUM

kedd, november 11, 2014

   Most vettem részt harmadszor Beauty Fórum rendezvényen, úgyhogy már nevezhetem magam rutinos látogatónak. Az idei azonban kicsit más volt, mint amit eddig megszoktam - elsőre nagyon szokatlannak találtam ezt az új típust és ha csak a lakossági részt mentem volna megnézni, bizony óriási nagy csalódottsággal tértem volna haza úgy kb. 5 perc után. De ne rohanjunk ennyire előre. Új Beauty Fórum a cikk címe - szóval, mit jelent ez a valóságban?


Az elmúlt években a Fórum egy nagy családként, vegyesen helyezte el a kiállítókat a Syma csarnokban azaz a különböző márka variációk mellett, megtalálható volt egy cég lakossági felhasználásra szánt terméke a professzionális mellett. De ne csak kozmetikai cégeket képzeljünk most el, hanem gondoljunk a hajápolásra, a sminktermékekre, vagy egyéb terület termékeire (testfesték, önbarnító termékek stb.) Ennek a vegyes felvágottnak megvoltak az előnyei - hiszen az ember lánya láthatott olyat is, amit egy drogéria polcán sosem fog és lehetősége volt megkérdezni, megtapintani, kipróbálni, egyáltalán csak úgy tudomást szerezni olyan termékekről, melyek abszolút az újdonság erejével robbantak be a tudatába - és persze a hátrányai is, amit leginkább a kiállítók éreztek meg a bőrükön - én voltam kiállító Kolozsváron, tudom milyen hatszázhetvenhétszer elmondani ugyanazt, elmagyarázni ugyanazt és a végeredmény még így sem biztos, hogy sikeres kimenetelű.

Ebben az évben egy új rendszer került kialakításra. A lényege az volt, hogy a "szakma részére elérhető termékeket" szó szerint külön választották a lakossági felhasználásra szánt termékektől, így a profi arcápolót csak a szakember tudta megvásárolni, mi nem. Miért kellett egy ilyen határt húzni a korábban sokszínűségéről ismert Beauty Fórumnál? Az okokat elsőre én sem futtattam végig az agyamon, de Balla Ágnes ügyvezetővel beszélgetvén minden tiszta lett. Egy lelkes vásárló eljön és tudatlanul megvesz egy krémet, aminek mondjuk jól néz ki a csomagolása, jó az illata - hm, tegyük fel ez jó lesz neki. Hazamegy, kipróbálja egyszer-kétszer, nem hat, - így hát nem is jó ez a termék, jön a végső konklúzió. Ezzel az egy mondattal összegezhető sok vevő hozzáállása az egész vásárláshoz, bőrápoláshoz. A tudatos kettéválasztásnak tehát egyrészt az az oka, hogy ha már kenünk valamit a fejünkre és egyébként nem vagyunk tisztában a paramétereinkkel, akkor bízzuk a megoldás megkeresését egy tanult, tapasztalt hozzáértőre, ne csak bele a vakvilágba vásároljunk. Ezzel védi magát is a szépségápolás, mint szakma és így talán idővel visszaállítható az a felhígult egyensúly, ami az utóbbi években igen drasztikus irányba ment el. Elsősorban az internet és valahol a blogok is közre játszanak ebben, úgy érzem. 

Néhány szó a személyes benyomásaimról. A fórum forgataga nagyon szórakoztató, látványos és semmihez sem fogható, mégis, ha nem lett volna lehetőségem vendégként bejárni a fórum minden kis apró sarkát és csak a lakossági részbe jutok el a belépőmmel, nagyon csalódott lettem volna a kínálattól. Új dolog, első új típusú szerevezés, így persze idő kell, míg kiforrja magát a dolog és természetesen, hogy minél több cég is megjelenjen a lakossági részen. Aki először járt itt, bizonyára nem hiányolt semmit, de nekem sok minden hiányzott volna a sajtó jegy nélkül. Idén már sminkiskolákkal is találkoztam és a szokásos nagy kiállítók mellett, szalonok lehetőségeit is ki lehetett próbálni. A színpad is jóval frekventáltabb kialakítást kapott, végre igazi központi szerepet töltött be. A színpad szakmai programja gazdag volt és a szokásos versenyek (smink, testfestés) mellett, ami nekem kiemelten tetszett, hogy a kiállítók sokkal nyitottabban kezelték a közönséget. Odaléptek hozzánk, megkérdezték a mi igényeinket, érdeklődésünket, nem csak a kezünkbe nyomtak egy szóróanyagot. Más volt a hozzánk állás!

Köszönöm a kedves meghívót a Star Networknek és a Beauty Trendnek! Örültem, hogy a kiállítók között találkoztam a CsillámVilággal is. Az élményeimet egy pici videóban is összefoglaltam, itt. Ellátogattatok az őszi rendezvényre? Mik voltak a benyomások?

You Might Also Like

4 hozzászólás

 1. Ó, én pont vasárnap mentem, elkerültük egymást :(
  Először voltam ilyen kiállításon, a lakossági részen futottam bele olyan kiállítóba, aki majdhogynem elküldött a vitrintől, mert ők annyira exkluzívak és drágák...az ő hozzáállásukat nem tudtam megérteni...
  Vasárnap már nem is nézték egyébként a karszalagokat a lakossági-szakmai átjáróban :D
  Pusza: Reni
  Pusza: Reni

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnálom, hogy elkerültük egymást és sajnálattal hallom, hogy ilyen hozzáállást kaptál. Nekem nagyon pozitív volt a benyomásom, bár lehet, hogy akkor még szombaton délelőtt mindenki frissen, kedvesen állt hozzá az emberkékhez. :)

   Tényleg teljes volt az átjárás??? WOW, hát ezt nem gondoltam volna... :D

   Törlés
 2. Én még sosem voltam Beauty fórumon, sajnos messze van Budapest (ezt Neked nem kell magyaráznom), és azért a költségi vonzata sem elhanyagolható a feljutásnak. Egyelőre még nem érzem azt, hogy ez nekem megérné, úgyhogy ebben a hónapban inkább egy könyvbemutatóra megyek fel Budapestre :) Viszont jó, hogy legalább így részt vehettem rajta, de egyáltalán nem bánom, hogy ki kellett hagynom. Az űrt betöltötted nekem ezzel a videóval és bejegyzéssel :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ne is mond, már egy oda -vissza vonatjegy is szemtelenül drága...
   Örülök, hogyha betöltöttem vele az űrt - ez nagyon édes volt :)

   Törlés

Köszönöm a véleményed!

Like us on Facebook

Flickr Images