GYÖRGYTEA - AZ EGÉSZSÉG ÖRZŐJE

szerda, január 21, 2015

      Első napjaimat töltöttem Budapesten és a Közvágóhídnál vártam 20 percig a jeges szélben az 1-es villamost. Úgy felfáztam utána, hogy örültem, hogy képes voltam  kikelni az ágyból a hét többi napján. Mivel a fogműtéteim miatt 3 antibiotikum kúrán is túl voltam nagyon rövid időn belül, nem mertem kockáztatni több gyógyszer beszedését - nyilván egyszerűbb lett volna, de nem! - így aktív gyógyteázásba kezdtem. Gyuri bácsi teáját, már a gyógyulás végén kóstoltam meg először és ez nem is kapcsolódott szorosan a felfázáshoz, egyszerűen a tesómnak vittem haza egy adagot a Gyuri bácsiéktől; akkor kóstoltam először az egészség védőjét.

Kiskorom óta vonzódtam a gyógynövényekhez, anyukám minden közelünkben elérhető könyvet megvette erről nekem és igazi mágiának tartottam, hogy mindenféle növény összekeverésével létre lehet hozni egy olyan elixírt, ami képes meggyógyítani. Ma sem gondolom ezt a mondatot másképp, most is ugyanúgy hiszek ebben a dologban és egyszer egy gyógynövényekkel teli mezőn lesz a házam is! Pont :)

De nem akarok az álmaimba jobban belemenni, így lényeg a lényegben, hogy a testvérem számára vittem haza egy nagy szatyornyi Györgyteát és mindenképpen ajánlotta, hogy kóstoljam meg, jót fog tenni! Nagyon nem kellett kéretni, le is főztem egy adaggal magamnak és igazán jól esett. Édesítők nélkül iszom a teát már jó ideje, megszoktam, nincs vele gond. A munkatársaimmal is együtt szoktunk teázni reggelente - ők is édesítő nélkül isszák - és folyamatosan ajánljuk egymásnak a teákat; igazi kulturális program ez.

Ez a típusú tea nem felfázásra van, javasolt evés előtt fogyasztani a reggeli órákban. A tea neve már elárulja, hogy mire is jó ez a keverék, amit egész évben iszogathatunk: "galagonya a szív- és érrendszer munkáját segíti, a citromfű nyugtat, a málna a csontokat védi. A szurokfű a nyirokrendszert támogatja, a kakukkfű immunrendszerünk működését serkenti, vérképző, emésztést segítő. A többi növénynek is fontos szerepe van: a májműködésben, a vesekő megelőzésében, a vérnyomás normalizálásában. " (forrás: gyorgytea.hu) 

A tea íze sem nem kiemelkedően jó, se nem kiemelkedően rossz, aki gyakran iszik gyógyteát teljesen átlagosnak, abszolút ihatónak fogja gondolni. Nyilván rendszeres fogyasztása szükséges, hogy a kívánt hatást elérjük, így én mihamarabb szeretném a saját kis készletemet megvásárolni Gyuri bácsitól, mert hiszek benne. Hiszek neki! Hiszek a tudásában, a jókívánságaiban és mindemellett a természet határtalan erejében.
A bükki füvesemberről már korábban is hallottam, bár egészen addig nem néztem utána a történetnek, míg a kezembe nem került ez a képen látható kis kiadvány. Mindent elolvastam benne és már nyúltam is a gépért, hogy bepötyögjem www.gyorgytea.hu 

Helyileg Budapesten, a Bank utca 4.- ben találhatjátok meg a rendkívül csinos és letisztult stílusú Györgytea üzletet; egyébként terveink között szerepel a testvéremmel, hogy a nyáron személyesen is találkozunk Gyuri Bácsival. Legyen így! :)

Ti szoktatok gyógyteázni?

You Might Also Like

5 hozzászólás

 1. Én viszonylag rendszeresen nyúlok a gyógyteákhoz. Valahogy szívesebben fogyasztom ezeket, mint a különböző gyógyszereket. Amúgy is szeretek teázni, így nem is kérdés ez :) Gyuri Bácsi teáihoz is volt már szerencsém a hajhullásom miatt kezdtem inni, és hát nem tudom, azt hiszem bevált, de már nem most volt ez :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor már Neked is segített....jó ezt olvasni! Ha tehetem én is mindig teázok, már rosszul vagyok a gyógyszerektől. :(

   Törlés
 2. Nagyon szeretem Gyuri bácsit, tavaly voltam előadásán, a tudása óriása, a jelleme tündéri, mindenkinek szívesen segít és nagyon érti a dolgát :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szerencsés vagy!! :) Bízom benne, hogy idén mi is találkozhatunk vele személyesen! :)

   Törlés
 3. Bizony, én is imádom a gyógynövényeket!! Jó ideje nem eszek már semmilyen gyógyszert, mindent gyógynövényekkel, vitaminokkal kezelek és jelentem, makkegészséges vagyok! :) Tényleg igaz, hogy fűben-fában orvosság van, csak utána kell járni, mi mire jó, mert ezt sajnos nem reklámozzák agyon, mnt a mindenféle gyógyszereket :(

  VálaszTörlés

Köszönöm a véleményed!

Like us on Facebook

Flickr Images