LA ROCHE- POSAY - LIPIKAR BAUME AP+

szerda, március 18, 2015

    Helló, itt a megmentőm! El sem hiszem, hogy hónapokig ácsorgott csak a polcomon, szépen kivárva a sorát, hogy majd ő lesz a következő testápoló, amit használni fogok. Ha tudtam volna... A La Roche-Posay eme terméke extrém száraz bőrre való; nos az én lábszáraim pontosan ebbe a kategóriába sorolandók. :)


Kellemes gyógyszertári illat lengi be a terméket, ami irtó gyorsan beszívódik a bőrbe és ahogy már megszokhattuk a LRP-tól, nincs ragacsos utózönge! Na, ezek a tények már magukban is jók, főleg, hogy valóban segít a bőrömön és ugyan enyhe, de mégis látható a javulás. Valószínűleg, hogy az egyik fő tényező a fürdővíz, ami ezt az állandó szárazságot előidézi, merthogy nálunk a víz már kb. emberi fogyasztásra nem is alkalmas, annyira klóros vagy éppen dohszagú. Ezt a külső tényezőt nehezen tudom kikerülni. Tény, hogy nincs meg a napi 2 liter vízfogyasztásom sem, mert sokszor azt sem tudom milyen színű bugyi van rajtam, nehogy ittam-e eleget? Szomorú, de jelenleg itt tartok.

A terméken az alábbi infók vannak feltüntetve: súlyosan száraz bőrre lett kifejlesztve a testápoló, érzékeny, nagyon száraz, irritált és viszketésre hajlamos bőrre használandó. Továbbá megbirkózik az allergiára és atópiára hajlamos bőrrel is. Most itt jönne egy olyan szövegrészlet, amit a tartalmi pontossága miatt egy az egyben bemásolok Nektek, nehogy kihagyjak belőle egyetlen fontos részt se. "A La Roche-Posay kutatásai kimutatták, hogy az atópiás bőr tartós enyhüléséhez nem elég szimplán a bőr védelmi rendszerét visszaállítani. Ehhez a mikrobiom, azaz a bőr felszínén fellelhető mikroorganizmusok egyensúlyának helyreállítása szükséges. Amennyiben ez kiegyensúlyozatlan marad, a bőr súlyos szárazsága, irritációja és viszketése visszatérő jelenségek lesznek, a bőr védelmi rendszerének visszaállítása ellenére is. A Lipikar BAUME AP + Aqua Posae Filiformis-szal, az atpiára hajlamos bőr két meghatározó tényezőére ható, új, exluzív szabadalmazott aktív hatóanyaggal: helyreállítja és stabilizálja a mikrobiom egyensúlyát. Visszaadja és megőrzi a bőr védelmi rendszerét. Mindez a Niacinamide-al és Shea vajjal koncentrált formulában, mely kizárólag a hatékonyságuk és toleranciájuk alapján kiválasztott legszükségesebb összetevőkből lett kifejlesztve. "

Na ennyit, a száraz tényekről. Borzalmas szóvicc, össze kéne szednem magam. :) Szóval, komolyra fordítva, kedvelem ezt a testápolót és próbálom felfogni a hatásmechanizmust, amivel dolgozik. Anno az egyetemen az élettan kurzusok alatt szinte mindent megtanultam a bőrről és hamar átjött, hogy ő külön életet él; a működése egészen egyedi módon alakul, úgyhogy jobban járunk, ha figyelünk a jelzéseire és lehetőségeink szerint minden jót megadunk számára.

Próbáltátok már ezt a testápolót?

You Might Also Like

0 hozzászólás

Köszönöm a véleményed!

Like us on Facebook

Flickr Images