AVON NUTRA EFFECTS KRÉMEK

szerda, április 22, 2015

   Nagyon régen volt már, mikor én az Avonból nem csak körömlakkot vagy szempillaspirált rendeltem. Összességében mindig is azt éreztem, nekem még nincsen szükségem a katalógusban látott arckrémekre, főleg a korhatáros krémek riasztottak el. :P Jó hír, hogy a mai arckrémek nem korhatárosak és meg vannak pakolva természetben előforduló összetevőkkel, amit az érzékeny bőrűek is bátran használhatnak!


Ezekben az új bőrápoló készítményekben felfedezhetjük a chia-, a papagájvirág- vagy éppen a gránátalmamag kivonatot. Míg az utóbbi mond számomra bármit is, az első kettőről abszolút fogalmam sem volt. A Chia egy ehető mag, aminek hétköznapibb neve az azték zsálya; Mexikóban és Délkelet Ázsiában honos növény. Fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, energetizáló és a gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Elég sok pozitív tulajdonsága van, mint például a folyadékfelvevő képessége: képes a saját súlyának 12-14-szeresét felvenni, benntartani a vizet, így a bőrünk látványosan megváltozik, ha ezt fogyasztjuk, vagy éppen olyan kozmetikumot használunk, amiben ez megtalálható. Stabilizálja a zsíros és repedezett bőrt, plusz megelőzi a pattanások, pirosodás vagy éppen a sebek kialakulását. Mennyi szupernövény van még, amikről nem tudunk?!

Én három krémet teszteltem le az elmúlt időben: egy mattító krémet, egy nappali krémet és egy éjszakait. Azt mindegyiknél éreztem, hogy a fehér krém közepesen vastag, viszonylag gyorsan felszívódó. Egy vékonyabb filmréteget éreztem a felkenés után olyan 5-10 perccel is még, majd ez az érzet fokozatosan megszűnt. Nem kell túl sokat használni belőle, már egy kis mennyiséggel is könnyen ápolhatjuk az arcbőrünket, amit én rendszerint kiegészítek a nyakam területével is. A termékeknek van illata, de nem túl intenzív, néha inkább gyógyszertári krém illatot érzek, ami engem valamiért nagyon vonz. :) Jellemzően inkább Avon krém illatnak mondanám.

A Balance krémet használom a hétköznapok során, hiszen zsíros bőrtípusú vagyok, így jó, ha van a sminkem alatt egy olyan termék, ami kordában tartja a helyzetem. Merthogy csodásan lehet rá sminkelni! Nagyon szép alapot ad, és látványos, hogy mennyire nem fénylik az arcom. A krémben, ahogy a neve is utal rá, a mattító összetevők ezerrel azon dolgoznak, hogy csökkentsék a faggyútermelést, mindamellett, hogy a hidratálás működjön és segítsék a chai mag hatóanyagainak könnyebb felszívódását. 

A Radiance termékcsaládból a nappali krém SPF 20-al a sminkmentes, laza hétvégék terméke, amikor egy alapos arctisztítás után azt érzem, hogy kéne egy kis ápolás az arcom részére. De csak egy kicsi. Itt a papagájvirág -magkivonat lép színre, ami a bőrtónus korrekcióben jeleskedik és helyreállítja az arcbőr színének fényét és ragyogását. Erre a ragyogásra szükségem is van, hiszen a normális alvásidő számomra egy utópisztikus fogalom immár, így bizony kell az az optikai tuning. Ennek a termékcsaládnak az éjszakai verziója az én legfőbb barátom, mert ő és az alvás elég jó végeredményt tud adni reggelre. Itt talán hosszabban érzem az utóhatásként megjelenő filmréteget, de az nagyrészt a párnámon landol, így túl nagy kellemetlenséget nem okoz. Kellemes illata van és nagyon puha bőrrel ébredek reggel.

Infóim szerint a Nutra Effects termékcsalád bővülni fog a jövőben még több termékkel is, így aki érdeklődik ezek iránt a termékek iránt, érdemes figyelnie a katalógusokat. A fent bemutatott termékek mindegyike 1,599 ft-ba kerül, a kiszerelésük 50 ml.

Ismeritek, netán próbáltátok már ezeket az új Avon termékeket?


You Might Also Like

0 hozzászólás

Köszönöm a véleményed!

Like us on Facebook

Flickr Images