TANITY - UV MENTES BARNULÁS - I. rész

szerda, május 13, 2015

    A mai cikkel egy 3 plusz 1 részes mini sorozat indul, amiben elmesélem Nektek is az UV mentes barnítással kapcsolatos tapasztalataimat. Aki látott már rólam egy fotót korábban tudhatja, hogy a barna bőr nem az erősségem, sőt. Életemben egy alakommal sikerült valóban lebarnulnom, de akkor 14 éves voltam és két hetet töltöttem a tenger mellett. Mivel ez a két paraméter nem hozható vissza, reménytelenül nézegettem a szép napbarna ismerőseimet - én is úgy viszont láttam volna magam egyszer egy kis egészséges színnel, legalább nyaranta. A szolárium részemről teljességgel kizárt, a Naptól pedig túl sok jóra nem számíthatok - így jött a képbe az UV mentes barnulás.Az UV mentes barnítást egy budapesti Tanity szalonban próbáltam ki először, majd viszonylag hamar, a második alkalmon is túlestem. Egyszerűen fantasztikus az eredmény, amit viszont látok magamon. Ti is láthatjátok a szembetűnő változás, hogy nézett ki a bőröm a kezelés előtt, majd utána 2 nappal. Az UV mentes barnítás egy kémiai folyamat eredménye,  amikor is egy speciális cukorszármazék (DHA - Dihydroxyactone) reakcióba lép a bőr felső rétegében található aminosavakkal, és ezáltal alakul ki a barna bőr. Tehát nem a szolicsőtől, nem a Naptól, hanem egy oldattól válunk biztonságosan barnává. Nekem ez a része nagyon szimpatikus volt, bár először el sem tudtam képzelni mit fogok viszont látni magamon. Egy kis sátorba beállva lettem lefújva ezzel a különleges oldattal, és a benne található kozmetikai bronzosítónak köszönhetően, már azonnal kaptam egy kis színt is. A valódi barnulás kialakulásához kb. 8 órára van szükség, így addig semmiképpen sem szabad, hogy víz érje a bőrt és valahogy meg kell oldani, hogy ne izzadj ez idő alatt - ez egy igazi kihívás az egyre melegedő mindennapokban! ;)

Az egész folyamat néhány perc volt, ami után belenéztem a tükörbe és nem akartam elhinni, amit látok. Barna voltam. Nem simán barna, hanem full barna. :D Rettentően éles volt a kontraszt elsőre és kissé el is akadt a szavam, hiszen így nem túl sűrűn láttam magam. Nem tudtam, hogy milyen lesz a "végeleges színem", de szerencsére a szigorú 8 óra után, mikor megtörtént az első zuhanyzás, előjött az tartós színem, ami egy nagyon kellemes, napbarnított barna szín volt. Remekül éreztem magam a bőrömben! Az első fürdéskor mossuk le magunkról a kozmetikai bronzosítót, amit én csak álcának hívok és onnantól kezdve már csak rajtunk múlik, mit teszünk meg a tartós barnaságért. A szín 7-10 napig marad meg, és ha eltelt ez az idő, egy alapos bőrradírozás után mehet is az újra barnítás.

A barnító oldalt a bőr 25 %-ába jut el, pontosan arra a területre, aminek a megújulási ciklusa 28 nap, így a barnulás idővel szépen elhalványul, majd megszűnik. A fújás egy porszívó szerű készülékkel és egy hozzá csatlakoztatható szórófejes pisztollyal történik. Érdemes sötét színű, bő szabású ruhába menni ezekre az alkalmakra, ugyanis a szűk ruházat ledörzsölheti a bronzosítót, amivel gátoljuk a terület barnaságának a kialakulását. Ne legyen rajtunk smink, parfüm, testápoló, bármilyen bőrápoló és a fújás előtt 48 órával ne gyantáztassunk. Életem egyik legizgalmasabb élménye volt 5 perc alatt hófehérből, barnává változni és azt gondolom a képek magukért beszélnek.


Sokkal jobban érzem magam így barnábban, jobban érzem magam a ruhákban, végre nem világít a fehér lábam, egyenletes barna színű az egész testem, egészségesebbnek néz ki a bőröm és még sorolhatnám estig azt a sok pozitív előnyét az UV mentes barnításnak, amit számomra adott ez a néhány alkalom. A következő cikkben megosztom Veletek hogyan lehet tartósabb a barnulásunk, mit tehetünk meg annak érdekében, hogy elnyújtsuk ezt a folyamatot. Addig is érdemes körbenézni a Tanity Szalon keresőben és ezen az oldalon többek között bővebb infót is találtok a DHA-ról.

Ti kipróbáltátok vagy kipróbálnátok az UV mentes barnítást?

Olvasd el a II. részt itt!
Olvasd el a III. részt itt!

You Might Also Like

3 hozzászólás

 1. Engem nagyon érdekel ez az UV mentes barnítás/barnulás dolog :) Mennyibe kerül egy alkalom? (Biztos én vagyok a béna, de a honlapon sehol sem találtam.)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nos, ez általában mindenütt változó. Az én infóm a 2.800 ft/alkalom

   Törlés
  2. Szia, én átnéztem ezt a szolonkeresőt, de örülnék, hogy ha te megírnád melyikben voltál, ha azt ajánlod. Így látatlanban nehéz a bizalom... :) Köszönöm, Lili

   Törlés

Köszönöm a véleményed!

Like us on Facebook

Flickr Images