NATURA SIBERICA HAJÁPOLÓK

hétfő, június 08, 2015

   Egy pici mintában találkoztam először a Natura Siberica termékeivel. Egy kedves olvasómnak köszönhetően megtaláltam a magyar weboldalt is, így nem volt többé álom az, hogy vágyakozzak utánpótlásra, hirtelen minden azonnal elérhetővé vált. Az első csomagban két hajápoló, egy tusfürdő és egy szérum landolt, amiknek a használata jó ideje zajlik már. Ahogy látjátok a mai főszereplőknek igen óriási méreteik vannak, plusz, most már tényleg eljött az idő, hogy elmeséljem Nektek a használat közbeni élményeimet.


Nem szoktam a csomagolásokról túl sok szót ejteni, de egyszerűen nem tehetem meg, hogy ne említsem meg a nyilvánvalót: milyen gyönyörű ez a logó már, Hölgyeim?! Sőt, az egész design, ami visszaköszön a flakonról?! A hideg északi világot juttatja eszembe ez a jeges ezüst szín és gondolatban már a Game of Thrones-nál és Havas John-nál járok - hoppá, azt hiszem elkalandoztam. Térjünk a lényegre: a Natura Siberica sampon + balzsam kombinációját használom jó ideje, amit festett és károsodott hajra ajánlanak. Mivel a hajam 50%-a még mindig festett és az a rész mondhatni halott, hiába egészségesek a hajvégeim, összességében esetemben nagyrészt károsodott hajszálakról beszélünk, így úgy hiszem elsődleges feladat kezdeni valami azzal a résszel is. A Natura Siberica termékei elsősorban a hatás és a fanyar illat miatt tetszett meg, amit a különleges növények adnak, továbbá a weblapon böngészve vált világossá, hogy micsoda kis kincsre bukkantam. Egészen elképesztő az a tény számomra, hogy olyan technológiával készülnek ezek a termékek, mely más kozmetikai márkákra nem jellemző. Mennyire szigorúan veszik a természetes anyag felhasználását és a minőség fogalmát: nem véletlen, hogy bezsebelt ez a márka egy csomó kiváló minősítést.

A sampon és a balzsam alapja a szibériai törpefenyő, ami nagyon gazdag aminosavakban és helyre állítja a sérült haj szerkezetét. A felhasznált növények Szibériából és az orosz Távol-Keletről származnak, amik nagyon gazdagok hatóanyagokban. A termékek illata, ahogy korábban is említettem fanyar, de a jó értelemben: gyógynövényes vonulat mindenképpen, de nem erős, nem émelyítő szinten. A 95%-ban növényi összetevőket tartalmazó sampon és balzsam szilikon - és parabénmentes, a sampon esetében a habzás, természetes aminosavval érhető el. A nagy méretek miatt előfordul velem, hogy olykor jócskán megborul a flakon, pedig két mogyorónyi samponnal is tökéletesen hajat lehet mosni. Azt tapasztaltam ki, hogy a kétszeri hajmosás szükséges, a balzsamot érdemes minél tovább fennhagyni, viszont a végén egy nagyon alapos öblítés szükséges. A végeredmény nem is lehet más, mint nagyon puha, érdekes illatú hajszerkezet, ami feltűnően fényes lesz. A leírás alapján ezt az aranygyökérnek és a fehér méhviasznak köszönhetjük. A balzsamnak egy kicsit férfiasabb illata van, míg a samponban édeskésebb illatot érzek vissza; a kettő együtt egy nagyon üde és finom illatot ad. Érdekesség számomra, hogy a hajam nehezen fogadta el ezt a típusú tisztítót, most pedig ott tartok, hogy ha másik samponnal mosok hajat egyszerűen kezelhetetlenné válik és nem bírom kifésülni. Ha kivégzem az 550 ml-t, következőnek egy zsíros hajra való sampont szeretnék kipróbálni.

Tetszik az, ami a márka mögött van: támogatja a szibériai embereket és családjukat a vad növények és gyógynövények gyűjtése során, amit egyébként egy 540 fő település tagjai végeznek. Ha a csomagolást megnézitek még egy fotó is van az egyik ott dolgozóról, aki nap, mint nap azon munkálkodik, hogy szibéria esszenciáját összegyűjtve mi élvezhessük a vadnövények hatását. Hatalmas tisztelt nekik a munkájukért. Nagyon elégedett vagyok ezekkel a termékekkel és jó szívvel ajánlom Nektek is kipróbálásra.

Aki esetleg már próbálta: vélemények, tapasztalatok? 


You Might Also Like

1 hozzászólás

  1. Én is rendeltem tőlük még márciusban, de az én csomagom csak múlt héten érkezett meg, mert az egyik termék mégsem volt készleten, és idáig eltartott, mire beszerezték. (A kommunikáció tapasztalataim szerint nem tartozik a forgalmazó erősségei közé, viszont a végén adtak 10% kedvezményt a késedelem miatt.)
    Én egy tusfürdőt rendeltem (tényleg hatalmas adagot adnak, és pozitívum, hogy pumpás kiszerelésben), plusz a mélytisztító detoxikáló szappant, ami eddig elég ígéretesnek tűnik. Ez egy jó nagy tégelyben van, és van hozzá egy szivacs is, azzal kell felvinni. Fekete színű (a faszéntől) és nagyon finom gyümölcsös, kicsit medvecukorszerű illata van (igaz, lehet, hogy ez a parfümtől). Tényleg jó nyugtató, gyulladáscsökkentő, egyelőre nagyon tetszik (lemosni viszont nem könnyű még a szivaccsal sem, pláne ha rászáradt, úgyhogy inkább arctisztítónak alkalmas, mint maszknak).

    VálaszTörlés

Köszönöm a véleményed!

Like us on Facebook

Flickr Images