SZŐRTELENÍTÉSI TAPASZTALATOK #2

hétfő, december 07, 2015

 A korábbiakban összeszedtem az eddigi szőrtelenítéssel kapcsolatosan élmény morzsáimat és végül is arra jutottam, hogy az epilátor volt az a lehetőség, aminek még nagyjából van releváns esélye van nálam - az amúgy lustaságként használt borotván kívül. Lehetőségem volt kipróbálni a Braun Silk - épil 5 Wet & Dry készüléket és meg kell hogy mondjam próbáltam keresni a negatívumokat benne, de nem jártam sikerrel. Miért írom így?


Mikor az őskorban kipróbáltam egy barátnőm készülékét, azt hittem, hogy a könnyeimből egy új patak fog keletkezni a művelet végére. Akárhányszor hozzáért a bőrömhöz a készülék, összerezzentem és már mély levegős visszaszámlálást tartottam magamban, hogy oké, már csak 3 másodpercig kell kibírni, aztán 5 perc szünet. Azóta hozzá sem nyúltam ilyen géphez! Ezek voltak tehát az epilátorral kapcsolatos utolsó élményeim, amik valljuk be nem túl kellemesek. Mégis tartósság, egyszerűség és komfortérzet szempontjából a legjobb volt. Hosszú borotvás, és kísérletezős év után jutottam el a Silk Épil 5 készülékéhez és persze itt is a brutális fájdalomra számítottam elsőnek. Nagyot néztem, amikor rájöttem, hogy ez igazából nem is fáj! Mégpedig azért nem, mert a készülék nagy rezgésszámú masszírozóval dolgozik, így csökkenti a fájdalomérzetet! Bárki is találta ezt ki: köszönöm!A készülék nagyon gyengéden dolgozik és 3 perc elegendő volt egy lábamra; ebben benne van az is, hogy oda-vissza, keresztül-kasul egyetlen apró helyet sem szerettem volna kihagyni. A gép pedig minden kicsi apró szőrszáltól megszabadított! Tükörsima lett a lábam a művelet végén! A leírásban is olvastam, hogy már a 0,5 mm nagyságú szőrt is eltávolítja szemben a gyantával. Tényleg így van!

Amit a külsejéről elsőként észrevettem az az, hogy rendkívül kényelmes használni, azaz pontosan beleillik a kezembe és nem csúszik ki belőle - mert bizony ezt a készüléket a víz alatt is tudjuk használni! Teljesen zárt a rendszer, így bátran vihetjük magukkal a víz alá. Én először ettől megmondom őszintén nagyon tartottam, de igen érdekes élmény volt így epilálni! :) Két fokozatból lehet választani, de a készülék szűk feje már az egyes szinten is kiválóan dolgozik. Könnyebben tudom kontrollálni a kisebb fej miatt a szőrtelenítést és a fejen lévő MicroGrip csipeszek a szőrszálakat a gyökerükkel együtt kíméletlenül távolítják el. Esélytelen, hogy bármi is hátra maradjon!

Egy órás töltés után a készüléket 30 percig tudom használni - nos, ilyen gyorsaság mellett nem sűrűn kell újra töltenem, az tény. Nagyon minimális volt a bőrirritációm az epilálás után, az ilyenkor már szokásosan megjelenő piros kis pöttyök 1 órán belül nyomtalanul eltűntek. Két hete próbáltam ki először a készüléket és az első héten tartottam ismétlő napokat, hogy biztosan minden kis szőrszál eltűnjön, hiszen az első komoly 4 hetes tesztelésemnél minél pontosabb eredményről szeretnék majd beszámolni. Azóta köszönöm szépen nagyon jól megvagyok a sima lábammal és élvezetes, hogy mennyire nem kell foglalkoznom azzal, hogy "na most egy 10-es skálán éppen mennyire szőrös a lábam"?! Mert semennyire! :) Szőrbenövést egyetlen alkalommal sem tapasztaltam, sőt az epilálás előtti bőrradírozást is nyugodt szívvel kihagytam, mert teljesen fölösleges lépés! Összefoglalva tehát, eddig csakis pozitív élményekről tudok beszámolni: a készülék gyors és alapos, a bőröm remekül reagált az epilálásra és egyenlőre abszolút simák a lábaim, amit én nagyon-nagyon bírok, szóval... 2 hét múlva jöjjön a végső ítélet! A készülékhez további kiegészítők is járnak, amik szintén nagyon hasznosnak tűnnek! Nekem ez a készülék eddig nagyon like! Hamarosan folytatása következik...

Szerintetek mitől jó egy epilátor? 

You Might Also Like

4 hozzászólás

  1. Ez nagyon jónak tűnik. Mennyibe kerül??

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon jónak tűnik. Mennyibe kerül??

    VálaszTörlés
  3. Sokáig használtam epillátort, én is nagyon szerettem, csak az volt a problémám, hogy elhasználódott a gép igen rendesen az évek alatt, aztán nem szereztem be újabb darabot, így egyelőre maradok a gyantánál egy ideig még :) Aztán majd megnézegetem magamnak ezeket az újabb csodákat is hamarosan :)

    VálaszTörlés

Köszönöm a véleményed!

Like us on Facebook

Flickr Images