Rólam

Üdvözöllek, Sági Evelin vagyok. Az AvianaRahl blogot 2011. szeptemberében kezdtem el írni, amit egy nagyon unalmas, végtelenül hosszúnak tűnő nyár előzött meg. Az egyetem befejezése után, az álláskeresés fázisában, a mindössze három darab sminktermékemmel próbáltam kiélni kreativitásomat. Az elkészült munkáimat megosztottam a Facebookon és a barátaim biztatására tovább folytattam ezt a tevékenységet, ami akkor csak unaloműzésre szolgált. Korábban sosem érdeklődtem a sminkelés iránt, sőt 23 éves koromig mindössze két alkalommal volt rajtam komplett smink. 

Rajzolni, festeni, a semmiből alkotni valamit mindig is nagyon szerettem. A kézügyességem, az alkotásra való hajlandóságom és a fent említett végtelen unalom hozta össze ezt az oldalt, ami végül egy nagy ihletéstől az AvianaRahl nevet kapta meg. A kreatív sminkekben találtam meg magam és nap-nap után kerültek fel a legőrültebb munkáim, melyeket teljesen autodidakta módon, egyedi látásmóddal készítettem el. Csakhamar a hobbi, szenvedéllyé vált. Közvetlen környezetemben mindenki megismerte és elismerte munkáimat.
Sminkjeimbe egyre inkább beépültek az arcfestékek és munkáim inkább már nagyrészt csak arcfestékkel készültek el - ez nagyobb szabadságot adott számomra, technikailag kényelmesebb kivitelezést. 2013-ban az a megtiszteltetés ért, hogy az egyik Halloween-ra készült munkámat a Kryolan Professional hivatalos oldala a legjobb ötletek közé választotta be, így a munkám a Kryolan hivatalos Facebook és Instagram oldalára is kikerült. Szintén ebben az évben az amerikai Bellapierre Cosmetics Instagram játékán III. helyzett lettem, amit egy mini testfestős munkámmal érdemeltem ki.

Az ötletek a semmiből pattantak elő, megbabonáztak a színek, a formák és állandóan alkotni akartam. Saját magam modellje voltam és minden apróság szikraként adta az újabbnál-újabb ötleteket, akiket minden előképzettség nélkül valósítottam meg. Fejlesztettem magam, tanultam videókból, könyvekből. A CsillámVilág Body Art csakhamar rám talált és támogatómmá vált az évek során. Nekik köszönhetően megismertem a legkiválóbb arcfestékeket és néhány ízben tanfolyamon is részt vehettem - így tanultam 2014-ben Molnár Éva világbajnok testfestőtől is néhány trükköt. 

Ahogy telt az idő, az érdeklődésem egyre inkább kezdett változni. Egyre több sminktermékről, kozmetikai termékről kezdtem el írni és a kreatív sminkes munkáim - nagyrészt időhiány miatt -kikoptak a posztok közül. Ez az időszak azonban teret adott egy blogger verseny megszületésére is, ahol amatőr tehetséges sminkesek mutatták be tudásukat. A SAKK (Sminkverseny, Amatőr Kreatív smink Kedvelőknek) négy évfolyamot élt meg, és a versenyt nemcsak hazánk legnagyobb cégei támogatták, de a többfordulós verseny által fantasztikusan tehetséges lányokat ismerhettünk meg.

Munkáim bemutatásában sokat segített Mészáros Virág fotós, akivel csapatot alkotva, két versenyen is megmérettettük magunkat. Virág, a DUE Médiahálózat által hirdetett versenyében, a közös munkákkal 2013-ban és 2014-ben is kategóriájában első helyezést ért el. A sikert a szekszárdi Tolnatáj TV és a Nagydorog TV is érdeklődéssel vette. 

2014-től elkezdtem rendszeresen videós tartalmakat gyártani és a YouTube csatornám egyre nagyobb örömöt okozott számomra. Teljesen más szegmensét élhetem itt ki a kreativitásomnak, és a legjobb, hogy értő fülekre, fogékony kortársakra találtam, akik támogatják a munkámat hétről-hétre. Elkövetkezett az a fordulat is, amikor a videós tartalom gyártás nagyobb örömet okozott, mint az írott forma, így ma már inkább videón keresztül kommunikálok az érdeklődőkkel.

A projekten belüli projektem a GLAMPRO.
A GLAMPRO. egy online beauty magazin, amikor szépségriporterként megkeresem azokat a cégeket, manufaktúrákat, alkotókat, akik munkájával, stílusával azonosulni tudok vagy épp' rajongok tevékenységükért. Szeretném elvinni a szobákba azokat az élményeket, amikkel gazdagodom egy-egy új találkozás során, és persze ezáltal minél több olyan magyar céget/alkotót bemutatni, akiknek sokkal több figyelem járna a mindennapokban. Egyedi és különleges az amit csinálnak, vagy éppen trendi és sokszínű. Engem minden érdekel és szinte szívom magamba az új információkat ezzel kapcsolatban. Természetesen minden a szépség körül forog, minden, ami egy nőt érdekelhet: sminkek, sminktermékek, natúr kozmetikumok, körömlakkok, ékszerek, ruhák, szappanok, táskák, hajba valók...hosszú a sor :) Nézd meg a legutóbbi videómat erről: Licorice

Boldog vagyok, hogy online tevékenységeimhez a legnagyobb hazai márkák és cégek járulnak hozzá. 2015-ben Csorba Anita megkeresésére, két lakberendezési projektben vettem részt, mely a Kika Hungary részére készült. A Yamuna engem választott a névre szóló termékek bevezetésének promóterévé, márciusban pedig a My Beauty Tools webáruház március havi bloggere lettem. Egyre több hazai és külföldi céggel vagyok kapcsolatban és élvezem a közös munkákat, melyek között nincs két egyforma megkeresés.

Az évek alatt sminkes végzettséget szereztem Dudás Barbaránál és képességeimet tovább fejlesztettem Nagy Júliánál. Megtanultam az arcfestést, csillámtetoválást és ma már egy sikeres vállalkozás büszke tulajdonosa és folyamatos ötletgazdája vagyok, mely elsősorban a különböző bőrdekorálási technikákra épül. Videóimban igyekszem a kreatív energiáimat is aktívan beletenni, melyek változatos témákban készülnek minden szerdán és szombaton. Csatlakozz itt.

Ha közös munkát, együttműködést szeretnél, kérlek írj az alábbi e-mail címre: venusnight@gmail.com

Like us on Facebook

Flickr Images